IKEA HACK - LIPASTON RAIKASTUS

26.2.2017


Kuinka monen kodista löytyy Ikean Malm-lipasto? Varmaan aika monen. Meillä olohuoneessa on tämmöinen isompi, jossa kaksi kolmen laatikon lipastoa vierekkäin ja makuuhuoneessa on neljän laatikon lipasto. Tämä olohuoneen säilytysratkaisu on jo muutamia vuosia vanha ja ylimmässä kuvassa näkyy una problema. Auringonvalo on kellastuttanut ovelasti osan lipastosta. Eli nuo levyjen ns. sivut. 

Koska lapsuuden haaveammattini oli askarteluohjaaja, niin arvatkaapa mitä keksin avuksi? 

DC-fix!  


En tosin tiedä, mitä eroa on deeseefiksillä ja ihan vaan värillisellä kontaktimuovilla, mutta katsokaapa mitä ihmeitä se tekee lipastolle!  


Noiden kellastuneiden sivujen teippaaminen selvästi raikastaa koko lipaston ilmeen! Työ on vielä kesken, mutta koska kärsivällisyys ei ole parhaita puoliani, täytyi tämä idea tulla jakamaan teidän kesken HETI eikä myöhemmin. 

Pari vinkkiä heti alkuun: malta edes vähän minua enemmän ja pyyhi puhtaaksi (ja anna kuivaa) teipattava alue. Itse katsoin vaan silmämääräisesti niiden puhtauden ja pyyhin muutamat tahrat. Voin sanoa, että tarran alta näkyy pienetkin epätasaisuudet. Jos haluat myös aivan priimaa jälkeä, niin osta muovia niin pitkä pätkä, että saat yhdestä kappaleesta vedettyä tuon etuseinän. 

Makuasia sitten, teippaileeko myös laatikoiden "vinot sivut". Niissä kellastuminen myös näkyy, mutta jos ihan hirmuna teippailee, voi olla riski, että nuo isoimmat pinnatkin alkaa sitten näyttää vähän kellertävältä. 


Sitten vaan askartelemaan, ystävät! Parilla eurolla raikastuu lipaston ilme eikä vaiva ole kummoinen! 

Ikeahack-henkistä sunnuntai-iltaa kaikille! 😉

10 kommenttia:

 1. Oi kun olet ollut ahkerana! Moni tuota DC Fixiä kehuu kyllä, jopa keittiön tasoissa ja kaapinovissa.

  Mua ärsyttää Ikean huonekalujen taipumus kellertyä! Samaa ei tapahdu esim. Muuramelle, josta Ikea on tainnut design-inspiraationsa Malmiin saada. Meillä on se sellainen perus-lokerohyllykkö (johon saa niitä tilaihme-koreja) ja tykkään muuten tosi paljon, mut vitsit kun on mennyt ne sivut kellertäviksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Muuramessa taitaa olla paljon samaa näköä! Kellertävyys on kyllä mälsää - onneksi tämän sai fiksattua näin helposti :)

   Poista
 2. Dc-fix on kyllä ihan huippu!!Mä oon tuunannut sillä meidän keittiön ja vessan kaapit. Ihanan raikas tulee tuosta lipastosta☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, mä kans mietin, että minne kaikkialle tätä vielä onnistuisi teippaamaan! :D Kaapin ovet on kyllä yksi hyvä! Varsinkin jos on "sileät". Täytyykin mennä kattomaan, olisko sulla blogissa juttua aiheesta :)

   Poista
 3. Dc-fix on kyllä ihan huippu!!Mä oon tuunannut sillä meidän keittiön ja vessan kaapit. Ihanan raikas tulee tuosta lipastosta☺

  VastaaPoista
 4. Anonyymi27/2/17

  Kuulostaapa kätevältä�� Onko tuo miten peittävän valkoista,saisiko sillä tummanruskeat teipattua valkoiseksi? Mistähän noita voi ostaa/ onko minkä hintaista? //Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi kätevä kyllä :) Hankala sanoa miten peittävää.. pitäisi ihan kokeilla. Siis silmämääräisesti kyllä on hyvin peittävä ja jopa veikkaisin, että peittää jopa tumman ruskean. Minä ostin tätä Etolasta, mutta varmasti muualtakin saa. Olisinko joskus googlannut, että K-rauta möisi myös (?). Hintaa en ihan tarkkaan muista, mutta tuo puolen metrin pala maksoi jotain alle vitosen ja eihän sitä tähän hommaan edes mennyt kuin pari hassua siivua :)

   Poista
  2. Anonyymi28/2/17

   Mulla on ihan hiljattain valkoisella dcfixillä peitetty puunväriset keittiönkaapin ovet :) peitti hyvin ja teipit maksoivat muistaakseni n.80€.

   Poista
 5. Anonyymi28/2/17

  Onko tuo jotain PVC:tä...? En jaksa googlata :P Itse teippaisin tuollaisia reunoja ehkä washi-teipillä (en ole kyllä kokeillut), itseä epäilyttäisi ihan liikaa vinyylin erittäin mahdolliset muovinpehmentäjät eli usein hormoonihäirikkökemikaalit. (En ole siis perehtynyt tähän tuotteeseen yhtään, ehkä tämä on joku parempi, en tiedä. Tuli vaan mieleen kun jostain sivupalkin linkistä tähän postaukseen tupsahdin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, no nyt en osaa kyllä minäkään vastata :) Ihan sisustukseen tarkoitettua tuo dc-fix on, että siinä mielessä varmasti turvallista, MUTTA itsekin kyllä olen vähän semmoinen muoviskeptikko, että hyvän asian otit esille. Washi-teipit on aivan ihania!

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan