Kaksi naista, auto ja Turku

4.8.2018


Mitä tarvitaan mukavaan ja hieman erilaiseen päivään? No, yksi kappale ystäviä, auto ja kiinnostava kaupunki sopivan matkan päässä. Meidän auto suuntasi tänään aamulla Turkuun. 


Miksi sitten juuri Turkuun? No, minulla Turkuun liittyy kolmeen otteeseen tosi ihania muistoja. Oltiin lukioaikana juurikin Katan kanssa siellä "kesälukiossa" yhtenä kesänä. Joku kielikesälukio, joka lukioteinien mielissä tietenkin kuulosti vain mahtavalta vapaudenkesältä asuen asuntolassa ja mennen omia menoja kaiken ajan tuntien ulkopuolella.

Toiset ihanat muistot liittyvät yliopistoaikaiseen poikaystävään. Olimme vastarakastuneita ja ensimmäinen kesämme erillään meni niin, että minä olin palannut Jyväskylästä omaan kotikaupunkiini Joensuuhun kesätöihin ja samoin poikaystäväni Turkuun. Voitteko kuvitella, että matkustimme useamman kerran viikonloppuisin tuon 8h junamatkan edestakaisin, nähdäksemme toisemme. Ja liikuttavin muisto on se, että perjantaina illalla juna ei edes kulkenut Joensuusta Turkuun asti, joten poikaystäväni tuli hakemaan minut Tampereelta - no siinähän se ihan on Turun vieressä :)

Kolmannet Turku-muistot liittyvät UNICEF-työni ensimmäisiin viikkoihin. Olin Turussa kuuntelemassa feissareiden koulutusta, jossa heidät perehdytettiin UNICEFiin, työ jota itse tulin myöhemmin tekemään. Olin valtavan innoissani siitä, miten hienoa työtä UNICEF tekeekään ja mitä olen pääsemässä osaksi. 



Tänään me reissasimme ilman mitään tarkkoja suunnitelmia. Yli kuukauden sateettoman kauden jälkeen saavuimme Turkuun vesisateen saattelemana. Tarkoitus oli mennä käymään Vegånia-vegaanifestareilla, mutta festarit aukesivatkin vasta yhdeltä ja meidän lounasmasut kurnivat jo yhdentoista aikaan. Siispä sen sijaan suunnaksi vanha kauppahalli. Siellä harmittavasti Roots oli tämän päivän kiinni, joten keräsimme molemmat lounaat muista tarjolla olevista. Kata valitsi ronskisti hodarin ja minä söin vietnamilaista tofuwokkia. 



Seuraavana oli shoppailun vuoro. Oma ehdoton ykkösostokseni on superhieno Coston lakki. Olen niitä jo vuosia himoinnut, mutta hinta vaan on niin kova. Nyt löysin hatun reilusta alennuksesta ja vaikka se edelleen maksoi ihan liikaa, en voinut enää poistua myymälästä pää paljaana. Tulisipa pian jo hattukelit! 

Muita ostoksia oli ihan vaan rento neuletakki syksyyn ja pari kaunista luomiväriä. Sekä karkkikaupan alennusmyynnistä karkkia :) 

Iltapäivän kohokohta oli käynti sympaattisessa Gaggui-kahvilassa, joka vegaanifestareiden kunniaksi oli valmistanut kaikki päivän kakut vegaanisina. Syötiin aivan ihanaa vadelmaista kakkua ja suklaista unelmaa, kahvin ja kaakaon kera. Turussa sattui samana päivänä olemaan myös Pride, joten hauska oli katsella katukuvassa värikkäitä ihmisiä ja nähtiin Gagguissa ihana naispari viettämässä polttareitaan. 



Iltapäivän päätteeksi ajettiin vielä Turun lähellä olevaan Skanssiin katselemaan parit kaupat ja syömään pientä välipalaa, minkä jälkeen suuntana oli jälleen Helsinki. 

Tosi kiva oli tällainen päivän mittainen retki. Varmasti oltaisiin voitu tehdä paljon enemmänkin kaikkea ja käydä läpi nähtävyyksiä, mutta oikeastaan kaikista tärkeintä oli kiireetön yhdessä vietetty aika, jolloin lauseita ei tarvinnut tiivistää tai keskeyttää kymmentä kertaa pienten ihmisten Tärkeiden Asioiden takia. Elämän yksi isoimpia aarteita on kyllä tämä kohta 30 vuotta kestänyt ystävyys. 

Seuraava reissu on jo suunnitteilla, silloin suuntana Porvoo 🚗

2 kommenttia:

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan