Täydet viisi tähteä Stellan lastenhoitopalvelulle!

12.6.2019

YHTEISTYÖSSÄ: STELLA 

Jos aivan rehellisiä ollaan, niin kyllähän tämä pikkulapsiaika ilman lastenhoitoapua on hieman raskas parisuhteelle. Iltaisin ollaan molemmat väsyneitä (etenkin kun herätys pienimmän toimesta on viideltä), joten keskustelut pyörivät hyvin arkisella tasolla - tai totta puhuen nautimme molemmat ihan vaan hiljaisuudesta. Sitten nukkumaan ja aamulla sama rumba alusta. Olemme viettäneet yhdessä lapsivapaata aikaa Lukan syntymän jälkeen ehkä noin kuusi tuntia, parissa eri pätkässä. Ja Luka täyttää ensi viikolla kaksi. 

Kun viisi tuntia lapsivapaata saimme


Viime viikon lauantai jää siis todellakin meidän historiankirjoihin. Saimme Stellan tarjoamana viideksi tunniksi meille kotiin lastenhoitajan! Toki tuntikin jo aikaa ilman lapsia on ihmeellistä, mutta viisi tuntia tarkoittaa jo, että saamme hetkeksi oikeasti karistaa vastuun harteiltamme ja olla pienen ajan välittämättä siitä, moneltako pitää lähteä takaisin, jotta ehdimme. Mikä ihana vapaus!

Stella on vuonna 2014 perustettu kotipalveluja tarjoava suomalainen yritys. Heiltä saa apua lastenhoitoon, kotisiivoukseen, kotihoitoon tai vaikka sairaan lapsen hoitamiseen. Kaikkeen tärkeään siis. Luin itseasiassa juuri artikkelin iäkkäämmästä psykologian tohtorista, joka ihmetteli sitä, miten edelleen koetaan kummalliseksi pyytää apua pikkulapsiarkeen, vaikka juuri silloin sitä apua eniten kaipaa. Etenkin, jos ei ole luontevasti tukiverkkoa ympärillä. Me suomalaiset haluamme jotenkin sisukkaasti pärjätä, koska "itsehän ootte lapsenne tehneet" ja onhan se "rahan tuhlausta" maksaa lastenhoitajalle. Mutta sanonpahan vaan, että omaan jaksamiseen ja parisuhteeseen laitetut muutamat sataset ovat hyvin sijoitettua rahaa. Ja näistähän hei tietysti saa kotitalousvähennyksen.


Mitä sitten teimme, kun saimme puolikkaan päivän vapaa-aikaa yhdessä? Ensin kurvasimme Starbucksiin hakemaan matkajuomat, sillä lähes kymmenen vuotta sitten Suomessa ei ollut Starbucksia ja siellä käynti oli meille aina sellainen "juttu", kun reissasimme. Sitten vaan musa soimaan ja auringon porottaessa kohti Porvoota.Porvoossa emme tehneet yhtään mitään erityistä. Käytiin lounaalla Zum Beispiel -nimisessä ravintolassa, jota oli ansaitusti kehuttu. Jälkkäriksi käsin tehtyä jätskiä sekä kakkua. Kierreltiin pieniä putiikkeja ja käveltiin rannassa. Muisteltiin tehtyjä reissuja ja haaveiltiin tulevasta kesän lomamatkasta. Oltiin vaan, vähän niinkuin silloin joskus ennenkin.Miltä tuntui jättää lapset vieraan ihmisen hoiviin? 


Olin kuullut Stellasta kehuja jo aiemmin ja nyt pääsimme itse tutustumaan heidän tuottamiinsa palveluihin. Ymmärrän hyvin, että saattaa olla todella jännittävää ensinnäkin päästää vieras ihminen omaan kotiin ja vain vartin tuntemisen jälkeen jättää lapsensa tuolle aikuiselle hoitoon. Meillä kuitenkin oli suositusten perusteella vahva luotto Stellaan ja tiesin samalla hetkellä, kun avasimme oven, että tämä tulee menemään hyvin. Ovella seisoi hieman minua vanhempi, hymyilevä ja tyylikäs nainen. Hän kumartui heti ensin tervehtimään lapset ja huomioi heidät todella lämpimästi. Sitten aikuisten kättelyt ja kohtelias esittäytyminen. Juuri kuten pitääkin!

Annoimme Nooan hoitaa talon esittelyn ja siinä samalla kävin läpi tuon viiden tunnin "aikataulua". Olin tehnyt lounaan ja välipalan valmiiksi jääkaappiin ja kirjoitin myös paperille hieman sitä, missä aikataulussa olemme tottuneet asiat tekemään. Meille tuli tosiaan niin heti varma olo koko hommasta, joten emme jääneet sen pidemmäksi aikaa kotiin roikkumaan, vaan vilkutimme lapsille heipat. Nooa jäi ihan reippaasti, Lukalle tuli pieni itku, koska hän olisi halunnut lähteä mukaan. Pikkuriikkisen siinä kohtaa kirpaisi, mutta tiesin hänen jäävän hoitoonkin samalla tavalla ja tiesin myös, että minuutin päästä itku on jo ohi ja leikit täydessä käynnissä. Suoraan sanottuna, tuo uhmaikäinen nyt parkuu milloin mitäkin paljon kovempaakin, hehe.


Olimme juuri syömässä siinä kahdentoista jälkeen, kun puhelimeen piippasi viesti. Siinä oli pari kuvaa hiekkalaatikolta ja teksti: "Täällä kaikki loistavasti, tässä muutama kuva aamupäivältä." Tuli niin hyvä mieli tästä! Ihanaa, että pyytämättä päivitettiin tilannetta ja saimme huoletta jatkaa vapaapäiväämme.

Saavuimme kotiin vähän ennen sovittua ajankohtaa ja täällähän oli kaikki enemmän kuin hyvin. Legoista tehty hienompi linna, kuin minä koskaan osaisin rakentaa. Lapset touhottivat omia juttujaan ja eivät erityisemmin edes huomioineet meidän paluuta. Moikat, pikahalit ja takaisin touhuamaan. Kiittelimme vuolaasti meidän lastenhoitajan ja kyselimme voimmeko pyytää nimenomaan häntä tulemaan uudelleenkin. Kuulema kyllä kaikki Stellan hoitajat ovat aivan loistavia. 

Nyt minua kyllä kiinnostaa kovasti kuulla, onko muilla kokemusta perheen ulkopuolisen lastenhoitajan käytöstä? 💕

ps. Stellalla on muuten juuri nyt lastenhoidosta -15% kesäale!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan