Pyykkiseinä ratkaisee perheen pyykkiongelman

5.6.2019


Muistatteko, kun viime syksynä uusimme kylppärimme sisustuksen? Siitä tuli todella ihana ja valinta osoittautunut myös käytännössä erittäin toimivaksi. Ikean kylpyhuonekalusteissa on yksi huono puoli - niissä ei ole pyykkikoreja. Yhdessä kaappimallissa taisi olla korit, mutta se taas ei miellyttänyt meitä muuten. Täytyi siis keksiä uusi ratkaisu likapyykin säilytykselle ja lajittelulle.

Jo edellisessä asunnossamme meillä oli pyykkikorit saunassa, sillä kylppärin kaapissa oli tilaa vain yhdelle korille. Siispä otimme saman idean käyttöön nytkin. Saunaan kolme isoa pyykkisäkkiä, joiden kyljessä luki missä lämpötilassa pestävästä pyykistä on kyse. Tästä kuitenkin seurasi kaksi ongelmaa:

1. Aina, kun haluamme saunaan, on saunasta raivattava jonnekin nuo korit. Sitten ne pyörivät siinä pari päivää tiellä kylppärissä tai käytävässä.

2. Kukaan perheestä ei jaksa tietenkään päivän päätteeksi viedä likaisia vaatteita pyykkikoriin, vaan jokaisessa huoneessa on myös ollut oltava pyykkikori. Tämä taas vie ihan liikaa tilaa etenkin poikien pienistä makuuhuoneista.



Ratkaisu löytyi sattumalta jotain sisustuskuvia katsellen. Pyykkiseinä. Projekti alkoi sillä, että maalasin yläkerran tumman harmaan seinän valkoiseksi. Näin saatiin vähän lisää tilan tuntua kapeaan käytävään. Siihen sitten kiinni kolme koukkua, joihin pyykkisäkit roikkumaan. Tarvikkeet löytyivät kaikki Ikeasta. Kolmen koukun paketti maksoi noin kympin ja säkit olivat vähän alle kympin kappale. 

Tarkoituksena oli vielä koukkujen päälle askarrella mustasta tarrasta numerot 30, 40 ja 60 tai tyylikkäämmin pisteillä niin, että yhden säkin päälle kolme palleroa, toisen neljä ja kolmannen kuusi, mutta eipä niitä käytännössä tarvitsekaan. Aikuiset muistavat, että eka säkki on 30 pyykkiä, toinen 40 ja kolmas 60. Lapsille riittää muistaa, että vaatteet laitetaan keskimmäiseen säkkiin. Säkit ovat vielä niin kätevän kokoisia, että kun yksi on täynnä, voi sen sisällön kipata suoraan pesukoneeseen ja laittaa pyörimään. 



Käytännöllinen ja edullinen ratkaisu, joka helpottaa kummasti arkea. Mies oli vähän sitä vastaan, että laitetaan pyykkisäkkejä seinälle, mutta mielestäni tämä on käytännöllisyyden huomioon ottaen varsin kiva ratkaisu. Mitä mieltä sinä olet? 


2 kommenttia:

  1. Meilläkin on pyykkiseinä ala Ikea :D tosin se löytyy vessasta ja on tehty kenkäkaapeista :D http://sangynalla.blogspot.com/2019/01/toimiva-pyykkihoulto-pikkuvessaan.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos kommentista! Kävin katsomassa ja hyvin järkkäilty :)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan