TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU?

28.5.2016





Tervetuloa taikamatkalle sinne, missä kakut ovat vain hyvästä sekä mielelle että keholle. Raakakakut. Näin tämän kakun ohjeen yhtenä aamuna työmatkalla bussissa instagramissa - ja illalla olin jo kokkaamassa. Illassa ei todellakaan ollut liikaa aikaa saati energiaa, joten oli aivan huippua huomata, että tämän teki helposti muutamassa minuutissa (oikeasti!) muksun pyöriessä jaloissa. Ainoastaan cashewpähkinöiden liottamiseen tulee varata aikaa. Miellellään yön yli, mutta testasin, että myös kahden tunnin liotus toimii. Sillä aikaa pystyi hyvin pyöräilemään hakemaan taatelit ;)

Ohje on löydetty täältä, mutta tämä versio mukailee omatekemääni, joka taasen perustui siihen, mitä kotona sattui sopivasti olemaan. Lämmin suositus sekä tälle että tuolle ihanalle Rawberry Fields -blogille/ig-tilille!



RAW COOKIES & CREAM PIE

Pohja

90g hasselpähkinöitä
100g manteleita
40g carob-jauhetta
300g tuoreita taateleita

Täyte

340g cashewpähkinöitä (liotettuna)
6 rkl kookosöljyä
4-5 rkl vaahterasiirappia
1 tl vaniljauutetta
4 palaa raakasuklaata
pari tippaa vettä

Kuorrute

1,5 dl vaahterasiirappia
1,5 dl raakakaakaojauhetta
1 dl kookosöljyä
hippunen suolaa

Tekemisessä vedin ”hieman” mutkia suoraksi. Pohjaa varten suristin ensin hasselpähkinät ja mantelit karkeaksi jauhoksi. Sitten vaan muut ainekset sekaan ja sur SUR. Taikina paineltuna esim. silikoniseen vuokaan ja vuoka jääkaappiin jäähylle.

Täytteen suristin suklaapaloja lukuunottamatta samaan tapaan kaikki sekaisin mössöksi. Lopuksi sekoitin vaan sekaan rouhitut suklaapalat. Tämä sitten pohjan päälle.

Kuorrute oli myös hauska tehdä noin, että kaikki vaan blenderiin sekaisin ja sur SUR. Kuorrute koko komeuden päälle kolmanneksi kerrokseksi ja kakku jääkaappiin jähmettymään.

Raakakakut on siitä niin mahtavia, että voi hyvällä omallatunnolla antaa lapsellekin vaikka heti aamupalan jälkkäriksi pienen palan KAKKUA :)


Teettekö itse koskaan raakakakkuja? Kiinnostaako muuten kuulla täällä lisää raakaherkkujen reseptejä? 






2 kommenttia:

  1. I have been so excited to see you make this pie, and here it is! It looks amazing, and I am so happy you enjoyed it! Hope you've had a lovely weekend! x

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OMG, I'm so happy you found your way all the way to this sunny country of Finland and wrote me a comment. Thank you very many :) The beauty of the cake could have easily been on another level, but since I had a toddler hanging on my pants all the time while making it, I cut some of the fanciness and focused on getting the cake ready for us to eat :)

      Have a great Sunday evening and a lovely start for a new, fresh week!

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan