THE KOREAN TEN-STEP SKIN-CARE ROUTINE

28.9.2016


Ostin keväällä Tukholmasta kirjan korealaisesta kauneudenhoidosta (koska rakastan kaikkea Koreaan liittyvää) ja lupasin silloin jo tehdä kirjasta jonkun lainauksen tänne. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Esittelyyn tunnettu (?) korealainen 10 vaiheen ihonhoitorutiini.


THE KOREAN TEN-STEP SKIN-CARE ROUTINE

#1 Meikinpoisto ja öljypuhdistus

Puhdista silmä- ja huulimeikki siihen tarkoitetulla puhdistusaineella. Sen jälkeen nappaa käteen oil cleanser. Tämän sanotaan puhdistavan ihon paremmin, kuin pelkät puhdistusaineet. Öljy ikäänkuin nappaa mukaansa kaiken rasvaan sekoittuneen meikin kasvoilta ja puhdistaa siten tehokkaammin.

#2 Vesipohjainen puhdistusaine

Ja sitten pesemme kasvot uudestaan. Kyllä! Kun meikki on puhdistettu iholta pois, pääsee puhdistusaine putsaamaan ihon. Tähän käy erilaiset vaahtoavat tai voidemaiset puhdistusaineet.

#3 Kuorinta

Kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ja puhdistaa ihon tukkeutuneet huokoset. Kuori ihosi kerran tai kahdesti viikossa. Muista kuoria myös huulet.

#4 Kasvovesi

Kasvoveden yli tulee helposti hypättyä, mutta sitä ei korealaiset kanssasiskot tee. Kasvovesi vie iholta pois kaikki puhdistusainejämät ja valmistaa ihon ottamaan vastaan seuraavien vaiheiden tuotteet.

#5 Essence

Taivaan tähden, ei hajuakaan mikä tämä on! Kirjakin kertoo, että tätä tuotetta on hankala löytää muualta kuin Koreasta, mutta tämän pitäisi kosteuttaa ja uudistaa ihosoluja. Essencen puutteessa, hörppää vaikka lasi viiniä.

#6 Ampullit ja seerumit

Seerumi ravitsee ihoa ja niitä on mahdollista löytää juuri erilaisiin ihon tarpeisiin sopivia. Naamaan siis vaan!

#7 Sheet mask

Taas liikutaan oudoilla vesillä. Nämä ilmeisesti on tuubissa tai purkissa tulevia tuotteita, mutta tarkoitus on naamiolla estää juuri iholle levitettyjen tuotteiden haihtuminen ilmaan ja siten maksimoida niiden teho. Tätä suositellaan tehtävän pari kertaa viikossa. Itse mietin, että pyyhe kasvoilla makaaminen ajaa varmaankin saman asian.

#8 Silmänympärysvoide

Tap tap tap taputtele voide silmänympäryksille. Ei yhtään ylimääräistä venytystä ohuelle silmänympärysiholle.

#9 Kosteusvoide

Kosteutus on tärkein osa iltarutiinia (samalla kuin aurinkosuoja on tärkein osa päivärutiinia). Kosteusvoide on tämän kymppisetin tuhdein tuote.

#10 Aurinkosuoja

Tämä ei ole oikeastaan enää iltarutiini vaan korealainen kaunotar levittää aurinkosuojakerrointa kasvoilleen aina aamuisin ja lisää sitä pitkin päivää. Vaikka vain istuisi sisällä ikkunan lähellä. Aurinko kun vanhentaa...


Lopuksi sanottava, että olen itse jo puoli vuotta kärsinyt tosi näppyisestä ihosta kasvoissa. Ihan pyllyä! Minulla on aina ollut vauvanpeppua (jep, takapuoliteema) muistuttava iho ja onkin ihan epäreilua, että yhtäkkiä taistelen lähes akneihon kanssa. Kenelläkään hyviä vinkkejä aikuisen ihon murrosikäiseen käyttäytymiseen?


Kirja: The Little Book of Skin Care, Korean Beauty Secrets for Healthy, Glowing Skin by Charlotte Cho
Kuva lainattu täältä 


2 kommenttia:

  1. Ei ole vinkkejä, mutta jään seuraamaan siltä varalta, että jollakin on. Mulla myös iho huonossa kunnossa nykyään. :/ Enkä kyllä noin monimutkaista rutiinia jaksaisi noudattaa. Ehkä pitäisi...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelin nyt ottaa tämä rutiinin testiin vähäksi aikaa ja katsoa, mitä se tekisi iholle. Innolla odotan myös sikakalliin Organicin naamion tehoa. Toivottavasti alkaa iho voimaan paremmin!

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan