YHDEN NAISEN BLOGIWORKSHOP

19.9.2016


No niin, tervetuloa tänne tämän illan blogiworkshoppiin, täällähän onkin paikalla.. yksi osallistuja! 

Bloggaaminen on kiva harrastus, mutta ei se aina helppoa ole. Olen pitänyt säännöllisesti blogia nyt kolme ja puoli vuotta - okei, puolen vuoden tauolla silloin kun Nobbe syntyi ja oli ihan pikkuvauveli. Kuten kaikissa asioissa elämässä, välillä tulee vastaan kasvukipuja. Tämä on kolmas bloginimi ja Kaksplus on ensimmäinen blogiporukka, jossa olen mukana. Tänä vuonna olen kipuillut muunmuassa seuraavia asioita: 

  • miten selvitä avoimena ihmisenä bloggaamisesta silloin, kun elämässä on menossa jotain, joka täyttää kaikki ajatukset, mutta silti et voi kumota niitä juttuja blogiin (esim. kevään työnhaku)?
  • mistä löytää aikaa ja energiaa bloggaamiselle, kun töissä jo istuu 8h päivässä tietokoneen ääressä (ja tällä hetkellä vielä tekee työkseen aiheiden miettimistä, kirjoittamista, kuvien käsittelyä, sosiaalista mediaa)?
  • mihin vedän rajoja perheeni yksityisyyden suhteen? 
  • mikä on oma tyylini kirjoittaa, valokuvata, otsikoida, hyödyntää blogille somea? 
Siispä kutsuin koolle tänään Fazerin sinisen levyn äärelle yhden naisen blogiworkshopin. 

Mietipä vaikka ensin mitkä on ne syyt, miksi bloggaat? 

No, tämä on vähän semmoista omaa aikaa itseä kiinnostavien aiheiden parissa. Samalla tämä on tärkeä paikka muistojen keräämiselle - mitä tapahtui milloinkin ja mitä kuvamuistoja on sieltä reissusta ja sieltä tapahtumasta. Tämä on myös paikka kirjoittaa huolettomasti ajatuksen virtaa -tyyppisesti, kun töissä saa ihan tarpeeksi viilata tekstejä. Tykkään myös, että voin itse päättää kaikesta visuaalisesta ilmeestä. Vaikka samaan hengenvetoon, en todellakaan osaa/jaksa toteuttaa kaikkea sen näköiseksi, kuin haluaisin! 

No, siinähän tuli jo hyviä vastauksia. Kyllä tuossa on monta hyvää syytä jatkaa tätä harrastusta. No, kyselläänpä sitten miten suhtaudut seuraaviin asioihin. Nämäkin on hyvä välillä kirkastaa itselle... 

  1. Kaksplus-blogiverkostossa mukana oleminen? 
Olin tosi otettu päästessäni mukaan ekaa kertaa johonkin "blogijengiin". Huomasin pian, että tässä jengissä riittääkin populaa vaiks kuinka - ja blogeja/bloggaajia on myös laidasta laitaan. Osa päivittää blogiaan silloin kuin milloin muistaa ja jaksaa. Kuvat saattaa olla kännykällä napattuja pystykuvia ja blogin ulkoasu on sympaattisen kotikutoinen kirjoitus- ja yhdyssanavirheineen. Sitten toisaalta on todella monta blogia, jotka on ihan sairaan upeita! Kuvat on ammattimaisesti otettuja, visuaalinen ilme on kaunis ja yhdenmukainen instagrameja ja facebookkeja myöten. Postaukset on selvästi hyvin mietittyjä ja niitä tulee tasaiseen tahtiin. Sanomatta selvää, että näillä blogeilla on myös isot lukijamäärät. 

Yhteisöllisyys ei ihan ole antanut sitä, mitä kuvittelin, mihin osasyynä lienee juuri blogien valtaisa määrä sekä bloggaajien erilaisuus. Toisaalta - enpä itsekään ole ollut verkostoitumisessa kovin aktiivinen. Facebookissa olevassa ryhmässämme on kuitenkin hyvä ja kannustava henki. Tykkään siitä, että kavereita autetaan ja vinkkejä kysyville jaetaan. 

En myöskään ole ihan perus "kaksplusbloggaaja", koska en hössötä imetysleluista (vai mitä ne kaulassa roikkuvat muovikorut onkaan..) tai pohdi sisarusten suhdetta toisiinsa ja kiinteisiin opettelun eri vaiheita. Olen 30+ ja teen täyttä työviikkoa - mutta samaan aikaan olen 100% äiti ja elän omalla tyylilläni täysillä tätä upeaa etuoikeutta olla tuon pienen poikasen mamakinyo. Kiitokset Kaksplussalle tosiaan siitä, että blogiporukkaan mahtuu vähän erinäköisiäkin blogeja! 

  1. Lukijamäärät ja kommentit
(jep, sait kohdan 1 uudelleen, koska vastasit niin saakelin pitkästi) 

Lukijamäärien piikit on motivoivia, en sitä kiellä. Kyllä jokainen bloggaaja varmasti bloggaa pikkaisen edes muillekin, kuin itselleen. Kommentit on itselleni niitä ihania kultahippuja, joita bloggaaminen antaa. Tuntuu tosi kivalta, jos joku sanoo tekstin olleen mukava. Tai että on saanut itselleen siitä jonkun idean tai vinkin. Tai että joku kertoo, että mukava pysytellä blogin välityksellä meidän elämässä mukana. En jatkossakaan aio linkitellä blogiani mihinkään ihmeellisiin faceryhmiin, joista kai niitä lukijoita saa. Suoraan sanottuna en jaksa/ehdi. Hyvä kun saan aikaan sen facenoston blogin omalle sivulle :) Kiitän kuitenkin lämpimästi jokaisesta kommentista - ne antavat kummasti potkua bloggaamiseen. 

Jep, anna tulla vaan tekstiä. Tuskin tätä oikeastaan enää kukaan lukee, mutta hyvä, että saat purettua! 

Osaisitko sanoa, mitkä asiat antaa sinulle eniten iloa bloggaamisessa? 

No ne kommentit. Ja se, että on itse tyytyväinen tekemäänsä postaukseen! Tekstiin, kuviin ja kaiken tasapainoon. 

Hyvä, se oli napakka. 

Näyttää kyllä siltä, että et sinä tätä bloggaamista ihan heti ole jättämässä. Ehkä tämä harrastus vaan nyt hakee muotoaan sopivaksi nykyiseen elämäntilanteeseen. Mitä tavoitteita voisit asettaa, että pikkuhiljaa blogisi menisi kohti? Näistä ei tarvitse ottaa painetta, enemmänkin ota nämä motivaationa tekemiselle. 

Jos aikaa ja energiaa vaan riittäisi, niin panostaisin visuaalisuuteen. Sekä blogin ulkoasuun että valokuvien laatuun. Lisäksi selkeyttäisin aiheita, joita blogi käsittelee. Nyt kun ne on ihan just sitä, mitä mieleen tulee. Mistä olen kyllä saanut myös hyvää palautetta. 

Nyt alkaa kuule meiltä aika loppumaan. Kiitos osallistumisesta tähän blogiworkshopiin. Lasku tulee perästä. 

Kiitos teille jotka seurasitte mukana tätä livestreamia. Itselle tuli kyllä hyvä olo, kun sai vähän pohdittua asioita. Pitää vaan uskoa omaan tekemiseensä, jatkaa bloggausta omalla tyylillä ja mennä pieni askelin omia tavoitteita kohti! Eiks niin? 






8 kommenttia:

  1. Kiitos, kun jaoit tän yhden hengen blogiworkshopin! Sait ainakin toisen osallistujan pohdiskelemaan näitä juttuja oman blogin kannalta. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla Jerina! Tässäpä sinulle haaste toteuttaa samanlainen oman blogin kanssa - muista se kokonainen levy Fazerin sinistä :D Auttaa kovasti! ps. sulla on kyllä niin ihana blogi, että se mitään workshoppia edes kaipaa <3

      Poista
  2. Ihan loistava postaus! <3 Olen myös pohtinut bloggaamistani ja tullut tulokseen, että se on harrastus. Kirjoittelen silloin, kun sille on aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna <3 Näin se on, että ei tässä oravanpyöräruuhkaelämässä kannata bloggaamisesta itselleen stressiä ottaa. Tekee just omalla tyylillään silloin kun ehtii ja jaksaa, niin hyvä tulee :)

      Poista
  3. Anonyymi20/9/16

    Tiedät varmaan, että täällä 500 km päässä sinun jokainen kirjoitus on kullan arvoinen ja tulee luettua moneen kertaan. Välimatka kapenee vähän aina uuden jutun myötä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tiedänkin, mutta hyvä siitä on silti aina välillä muistuttaa :)

      Poista
  4. Haha, tää oli hauska! Ja sai ainakin mut miettimään just sitä, mitä ite haluan bloggaamiselta. Miten se onkin niin vaikea / muka liian hidas kommentoida postauksia, vaikka itekin tietää miten piristäviä ja palkitsevia ne on? Kiitti tästä postauksesta ja kivasta blogista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle ihanasta kommentista :) Täytyisi itsekin aktivoitua muiden blogien lukemisessa ja kommentoinnissa!

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan