Luvassa ihana joogaviikonloppu! + instassa arvonta

15.2.2018


YHTEISTYÖSSÄ: JOOGAFESTIVAL

Kalenteriini on merkitty isosti pinkillä päivämäärä 4.3. Tuona viikonloppuna Helsingin Kaapelitehtaan valtaa kuudetta kertaa järjestettävä Joogafestival, joka tarjoilee paitsi joogaa, myös  mindfulnessia, pilatesta, auyrvedaa ja kaikkea ihanaa hyvinvointiin liittyvää. Olen käynyt Joogafestareilla kerran aiemmin ja tykkäsin kovasti. Tunnelma tuolla on niin ihana, että siellä rauhoittuu ja inspiroituu yhtä aikaa.

Olen joogannut enemmän tai vähemmän viimeiset kahdeksan vuotta. Varsinainen joogakärpänen minua puraisi asuessani kesän 2010 Berliinissä. Siellä kävin työpaikkani vieressä sijaitsevalla joogasalilla monta kertaa viikossa. Välillä tunneilla oli vain muutama ihminen, joten ohjaajat ehtivät hyvin myös henkilökohtaisesti korjata ja ohjata. No, eivät kuitenkaan ihan kaikkea nähtävästi, sillä kipeytin vuosiksi toisen ranteeni tekemällä alaspäin katsovan koiran käsien linjauksen täysin väärin. Hyvin yleinen virhe muuten kaikilla - kannatta kysyä hyvältä joogaopettajalta kyynärpäiden asento. 

Suomessa kävin pari vuotta ahkerasti Astanga-joogassa ja saatoin jopa sanoa kehittyneeni siinä jonkin verran. Viime vuosina jooga on kuitenkin jäänyt niiden kuuluisien ruuhkavuosien jalkoihin, vaikka voisi fiksuna ajatella, että silloin joogaa ehkä kaikista eniten tarvittaisiin. Syksyllä aloitin pikkuhiljaa lempeässä joogassa ja kävin siihen perään kymmenen kertaa erilaisilla hot jooga -tunneilla, mukaanlukien kokeilun ilmajoogassa. Tällä hetkellä luen Rachel Brathenin Yoga Girl -kirjaa ja olen jälleen ihan vakuuttunut, että jos jotain kiireinen äiti-ihminen elämäänsä tarvitsisi, on se jooga. 


Mitä Joogafestarit sitten tarjoavat? No, ei sen vähempää, kuin 100 tutustumistuntia ja 40 luentoa kaikista kiinnostavista aiheista! Tunneille on ilmeisesti nyt jo tehty aika paljon ennakkovarauksia, joten liput kannattaa ostaa pikimmiten. Ennakkoliput (joilla ainoastaan varauksia voi tehdä) ovat myynnissä 2.3. saakka. 

Itse suuntaan festareille siskoni kanssa, koska hän on silloin täällä kylässä. Jooga ei ole ihan hänen juttunsa, joten jätän raahaamatta häntä tunneille ja menemme muuten vain fiilistelemään tunnelmaa, kiertelemään kaikkea esillä olevaa ja ehkä kuuntelemaan muutaman luennon. Erityisesti minua kiinnostaa kehutun Suvi Bowellanin luento erityisherkkyydestä sekä yleensäkin kaikenlainen stressin vähennys. Myös Kylli Kukk on tietenkin nähtävä livenä! Pieni ei-koskaan-lääkikseen-päätynyt tyttö sisälläni kiinnostui myös asanoiden anatomian luennosta. 

Tarvitsisin myös joogamatolle kantokassin ja tietenkin kiinnostaa myös mahdolliset joogakoulujen tarjoukset :) 

Joogafestareilla on muuten myös lapsille Lapsi&Vanhempi -joogaa, mikä olisi varmasti todella kiva kokemus. Lasten tunteja kuvataan esimerkiksi näin: "Tunneilla keskitytään leikin kautta ja iloiten kehon luonnolliseen liikkeeseen, koordinaatioon, hauskuuteen ja mielen sekä kehon rauhoittamiseen. Tunneilla harjoitellaan kehotietoisuutta ja itsensä ilmaisua ilman suorittamista ja kilpailua."

Tuota noin, voisiko tällaisen tekemisen saada pakolliseksi osaksi peruskoulun opetussuunnitelmaa myös? Jooga ja meditaatio taipuu kyllä niin moneen myös lasten hyödyksi ja iloksi. Joogafestareille muuten voit ottaa 0-13 vuotiaat lapset ilmaiseksi mukaan! 


Sokerina pohjalla LIPPUARVONTA! Minulla on ilo ja kunnia arpoa Instagramin puolella VIISI kappaletta yhden päivän avec-lippuja. Eli lauantaina tai sunnuntaina sisäänpääsy kahdelle hengelle, arvo 30 euroa. Näillä lipuilla ei voi tehdä tuntivarauksia, mutta ne tarjoavat osallistumismahdollisuuden niille tunneille, joilla on tilaa ja tietenkin pääsyn kaikille luennoille. 

Nyt siis heti paikalla Instagramista esiin @piritapanda -tili ja osallistumaan! Aikaa osallistua on 19.2. päivän loppuun asti. 

Oletko sinä käynyt Joogafestareilla? Mitä ajatuksia sinussa herättää lapsen kanssa tehtävät joogaharjoitukset? 

KUVAT: JOOGAFESTIVAL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan