Maailman paras kesäpäivä Särkänniemessä

13.7.2018

* Yhteistyössä Särkänniemi

Tukkijoki, Näsinneulan ravintola lähes pilvissä asti ja delfinaariosta mukaan ostettu Ninni-niminen pehmodelfiini, joka oli vuosia rakas unikaveri. Siinä omat muistoni Särkänniemestä lähes 30 vuoden takaa. Tällä viikolla tuli eteen päivä, kun jälleen nelihenkinen perhe lähti autolla kohti Särkänniemeä. Nyt vain lähtöpaikkana oli Joensuun sijaan Vantaa ja isosiskon rooli on vaihtunut äidin rooliin. 

Tosiaan, kun viime visiitistä on vierähtänyt aikaa, en muistanut lainkaan, millainen huvipuisto Särkänniemi oikeastaan on. Sen ymmärsin (ja ymmärsi nelivuotiaskin), että kyseessä on huvipuisto (jes!) ja sinne ei ole ihan liian pitkä matka (jes!). Sijainti tosiaan on loistava, kaikkialta Suomesta on ihan inhimillinen matka. Me hurautettiin perille vähän reilu puolitoista tuntia, joka oli juuri yhdet Lukan unet ja Nopsulle tuhti annos iPadia. Todella kätevää! Kannattaa muuten huomioida, että huvipuisto aukeaa vasta puolen päivän aikaan. Me ehdittiin sopivasti käymään Tampereella lounaalla ja sitten jonottamaan rannekkeita. Jono lippuluukulle oli henkeäsalpaava, mutta onneksi luukkuja oli todella monta ja jonoja vain yksi, joten kaikkien kärsivällisyys riitti hyvin jonotukseen. Paikalliset tiesivät selvästi, että rannekkeita voi nähtävästi ostaa myös mäen päältä parista pisteestä, joten vink vink vaan... 

Heti ensi silmäyksellä Särkänniemi oli jotenkin tosi... ihana. Hankala täsmentää, mutta samaa sanoo moni muu. Onko se ympäristön siisteys, rakennusten arkkitehtuuri ja väritys, laitteiden sijoittelu vai koko puiston upea sijainti järven rannassa? Varmaan kaikkia noita. Alueella on todella helppo viihtyä sekä päästä kulkemaan rattaiden kanssa. Rannekkeet laitteisiin otettiin tällä kertaa Nooalle ja papalle. Ajatuksena oli se, että toinen meistä kun joutuu kuitenkin aina jumittamaan Lukan kanssa, jos yksi aikuinen menee laitteeseen Nooan kanssa. Ja itse en ole kovien hurjastelulaitteiden fani. Vielä viime kesänä Nopsulle pienikin laite oli tosi jännittävä, joten aloitettiin päivä rennosti Leppäkerttujen ja Rekkarallin kyydissä. Mutta niinhän siinä kävi, että nälkä kasvaa syödessä ja ei aikaakaan, kun Nopsu jonotti jo vauhdikkaampiin laitteisiin. 

Särkänniemessä on ihan super ihanasti laitettu alue, jossa on täydellisiä laitteita juuri tämän ikäiselle lapselle. Sellaiselle, jolle possujuna on jo vähän nähty juttu ja hurjat kieputtimet vielä liian hurjia ja/tai pituus ei riitä. Kreisibussi, Taikapyörät, Red Baron -lentokoneet... superii! Puiston keskellä on iso Angry Birds -teemainen leikki- ja kiipeilypaikka, jonne pääsee ilman ranneketta. Oli siis kiva käydä Lukan kanssa siellä pyörimässä ja hänkin sai kiivetä huvitella kiipeämällä portaita ja laskemalla liukumäkeä. 
Huvipuiston huvittelu väsytti pienimmän rattaisiin niin sikeästi, ettei unta häirinnyt mikään laitteiden meteli ja lasten kiljahdukset. Hattara kruunasi Nopsulle hauskan huvipuistopäivän. Meillä oli sovittuna vielä poikien kummitädin tapaaminen Lempäälän Ideaparkissa, joten pakkasimme reissujengin autoon ja hurautimme muutaman kymmenen kilometriä etelään. Ensi kertaan jäi siis vielä paljon nähtävää, koko Koiramäen alue, planetaario, akvaario... Särkänniemi valloitti iloisuudellaan ja toimivuudellaan meidät kaikki, joten todellakin tuonne on päästävä vielä toisen kerran käymään. Pian. 
Ai niin, tosiaan itse en ole mikään hurjien laitteiden ystävä. Klassikkomuistot ovat lapsuudesta ne kerrat, kun ylikokoisena ja -ikäisenä ahtauduin possujunaan ja jäin sinne hanuristani jumiin. Tai kun eräs laite piti kesken vauhdin minun takiani pysäyttää, kun itkin päästä sieltä pois. Nyt kun näin Tukkijoen, muistin miten hauska se on ja vitsit olisi ollut kiva mennä kyytiin. Nopsu vaan ei jostain syystä halunnut. Ja toinen super hauskalta näyttävä laite oli MotoGee. Siinä ollaan niinkuin moottoripyörän päällä ja laite starttaa hurjalla kiihdytyksellä ja ajaa kovaa kiemurtelevan radan, menemättä kuitenkaan pää alaspäin. Siihen mun on vielä joku kerta päästävä!

Lämmin suositus tosiaan Särkänniemelle etenkin juuri tämmöisten alle kouluikäisten leikki-ikäisten kanssa. Tai toisaalta, niiden vähän isompien kanssa käynti on ehkä vielä sata kertaa huisimpi! 🎢


2 kommenttia:

 1. Anonyymi13/7/18

  Ihana tunnelma kuvissa ja jutuissa :) Niin ja sinne possujunaan menit tietysti vain pikkusiskon tueksi ja turvaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu juu, näin se täytyi olla :D Onneksi metrilakut on aina turvallinen valinta :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan