Vehnätön, sokeriton ja (melkein) maidoton kesäkakku

25.7.2018


Tässä ihana kesäinen kakku, johon voit laittaa päälle itse valitsemiasi kesän hedelmiä tai marjoja. Pienillä muokkauksilla teet kakusta sopivan maidottomalle, viljattomalle, vehnättömälle, gluteenittomalle tai vegaanille. Niin ja sokeri tästä puuttuu kokonaan, joten suhteellisen terveellinen herkku kyseessä. Voi huoletta ottaa aamupalalla tai kuitata tällä välipalan. 

Näillä helteillä uunin käyttäminen ei juuri houkuttele, joten siinäkin mielessä tämmöinen kuumentamaton kakku sopii hyvin tähän Suomen trooppiseen kesään. 



Pohja: 

Mantelijauhoja
Voita
Hunajaa

Kaada mantelijauhoja silmämääräisesti sopiva määrä kulhoon ja valuta päälle sulaa voita niin, että massasta tulee muovailtavaa. Lisää hunajaa sen mukaan, miten makeaa haluat. Suosittelen lisäämään pohjaan psyllium-jauhetta tai korvaamaan hunajan (ja osan voista) taateleista tehdyllä tahnalla. Näin pohja pysyisi varmasti leikatessa paremmin kasassa, kun tässä omassa pikaversiossani. Jos haluat täysin maidottoman kakun, tee pohja "raakana" eli sekoita taatelit, mantelijauhe ja kenties vähän kookosöljyä kiinteäksi massaksi.


Täyte: 

Soijavispiä
Oatlyn kauralevitettä
Steviatippoja (vanilja)

Vaahdota soijavispi ja lisää joukkoon kauralevitettä, joka maistuu melkolailla tuorejuustolta. Itse laitoin noin puoli purkkia molemmista, koska kakkuni oli pieni. Makeuta steviatipoilla sopivaksi. Voit hyvin käyttää myös hunajaa tai agavesiirappia makeutukseen.


Päälliset: 

Nektariinia
Mustikoita

Koristele kakku runsailla kesän hedelmillä ja marjoilla. Mansikat, vadelmat, vesimeloni - tähän päälle sopii vaikka kaikki kerralla.

Tarjoile ehdottomasti kylmänä ja säilytä jääkaapissa.

Ihania kakkuhetkiä! 🍑

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan