Mikä on haastavinta lapsiperhearjessa? / Arjen sankarit -haaste

16.10.2018


Kuluneiden parin viikon aikana olen huokaissut muutaman kerran, että on tämä äitinä oleminen yksi projekti. Vielä tarkemmin, lähetin yhdelle ystävälleni viestin "Voiko joskus olla vähän väsynyt olemaan äiti?". Ruokalista on tehtävä joka kuulle, kaupassakäynnit huolehdittava sekä ruuanlaitot. Kotia pitää siivota päivittäin, ellei halua elää hiekan, lelukaaoksen ja lattialle heityn ruuan keskellä. Lapsille on hommattava kausivaatteet, huolehdittava valokuvaukset, kerhoeväät ja leikkitreffit. Niin ja tietysti pitää ehtiä salille, tehdä yliopistoon kursseja ja... muistaa ottaa rennosti. 

Yksi suosikkini bloggaajista sekä ihmisistä-joita-en-ole-koskaan-tavannut eli Petra blogista Arkeen kätketty aarre haastoi minut mukaan Arjen Sankarit -kyselyyn. Arjen sankareita, niitä me kuulkaa ollaan ihan jokainen! Joten tässä juuri sinulle, oman arkesi sankarille. 



Ketä perheeseesi kuuluu? 

Minä, aviomieheni, Nooa 5v. ja Luka 1v.

Miten kuvailisit arkeasi juuri nyt? 

Monitunteinen. Juu, ei ole sana ei. Arki rullaa suhteellisen mukavasti eteenpäin ulkoilujen, kerhon, avoimen päiväkodin ja omien juttujen merkeissä. Samaan aikaan isommassa kuvassa mieltä painaa kovasti työsuhteen epävarma tilanne ja koetan saada opiskeluja tehtyä eteenpäin.


Parhaat vinkit kiireen taltuttamiseen? 

Priorisoi. Priorisoi, priorisoi, piru vie priorisoi. Kaikkea ei pysty yksi ihminen tekemään ja jos yrittää liikaa, palaa vaan loppuun. Usko minua, kotiäitinäkin sen voi tehdä. Laske rimaa jostain, jätä jotain pois ja raivaa tilaa kalenteriin. Johan helpottaa.


3 perheenne arkiruokasuosikkia? 

Makaronilaatikko, sushi ja uutena hernepasta.


Voiko parisuhde kukoistaa myös lapsiperheessä? 


Voi. Kukoistaako meillä. Ei. Uskonko silti meidän parisuhteeseen ja näenkö meidät viettävän loppuelämän yhdessä - kyllä. Vauvavuosi, tai oikeastaan ensimmäiset kolme vuotta on ainakin meidän perheen lasten kanssa aika uuvuttavia. Yövalvomiset, kiukutteleva taapero ja 24/7 puhetulvaa vyöryttävä viisivuotias. Yhdistettynä siihen, ettei meillä ole lastenhoitoapua, kuin ehkä tuurilla kaksi kertaa vuodessa ja silloinkin puhutaan tunneista. Ei liene ihmekään, että puskemme tällä hetkellä arkea eteenpäin pääasiassa lastenhoitoyksikkönä ja samalla tietysti mies käy töissä ja elättää perhettä, minä taas koetan muistaa pitää huolen omasta jaksamisesta ja edistää omia tärkeitä projekteja.

Tuntuu, että olemme aika kaukana siitä pariskunnasta, joka reissasi Thaimaassa ja Japanissa, pitäen toisiaan kädestä kiinni. Toivon kovasti hippusia noista tunteista ja huomioimisesta tähän pikkulapsiarkeen. Siinä olisi molemmilla varmasti skarpattavaa.


Mistä saat energiaa arkeen? 


Salitreeni, suklaa ja nukkuminen. Sekä tietysti ystävät!




Mikä on haastavinta lapsiperhearjessa? 


Oman ajan vähyys ja parisuhteelle omistettavan ajan olemattomuus. Etenkin tuollaisen alle kolmevuotiaan kanssa koen rasittavaksi sellaisen jatkuvan hälytystilassa olon. Kun pojasta on siunaantunut vilkas, rämäpäinen ja utelias, ei oikeasti sohvalla voi itse istua tai kahviaan rauhassa juoda, kun lapset ovat hereillä. Onneksi yhden lapsen myötä usko on luja siihen, että vielä tämä tästä helpottaa ja arkeen tulee sitä Maaret Kallionkin nimeämää väljyyttä.


Mistä omista jutuista olet pitänyt kiinni lasten saamisen myötä? 


Itseasiassa aika paljosta. Itsekkyyttä vai tervettä? Toivon, että jälkimmäistä. Harrastan liikuntaa, näen ystäviä ja bloggaan. Opiskelu tullut vielä uutena kuvioon mukaan.


3 tavaraa, joita ilman et selviäisi arjesta? 


Puhelin (daa), kalenteri ja tietokone. Apua, mut näin se vaan on.


Mitä teet, jos arki tuntuu kaatuvan päälle? 


Itken ja syön suklaata. Vissiin vois keksiä jotain parempiakin selviytymiskeinoja?


Paras kasvatusvinkkisi? 


Kohtele lasta kunnioittavasti.


Parasta arjessa just nyt? 


No tämä todella kaunis syksy. En ole lainkaan syksyihmisiä, mutta tänä vuonna väriloisto lämmittää kyllä mieltä. Samaan aikaan, kun tulevaisuuden avonaisuus on stressaavaa, on se myös hippusen kutkuttavaa - toivottavasti hienoja juttuja on tulossa!


Kenet haluat haastaa vastaamaan Arjen sankarit -haasteeseen? 


Haluan haastaa mukaan bloggaamiseen intohimolla suhtautuvan Marian Love Beyond Words -blogista. Tyylikkäimmän blogiäidin Niinan Beauty by Boman -blogista, sekä vihdoin livenäkin tapaamani (ja livenäkin yhtä ihanan) Såfinin Lapsiparkki -blogista.

ps. eikö ole ihania nämä eilen otetut syksykuvat pojista!? 🍁🍂
Kameran takana kuvaamisessa huomattavasti lahjakkaampi mieheni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan