Palkkaisitko sinä siivoojan?

19.11.2019

YHTEISTYÖSSÄ STELLA


Minulla oli eilen toisiksi viimeinen vapaapäivä. Lähdin käymään salilla, Ikeassa ja Jumbossa kahvittelemassa sekä hieman ostoksilla. Kun palasin kotiin, lattia kiilsi puhtauttaan, vessassa tuoksui raikkaalle, keittiöstä oli hinkattu jokainen tahra pois ja mikä parasta, kaikkien sänkyihin oli vaihdettu lakanat. Nimittäin, lakanoiden vaihto, tuo kotitöistä ärsyttävin.

Arvaatte varmaankin, että meillä oli käynyt siivooja. Mutta miksi?



Stella auttaa arjessa 


Me päästiin keväällä jo tutustumaan Stellan lastenhoitopalveluun ja saatiin sitä myötä harvinaislaatuinen mahdollisuus viettää aikaa kahdestaan miehen kanssa. Nyt kun minulla alkaa huomenna uusi työ, jossa 100% työaika, niin tulemme kyllä tarvitsemaan hieman apua arjen kotiasioihin. Lastenhoito itseasiassa on siirtynyt Stellalta tässä syksyn aikana pois, mutta muuta arjen helpotusta on kyllä saatavilla ja niistä yksi on tämä kotisiivous. 

Me pääsimme eilen tutustumaan Stellan kotisiivouspalveluun ja kokemus oli todella miellyttävä. Siivooja saapui ajallaan ja oli ystävällinen sekä kohtelias. Kävimme lyhyesti läpi työtehtävät, jotka itseasiassa oli puhelimessa jo etukäteen listattu. Lähdin kotoa hieman yhdeksän jälkeen ja palasin neljän jälkeen poikien kanssa putipuhtaaseen kotiin. 

Toki rehellisyyden nimissä mainittava, että aamulla täytyi tunti käyttää kaiken sekalaisen roinan raivaamiseen, jotta siivooja pääsee kunnolla hommiin. Toki siivoojakin voi tavarat nostella lattialta, mutta eihän kukaan muu tiedä minne mikäkin vaate, lelu, muistilappu, henkari, avaimenperä (lista jatkuu loputtomiin) kuuluu.




Miksi emme siivoaisi itse? 


Varsinkin, kun itse tykkään siivota ja pidän tärkeänä sitä, että pojatkin oppivat siihen, ettei koti taikasanojen voimalla pysy siistinä ja puhtaana. 

Pointti on ajan vapauttaminen tärkeämpiin asioihin, kuten yhdessäoloon. Eilen illalla meille jäikin kaikille aikaa illalla osallistua poikien kanssa legojen rakentamiseen ja Nooa oikein kiitti, että ehdimme rakentamaan hänen kanssaan. Tunsin pienen piston sydämessä. Mutta niin, kun koti oli järjestelty ja puhtaaksi siivottu, ei ollut sitä jatkuvaa keskeneräisten asioiden tunnetta ja ainakin itse pystyin paremmin keskittymään leikkiin ja läsnäoloon. 

Eikä sitä siivousta tarvitse joka viikko ostaa. Mietimme, että jatkossa voisimme pyytää siivoojan käymään joko kerran tai kaksi kuussa. Jos kerrankin kuussa tehdään näin siistiä jälkeä, niin kevyempi siivous ja se loputon tavaran paikoilleen paimentaminen riittää hyvin siinä välissä. 






Ihanasti nykyisin on tarjolla siivouspalveluita ja tietty korkealuokkainen leima on kotisiivouksen ostamisesta karissut. Moni elää pikkulapsiarkea ilman sen ihmeempiä tukijoukkoja ja silloin on mielestäni enemmän kuin ok kääntyä lastenhoitopalvelun tai siivouspalvelun puoleen. Kotitalousvähennys tekee myös sen, ettei siivouksen ostaminen ole mitenkään mahdotonta rahallisesti. 

Ja mistä pidän itse on se, että siivoojalle voi tosiaan vaikkapa sysätä ne kotihommat, joista itse ei satu pitämään lainkaan. Minulla ne on lakanoiden vaihtaminen, lattiakaivon putsaaminen sekä mattojen tamppaaminen. Tai miksipä et käyttäisi siivouspalvelua esimerkiksi ennen juhlia, jolloin itsellä on muutenkin kädet täynnä käytännön järjestelyjä? Juuri luin sosiaalisesta mediasta jostain äidistä, joka oli ottanut Stellalta siivouksen ennen ristiäisiä. Kuinka viisasta! 

Stellan siivouksella on myös 100% tyytyväisyystakuu ja he kysyvätkin mielipidettäsi siivouksen jäljestä heti seuraavana päivänä. 


Mitkä kotihommat sinä jättäisit mieluiten siivoojan hoidettavaksi? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan