Thairuoka - lasten lempiruoka

26.11.2019



Olen saanut ilon käydä reissaamassa Aasiassa neljä kertaa. Ensimmäisellä kerralla vietin kuukauden reppureissaten Thaimaata, Malesiaa ja Singaporea. Toisella kertaa käytiin J:n kanssa Malesiassa ja Thaimassa. Kolmas kerta suuntautui Japaniin ja neljäs kerta oli häämatka Kiinaan ja Thaimaahan. Yksi parhaista asioista noilla reissuilla on ehdottomasti ruoka. Etenkin thairuoka.

Häämatkalla J jopa kävi lyhyen kokkikurssin, jossa opeteltiin tekemään thairuokaa ja kannoimme kotiin paikallisia ruuanlaittokirjoja. Suomessa meidän the luksusravintola on aina ollut Farang, jossa tarjoillaan juurikin thaimaalaista ruokaa. Kallista. Aivan järjettömän hyvää.




Thairuokaa lasten makuun


Meidän perheessä minä teen kuukaudessa suurinpiirten 25 kertaa ruuan ja J loput kerrat. Joista niistä puolet on pizzan tilaamista tai sushin hakemista. Rakkaudella sanottuna. On muutamia ruokia, jotka annan aina J:n tehtäväksi, koska se vaan osaa tehdä niistä niin paljon parempia, kuin minä. No, jos totta puhutaan, niin J saa ai-na lapsilta ihan älyttömät kehut ruuasta, oli se sitten mitä vaan. Mikä tietysti lämmittää sen mieltä, joka tekee ruokasuunnittelun, käy kauppareissut ja lähes aina tekee sen ruuan. Mutinaa.

No niin, ne "papan ruuat" ovat siis lihapullat, kaalipata sekä thai-keitto. Tämä thaikeitto ei ole mikään "virallinen" thaikeitto, mutta siinä yhdistyy juuri täydellisesti Thaimaan maut ja sillä lempeydellä, että sitä syövät mielellään myös lapset. Jätän mainitsematta, että meillä lapsilla on paljon parempi chilinsietokyky, kuin minulla.


Thaikeitto à la Papa


Tarvikkeet: 

1 tlk Kookosmaitoa
1 kanaliemikuutio
1 kasvisliemikuutio
1 sitruunaruoho
1-2 tl Tom Yam Kung -tahnaa
1 limen mehu
4 porkkanaa
3 tomaattia
Kanaa / tofua / katkarapuja 300- 300g
Inkivääriä
Thai-basilikaa
Reilusti vettä

Lisäksi riisiä

Valmistus: 

Paista kana, jos käytät sitä. Muut ainekset vaan isoon pataan ja kiehumaan. Lopuksi lisätään kookosmaito. Etenkin jos sen unohtaa ostaa ja pitää käydä lähikaupasta. 

Tarjoiluun korianteria ja lisää limeä, jos sattuu tykkäämään siitä tosi paljon kuten me. 



Etenkin näihin viileisiin syksyn ja talven päiviin tämä ruoka on aivan täydellinen. Ja tätä voi tehdä ison padan, josta riittää syödä monta päivää. Riisin sijaan voi tietysti tehdä tähän kaveriksi nuudelia. 

Hyvää ruokahalua! 🍜




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan