Oletko sinä jouluihminen?

2.12.2019

YHTEISTYÖSSÄ KONTTI 

Jos olet, niin veikkaan, että jo kuukauden verran sinun kotonasi on näyttänyt tältä, iltaisin juotu glögiä ja pipareitakin jo leivottu. Ymmärrän. Talvi on piiiiiitkä ja pöyristyttävän pimeä, kyllä siihen jonkin valoisan ja lämpimän kohokohdan tarvitsee. Mutta muuten itse kyllä en lukeudu näihin pikkujouluisesti kimaltaviin ja glögiltä tuoksuviin jouluihmisiin. 

Tuntuu, että viimeisen vuosikymmenen olen elänyt vähän sitä välitilaa, kun lapsuuden jouluista on jo kaikki hohto ja maailmaa syleilevä lempeys karissut. Toisaalta Nooa on ollut vielä sen verran pieni, että ei ole osannut kovin ihmeellisesti joulua odottaa. Meille joulu on aina myös sisältänyt pitkän automatkan talvisessa kurjuuskelissä Joensuuhun ja takaisin. Ei niin lystiä yhden tai kahden pienen lapsen kanssa. Jos lähdemme matkaan aamuhämärässä, niin perillä olemme iltahämärässä. 

Omanlainen joulutunnelma omassa kodissa 


Olen viettänyt kaikki elämäni joulut äidin luona, joten en ollut vielä tähän mennessä ostanut yhden yhtä joulukoristetta omaan kotiin. Ei tuntunut järkevältä laittaa rahaa sisustusasioihin, jotka olisivat silmiä ilahduttamassa kaksi päivää kolmestasadastaviidestäkymmenestäkuudesta päivästä. Viime jouluna sitten tajusin, että kausikoristeita on pilvin pimein myynnissä SPR:n Kontissa. Aivan täydellistä. Kuka ihmeessä tarvitsee uusia joulukoristeita, kun eiväthän nämä tuossa muutaman päivän käytössä paljon kulu ja näyttävätkin vuodesta toiseen suunnilleen samalta. 

Olen nyt hankkinut Kontista muutamalla eurolla kotiin koristetähden, klassisen kynttelikön ja pojille joulusukat. Nooa sai valita tuollaisen joulupukki-koristeen omaan huoneeseensa.

Ekologiset joulupaketit 


Samalla, kun kiersin joulusisustusostoksilla Kontissa löysin sieltä jotain pientä kivaa poikien joulupaketteihin. Lelut kestävät yleensä hyvin useammankin lapsen leikit, joten kierrätettynä tekee edullisia ja ekologisia löytöjä. Mielestäni on myös kiva opettaa lapselle, ettei lahjan tarvitse aina olla uusi ja kaupasta ostettu. Se voi olla myös itse tehty tai käytettynä ostettu. Se on aivan yhtä lämmöllä jokaisessa tapauksessa saajalleen ostettu. 

Tämän joulun paketteihin Lukalle sukeltaa nämä söpöt pikkuautot ja Nooalle kirjoitustehtäviä sisältävä tehtäväpaketti. Nooa on oppinut hurjan taitavaksi kirjoittamisen, lukemisen ja sanojen kanssa tässä syksyn aikana, olen varma, että tästä pelistä on paljon iloa. Ehkäpä vaikka mukaan sille pitkälle matkalle jouluiseen Joensuuhun.


Niin, vaikka itse ei olisi niin jouluihminen, niin kyllä sitä lasten kautta kuitenkin pääsee joulutunnelmaan kiinni. Onhan se myös hieman velvollisuus ja kunnia luoda lapselle niitä jouluja, joita hän voi aikuisena muistella. Oli ne sitten Joensuussa paukkupakkasessa tai palmun alla jossain lämpimässä. 

Oma jouluhaaveeni on vielä joku päivä järjestää kunnon iso joulu kaikkine jouluruokineen ja ohjelmanumeroineen meidän pojille ja heidän perheilleen. Niinhän se on, että ihmiset ne sen joulun tekevät. Senhän todisti meidän viimevuoden jouluaatto, jos muistat ;)Tiesitkö muuten, että Kontti on mukana ihanan tunnelmallisilla Tuomaan joulumarkkinoilla Helsingissä Senaatintorilla. Jos liikut sillä suunnalla 6.12 tai sen jälkeen, niin käy ihmeessä fiilistelemässä joulutunnelmaa ja moikkaamassa Konttia.

Ihanaa joulun odotusta ja kiitos upealle Kontille tästä yhteistyöpostausten sarjasta. 


Aiemmat yhteistyöpostaukset:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan