Ekologisempia vaateostoksia

25.7.2019

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: KONTTI 

Oletko sinäkin niitä, jotka rakastavat shoppailua? Olen oikein miettinyt sitä, mikä shoppailussa antaa sen hyvänolon tunteen. Itse koen, että siinä saan mielelle vähän samanlaista leikkiä, kun lapsena mietti sitä, millainen on isona. Hieman samaan tapaan shoppaillessa miettii, että kun laitan tämän paidan päälle tai käytän tätä laukkua, niin elän varmasti mukavia hetkiä ja tunnen itseni kauniiksi. Uusi vaate tai tavara tuo myös iloa arkeen. Harmi vaan, että molemmat näistä mielen palkinnoista ovat katoavaa laatua ja sitten tekeekin mieli taas shoppailemaan. Ja kuinkas ekologista tämä nyt sitten taas olikaan? 


Kirpparit ja kierrätystorit ovat ihania paikkoja shoppailuun, sillä niistä saa todellisen löytämisen ilon sekä hyvän mielen. Itse teen eniten second hand -ostoksia Kontista. Facebookin kirppariryhmien kanssa on aina niin hirveä määrä säätöä ja tavallisissa kirppareissa on usein hassut aukioloajat tai muuten en onnistu kivoja löytämään. Niissä myös turhauttaa pöydät, joissa on kaikkea esillä. Kun aikaa on aina rajallisesti, ei oikein jaksa kiertää pöytiä, joissa sulassa sovussa lötköttävät korkokengät, glitterliimat ja pressopannut. Kontissa tykkään, kun siellä on osastot järjestetty ihan kuin missä tahansa tavaratalossa. Vaatteita pääsee myös sovittamaan sovituskoppiin. 

Ehdottomasti paras Kontti-löytöni on harmaa villakangastakki, jota käytän todella paljon keväisin ja syksyisin. Minähän olen se, jolle villakangastakkikeli on noin nollasta plus kymmeneen astetta, ei niinkuin lämminverisillä ihmisillä lähes läpi talven. Nyt halusin kuitenkin tulla esittelemään minun kesälöydöt. 


Näissä ensimmäisissä kuvissa Kontista on löytynyt tämä ihana musta pitsipaita. Sen kanssa kävi pieni yllätys juttu, kun huomasin vasta kotona sivusauman olevan auki. Kaikki Kontin vaatteet tarkistetaan ja höyrysilitetään, mutta tietenkin jotain voi aina päästä läpi. Ja fiksu shoppailija tietysti katsoo omilla silmillä vaatteen ja kertoo kassalla, jos huomaa jonkun vian. Nyt en jaksanut paitaa kiikuttaa takaisin, koska sauma oli niin helppo ommella kuntoon ja paidasta sai minuutissa käyttökelpoisen. Viihdyn paljon sporttisissa vaatteissa, mutta rakastan tämmöisiä pitsijuttuja, etenkin mustia. 

Paljon käytössä ollut löytö on myös tämä laukku. Juuri täydellinen "keskikokoinen" laukku arkeen. Tähän mahtuu helposti lompakko, puhelin, avaimet, pieni meikkipussi ja vaikka pieni vesipullokin. Harmittaa, kun en muista nyt näiden löytöjen hintoja, mutta mistään en yli kymppiä ole maksanut. Kontissa on tosi hyvin aina tarjolla farkkuja, mutta ottaen huomioon, miten vaikeaa on yleensäkin löytää hyvin istuvia farkkuja, on ihmeellistä, miten onnistuin löytämään nämä täydellisesti sopivat Espritin farkut sieltä. Luulen, että nämä on joku ostanut hieman väärän kokoisena, koska vaikuttavat ihan uusilta. Näissä on kiva vähän matalampi vyötärö, mikä on mukavaa vaihtelua korkeavyötäröisille farkuille. 

Nyt minulla odottaa taas eteisessä yksi kassi Konttiin vietäväksi. Sinne lähtee muutamat housut, joita olen säilyttänyt sillä ajatuksella, että ehkä niihin joskus vielä mahdun. No, en taida mahtua ja se on ihan ok. Lisäksi muutamia paitoja, yksi laukku ja yksi kirja. Koetin näitä ensin myydä alueen kirppisryhmässä, mutta en jaksa niitä siellä kuukausitolkulla roikuttaa. Ennemmin sitten vien hyväntekeväisyyteen. 

Ja samallahan voi taas vilkaista, sattuisiko olemaan jotain aarteita tarjolla ;)

Tykkäätkö sinä shoppailla käytettyjä vaatteita?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan