KUUKAUDEN IKÄINEN PIKKUVELI

22.7.2017


Meidän pikkuinen on jo yhden kuukauden ikäinen. Pojalle on jo nimikin, kerron sen julkisesti vasta vauvajuhlien jälkeen ja tietenkin pitää keksiä myös tänne blogin puolelle bloginimi :)

Kuukauden ikäinen vauva on jo selvästi karistanut vastasyntyneen olemuksen. Poskiin on tullut pulleaa vauvapyöreyttä, ihoa tuli koristamaan hormooninäpyt ja olemus on jäntevämpi. Katse on alkanut seuraamaan kiinnostavia kohteita ja epäilemme jo nähneemme muutaman ihan oikean hymynkin.

Moni on kysynyt, millainen vauva on ja koen hirveän hankalaksi vastata siihen. En pystyisi sanomaan, että "tosi helppo vauva", mutta toisaalta kun kokemus on jo yhdestä haastavasta vauvasta, niin kyllä tämä sillä tavalla iisimpi on. Toisaalta, itsekin ottaa rennommin ja tietää, että jokaista itkuista iltaa tai vatsaväännettä vaan ei millään pysty poistamaan - tekee vain parhaansa vauvan oloa helpottaakseen ja muistuttaa itseään, että this too shall pass. Koko ajan on paljon tietoisempi siitä, että kaikki on vain vaihetta. Puolen vuoden päästä tämäkin aika tuntuu jo kaukaiselta ja parin vuoden päästä koko vauva-aika on pelkkiä värikkäitä muistoja.

Vuorokausirytmi tietenkin on vielä hakusessa. Vähän pidempiä unipätkiä tulee kyllä yöhön. Päivällä sitten otetaankin torkkuja ihan satunnaisesti eikä yhdetkään päiväunet ole vielä olleet yli tuntia. Silloinkin paikkana täytyy olla joko syli tai liikkuva kuljetusväline.

Aivan paras juttu tässä kuukaudessa on tietysti ollut se, että J on myös ollut kotona koko kuukauden. Varsinkin oman sairastelun aikaan en edes pysty kuvittelemaan, miten oltaisiin pärjätty muuten. Nautitaan nyt vielä näistä päivistä, kun paletti on jotenkin kasassa kahden aikuisen ja kahden lapsen yhdistelmällä. Ei enää kauaa siihen, kun täytyy pärjätä pitkiäkin päiviä kahden kanssa yksin - eikä minulla ole vielä hajuakaan miten se onnistuu!!

Vielä katsaus pikkuisen elämään, kun ikää on mittarissa yksi kokonainen kuukausi:

Tykkää
Sylistä ja pomppupallon päällä hytkyttelystä. Mobilesta (kiitos Tanjalle!). Kylvystä. 

Ei tykkää
Pysähtyvistä vaunuista tai siitä, että hänet lasketaan nukkumaan jonnekin muualle, kuin syliin. 

Suosikkiruokaa
Maito - tissistä tai pullosta. Äidinmaito tai purkkimaito. Kaikki käy, kunhan sitä on paljon ja usein tarjolla!

Pituus viimeisin mittaus kun ikää oli 3vk
52.5cm (syntymäpituus 50cm)

Paino viimeisin mittaus kun ikää oli 3vk
4125g (syntymäpaino 3742g)

Vaatekoko
56

Odotan jo kovasti seuraavaa kuukausikatsausta, mahtavaa, kun tästä nyt pikkuhiljaa alkaa kaikkia taitoja kehittymään - hymyt, käsillä esineisiin tarttuminen, ympäristön tarkempi havainnointi...

Onko lukijoiden joukossa muita kuukauden ikäisiä vauvoja? Tai ehkä ennemmin äitejä :) Millaisia pötkylöitä siellä ruudun toisella puolella asuu? 

6 kommenttia:

 1. Anonyymi22/7/17

  Heippa hei! Eksyin tuossa yksi ilta blogiisi ja hämmästyin. Meillä on lähes tismalleen samanikäiset pojut! Vain reilu tunti ikäeroa :). Että onnea vaan teille ja meille! -Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, onpa hauska sattuma!! Paljon onnea siis myös sinne, kuukauden ikäiselle :)

   Poista
 2. Anonyymi22/7/17

  Meiltä löytyy kotoa myös pian kuukauden ikäinen vauva. Hyvin samanlaiselta kuulostaa teillä arki kun meilläkin kuukauden ikäisen kanssa! Sillä erolla että täällä nukutaan päivisin vähän pitempiä päiväunia 1-2,5h riippuen ajasta koska nukutaan. Illasta lyhyitä torkkuja ja sit asutaan tissillä muu aika :) Onneks juo myös pullosta sekä omaa että korvikemaitoa. Olen paristi joutunut olemaan kotoa pois yhden syöttövälin ja mies ollut onnellinen kun saanut syöttää vauvan :) kiva lukea blogista vauvan kuulumisia kun kotoa löytyy samanikäinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että siellä on samanikäinen vauva kasvamassa :) Tuo auttaa kyllä arkea kovasti, kun vauvalle kelpaa erilaiset ruokintamuodot. Aurinkoista loppukesää teille!

   Poista
 3. Ihana pieni siellä! <3 Voi miten nopeaa aika kuluukaan! Uskomatonta, että vastahan kerroit raskaudestasi ja nyt hän on täällä ja jo noin "iso" poika! <3 Terkut täältä isommalta kuolamonsterilta, joka puree jo kahdella hampaallaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selina terveisistä! No nyt kun taaksepäin ajattelee, niin ihan totta - juurihan vasta piti päästä sinulle kertomaan, että tännekin on tulossa pieni pikkuveli "sitten joskus kesällä" :) Kutituksia pienelle hammasmonsterille sinne <3

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan