Lihasta vai läskiä? InBody mittaus kertoi totuuden

30.1.2018


Olin varannut tälle päivälle salille InBody-kehonkoostumusmittauksen. Kävin tuollaisessa muutama vuosi sitten ja mielestäni se oli todella hyvä katsaus siihen, mitä kropalle kuuluu. Vähän tarkemmin, kuin vaaka tai mittanauha kotona osaa kertoa. Viime kerralla olin ihan hurjan hyvässä kunnossa ja "ihannepainossa", joten hieman jännitti tällä kertaa astua laitteen päälle. Tiesinhän, että ylimääräistä on sekä vaa'an lukemassa, että vyötäröllä. 

Yllätyin kuitenkin iloisesti! Lihasmassaa minulla on tällä hetkellä todella hyvin, keskivertoa enemmän. Lihaskunto on ylävartalopainotteinen, joka selittyi mittaajallekin ihan vaan sillä, että minulla mukana oli 10kg kahvakuula, jota kantelen ja nostelen pitkin päivää. Treenissä voisi siis keskittyä hieman enemmän jalkoihin ja keskivartaloon, vaikka niissäkin lihasta on keskimääräistä enemmän. Tämä oli loistava uutinen - en siis olekaan niin rapakunnossa lihasvoiman osalta. 


Rasvaprosentti on tällä hetkellä korkea ja sen arvasinkin. Normaali rasvaprosentti naisilla on alle 28 % ja minulla lukema on tasan 28 %. Sitä on siis syytä saada alaspäin, vaikka ei tilanne nyt mitenkään hälyttävä ole. Mittauksen tärkein lukema on viskeraalirasva, sillä sitä ei millään muulla laitteella helposti ainakaan saa selville. Viskeraalirasva tarkoittaa vatsaontelossa olevan rasvan määrää, joka on keskeinen terveysmittari. Lukema on 89.0 ja ihan en nyt osaa sanoa, mitä se käytännössä tarkoittaa. Sen kuvaaja kuitenkin kertoo, että mennään turvallisen rajan alapuolella. Varmasti voisi vähän vähemmänkin olla, mutta ehkä tämäkin luku hieman laskee, jos koko kehon rasvaprosenttia saa laskemaan. 

Koko kehon paino on tällä hetkellä 73.4 kiloa ja mittauksen ehdottama ideaalipaino on 68.6 kiloa. Kuulostaa minusta paljolta - tai ehkä enemmänkin realistiselta. Normaali painoni kun on siinä 66-68 ja mielestäni kroppani on ollut parhaassa kunnossa, kun painan noin 65 kiloa. Mutta kuten tulosten tulkinnassa painotettiin, paino itseasiassa on vähäpätöisin näistä lukemista. Jos lihasmassaa on hyvin ja rasvaprosentti tarpeeksi alhaalla, niin vaa'an kokonaislukemalla ei paljon ole merkitystä. 


Kokonaispisteet mittauksesta olivat 79/100. Mittaaja kehui, että harvoin näkee näin hyvää tulosta vasta synnyttäneellä (joihin siis ilmeisesti vielä kuulun) ja tämän ikäisellä (jotenkin hän osasi sen kauniisti ilmaista). Seuraavan kerran mittaus on tarjolla toukokuussa ja aion ehdottomasti mennä. Tavoitteena on tuo 4,8kg painonpudotus ja nimenomaan tietenkin rasvamassasta. Lihasmassaa ei tarvitse juurikaan lisätä, ehkä vaan vähän tasapainoa ylä- ja alakropan välille. 

Oletteko muut käyneet InBody-mittauksessa? Entä millaisena koette näistä lukemista puhumisen? Pystytkö iskemään painolukemasi tiskiin tuosta vaan? Minä (kuten ehkä huomasit) voin kertoa painoni yhtä helposti kuin pituuteni tai postinumeroni :) 

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Oon monta vuotta miettinyt, et tä olis kiva, mutten ole saanut aikaiseksi. Mihinköhän kandeis mennä? Ja mitä maksaa? Onnittelut muuten hyvistä lukemista! 👌👌👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Vaikka en nyt tiedä onko nuo lukemat ihan onnitteluhyvät, mutta ei nyt katastrofaaliset kuitenkaan ja tästä on hyvä lähteä parantamaan :)

   Meillä tää tuli niinkin lähelle, kuin tuohon omalle salille, joka on tästä 10min kävelymatkan päässä. Menin siis ihan keskellä päivää vauvan kanssa käymään. Hinta oli salin jäsenille 15e (ja muille taisi olla 20e). Ihan hauska tapa seurata vähän kuntoaan, vaikka eipä tämäkään nyt mikään absoluuttinen totuuden kaivon torvi ole.

   Poista
 2. Apua, ei ikinä uskois että oot 35!Oon seurannut sun blogia ja instagrammia niin oon jotenki ajatellu että oot noin 25. Olismpa kuin sinä sitten kun oon 35.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääääää... ihana kommentti <3 Ikä, pituus ja paino, nehän on vaan hassuja numeroita :) Tärkeintä on sisäinen olo ja hauskaa, jos pystyy ulkoisestikin pysymään jotenkin kauniina läpi elämän :) Kiitos sinulle illan piristyksestä!

   Poista
 3. Heh, mie aattelin ensin että se on vauva jota kantelet mukana mut olikin kahvakuula :D Kiva kun jaoit nää tänne! Me tehtiin koulussa InBody mittaukset ööö n. 8 vuotta sitten... joten joo kyllä haluaisin päästä uudelleen mittaamaan ittenikin! :D veikkaan kyllä että nuo teinin tulokset oli huomattavasti paremmat mitä nyt saisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis vauvaan viittasin tuolla kahvakuulalla :D Olisikohan se pitänyt vähän selvemmin ilmaista! Kiitos kivasta kommentista :) Joo, itselläkin kolmen vuoden takaiset lukemat oli aika erilaiset, mutta tästä on hyvä vähän skarpata ja katsotaan sitten keväällä, miltä tilanne näyttää. Just nyt kyllä tämän rasittavan päivän jälkeen tilanne näyttää mun näkökulmasta eniten suklaarasialta...

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan