Matkapäiväkirja Joensuusta

29.1.2018


Terveisiä Joensuusta! Lähdettiin Lukan kanssa käymään siellä viikonloppureissulla. Samaan aikaan Nopsu suuntasi papan kanssa Alavudelle mumman luo, joten kätevästi saatiin samaan viikonloppuun visiitit molempien isoäitien luona - ainut vaan, että molemmissa puolikkaalla perheellä. Perjantaina aamulla lähdettiin jo kuudelta lentokentälle, koska olimme buukanneet matkustusta helpottaaksemme lennot. Luka on kyllä tosi rento matkaseura, ei hänellä hermot menneet kertakaakaan koko viikonlopun aikana! Lento meni mukavasti, vaikka matkaan sattuikin sen verran suuri ilmakuoppa, että allekirjoittaneella meinasi lirahtaa pissit pöksyyn. Onneksi oli vain yksi pomppu eikä sattunut kenellekään mitään. Loppumatka piti sitten pitää Lukaa vöissä sylissä, mikä tietysti asetti haasteita kaikelle leikittämiselle ja lauluille, jotta pätkä jaksoi istua paikallaan puoli tuntia. Aamulla jo yhdeksän aikaan istuttiinkin sitten mummin luona aamupalapöydässä, reissusta väsynyt ekoilla päikkäreillään. 


Äitini luona tyhjennettiin siskon kanssa ullakkoa, sillä äiti on muuttamassa. Sieltä löytyi niin mielettömiä yläasteen, lukion ja yliopiston aikaisia muistoja, etten kestänyt kaikkea edes lukea läpi. Ei voi olla kuin vain kiitollinen kaikesta siitä värikkäästä ja tunteikkaasta elämästä, jota on saanut elää läpi. Seurustelin opiskeluaikana muutaman vuoden aivan mahtavan pojan kanssa, jonka kanssa sitten kuitenkin vain tiet vei erilleen. Ollaan edelleen hyvissä väleissä, vaikka tosi harvoin nähdäänkään. Ollaan kuitenkin esimerkiksi kyläilty koko perhe heillä yhtenä kesänä. Minun mielestä on tosi arvokasta, jos erityisen tärkeät ihmiset pystyvät edes jossain määrin säilymään elämässä. 

Lauantaina herättiinkin vähän väsyneissä tunnelmissa, sillä Luka nukkui ihan äärimmäisen huonosti molemmat yöt mummolassa. Ekana yönä hän heräili varmaan 10 kertaa kahteen mennessä, sitten nukkui rauhassa 4:40 asti ja sen jälkeen ei sitten suostunutkaan enää nukkumaan. Suunnilleen sama toistui seuraavana yönä - ainut, että mitään tuollaista parin tunnin yhtenäistä unipätkää äidille ei ehtinyt tulemaan. Luojan kiitos äitini ja siskoni hoitivat poikaa aamupäivän ekojen unien ajan ja vähän sen jälkeenkin, jotta sain otettua itse pienet päikkärit. 

Lauantaina käytiin minun isovanhempien luona. Mielestäni on ihanaa, että suvun vanhimmat saavat viettää aikaa suvun pienimpien kanssa - ja päin vastoin. Olisi niin kiva, jos asuttaisiin vähän enemmän lähekkäin - nyt näkemiset rajoittuu muutamaan kertaan vuodessa. Sain itse mummiltani "perintökoruina" aivan ihanat kamee-korut. Sormuksen ja korvakorut. Tulen varmasti käyttämään niitä heti ensimmäisessä juhlavammassa tilaisuudessa. Siskoni sai Kalevala-korut. Illalla käytiin Lukan kanssa siskon luona syömässä (ruokaa ja karkkia) ja äidin luona saunassa. Miten se äidin sauna onkin niin paljon ihanampi, kuin sauna kotona? 

Sunnuntaina käytiin Joensuun keskustassa pyörähtämässä. Olin haaveillut jo koko viikon käynnistä joko Houkutuksessa tai Hyve&Paheessa, joista molemmista saa ihania kakkuja. Mutta mitä hittoa, paikat olivat sunnuntaina kiinni! Jouduimme siis tyytymään tylsästi Coffee Houseen. Hauska oli kuitenkin siellä törmätä töissä olevaan ystäväni ystävään, jolla oli ihania vauvauutisia. Löysin myös ihan mielettömän kauniin mustan mekon alennuksesta. En malta odottaa kesää, että pääsen käyttämään sitä. Myös pari kiloa olisi ennen sitä pudotettava, koska mekossa olisi tosi kiva hengittää :)Eilen illalla sitten köröteltiin Norran siivin takaisin kotiin. Lento oli tunnin myöhässä, mikä on tietysti vähän ärsyttävää siitäkin näkökulmasta, kun koko lento kestää sen tunnin! Väsymys alkoi painaa sekä äitiä että poikaa, mutta hyvin me jaksettiin. Melko hyvin. Ehkä vaan ei olisi kannattanut vastata lentokenttäbussissa yhteen blogityömeiliin - saattoi tulla vähän liian töksähtelevä sävy.. 

Matkassa mukana meillä oli nämä vanhat Baby Joggerin rattaat, jotka ovat kyllä kerrassaan mainiot matkarattaat! Ne kun menevät kasaan vai istuimen keskeltä nostamalla, jolloin ne saa siis kasaan sekä kannettua yhdellä kädellä. Pyöriä ei tarvitse irroittaa ja koko hoito menee pieneen tilaan sekä kevyesti Finskin muovipussiin. Todella hyvät matkarattaat siis! Noissa on myös ihanan suojaava kuomu, joten edes mitään erillistä vaunuverhoa ei tarvita. 

Nyt sitten aloitellaan täällä kotosalla uutta viikkoa. Papa onkin tällä viikolla niin paljon töissä, että käy vaan yöt kotona nukkumassa. Luvassa siis riittämiin minulla aikaa lasten kanssa. Vähän harmittaa, ettei oikein ehdi treenaamaan tällä viikolla. 

Onko teistä kotiäideistä lähtemään salille aamulla joskus 7 aikaan niin, että ehditte vielä kotiin ennen miehen töihin lähtöä? 

Ihanaa viikon alkua kaikille 💖


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan