HAASTE: Yllätysvisiitti jääkaappiin!

14.2.2018


Kääk! Mitä sisältää jääkaappi, kun sitä ei mitenkään kuvausta varten olla valmisteltu? Sain Kaksplussan verkostobloggajien keskustelusta ronskin idean, esitellä meidän jääkaappi. Koska mä ainakin myönnän, että kyllä minua kiinnostaa muiden ihmisten jääkaappien sisältö, hahhaha. Mutta en varmasti ole ainut, eikös siitä ollut joku tv-ohjelmakin, että mitä ihmiset ruokakaupasta ostavat :) 

Koko juttuhan vähän lässähtää, jos käy kaupassa sillä tavalla "jääkaapinesittelymielessä" (siis anteeksi, miten?) joten tartuin tuumasta toimeen ja otin meidän jääkaapista vain kuvat niin, kuin nyt jääkaappi sattui sillä hetkellä olemaan. 

Ylimmällä hyllyllä raejuustoa (tosi pahaa ja rasvatonta, mutta syön nyt dieetin ajan). Kaurakermaa aina pari purkkia varalla ruuanlaittoon. Munia. Salaattia ja siinä päällä raakakakun jämät. Takana purkissa jotain kastiketta ja Salsa Verdeä, joka muuten on varppina mennyt vanhaksi.. Alemmalla hyllyllä omenasosetta ja appelsiinimarmelaadia. Appelsiinimarmelaadi on niin hyvää!! Green Curry -tahnaa sekä Dijon-sinappia. Ja vissiin oliiveja? Makujugurtteja itse en syö, nämä on miehen ostamia. Nopsulle yleensä ostan niitä missä on vähemmän sokeria. Juustoa löytyy ja viinirypäleitä. 


Seuraavalla hyllyllä takana suolakurkkuja, sit aurinkokuivattuja tomaatteja, kurkkusalaattia ja hillosipuleita. Ai, hillosipulit, nam! En koskaan varmaan pääse selvyyteen, mikä olisi paras rasva leivän päälle (jos ei viitsi lotrata oliiviöljyä tai aina ostaa avokadoja), joten valitsen tyyliin joka kerta kaupasta eri levitteen. Tsatsiki on miehen ostama. Pinaatti- ja porkkanaletut olivat alennuksessa. Porkkanaletut on muuten pannulla paistettuna aivan taivaallisen hyviä ja syömme niitä "lettuina", eli hillon kanssa. Vielä puolukkahilloa, vaikka aina kyllä kaipaan sitä lapsuuden puolukkasurvosta... laitankin aina kun jaksan tähän hilloon sekaan puolukoita, jotta hillosta tulee vähemmän makea.


Kattilassa kasvissosekeittoa. Vieressä selleriä, jota rakastan. Vieressä tomaattia, kurkkua ja suolakurkkuja. Alemmalla hyllyllä lasagnea quorn-rouheesta. Meni muuten äidilleni ihan täydestä broilerijauhelihasta. Purkit soijamaitoa ja lehmänmaitoa. Alimpana perunoita ja alhaalla laatikossa porkkanoita ja sipuleita. Syön tosi paljon porkkanoita ja ostan niitä aina kaupasta. 


Ovesta löytyy punaviinietikkaa, Bonne-persikkasosetta, pari matkakokoista mantelimaitoa, sinappia, limeä (jota laitan aina omenasiivujen päälle, niistä tulee todella hyviä niin!), soijakastiketta, mansikkabalsamicoa (taivas, koskahan tuo on edes ostettu..) ja wasabia. 

Alempana vichyä, ketsuppia (miksi lapset haluaisivat aina uittaa kaiken ketsupissa?), soijamaitoa, lehmänmaitoa (J tekee aina aamuisin itselleen kahvilatasoisen latten ja tarvitsee siihen punaista maitoa) jaaaaaaa mansikkamehukeittoa. Olen vasta hiljattain tajunnut, että sokeriton mehukeitto on yhtä kuin aspartaamilla makeutettu. Valitsen siis todellakin aina tuon sokerilla makeutetun. 

Alimpana Nopsun "lempimaitoa", eli Aito Kaurajuomaa, mummin Joensuusta tuomaa viinimarjamehua sekä purkki rasvatonta lehmänmaitoa. Tästä itseasiassa puuttuu vielä pari ylintä lokeroa, joissa on liha-, kasvis- ja kanaliemikuutioita, pari lasten kylmäpakkausta sekä Lukan kylmässä säilytettävä Sibicort. Ja vaniljauutetta. 


Ja tämähän on tietenkin nyt HAASTE! Jos sinä bloggaaja luet tämän postauksen, niin kamera vaan käteen ja armottomasti omalle jääkaapille NYT :) Haluan (me kaikki halutaan) nähdä, mitä sinun jääkaapissasi on? 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan