Suunto 3 Fitness - urheilukello, joka pitää huolta sinusta

17.5.2019

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: SUUNTO

Kysyin maanantaina pihalla naapureilta, että onko moni menossa sinne yhtiökokoukseen. Sain vastaukseksi pitkän hiljaisuuden ja hitaasti lausutun "Se oli kolme viikkoa sitten". No miten tämä nyt sitten liittyy urheilukelloon? Malttakaa, niin kerron.

Kun liikaa on liikaa


Aika moni teistäkin lukijoista elää niitä ruuhkavuosia tai muuten vaan kiireistä ajanjaksoa elämässä. On työ tai jopa työt, harrastuksia, lapset, kodinhoito, ruuanlaitot, kaupassakäynnit, sairastelut... itse olen aina tiennyt olevani hieman stressaantuvaa sorttia ja kannan huolta milloin mistäkin. Tästä pääsemme takaisin tuohon hetkeen taloyhtiön pihalla. Olin unohtanut kokouksen. En väitä, ettäkö juuri minulla olisi keskivertoa enemmän kuormitusta elämässä, mutta tiedostan sen itsekin, että päässäni surraa vähän liikaa kaikki mitä pitäisi tehdä ja pitäisi olla ja pitäisi muistaa. Niin, että välillä jotain unohtuu.

Sain noin kuukausi sitten testiin tämän jo kauan himoitsemani Suunnon 3 Fitness -urheilukellon. Sanoohan sen nimikin, kello on urheilijan paras kaveri, koska se auttaa mittaamaan kuormitusta treenin aikana, sinne voi kirjata omat harjoituksensa ja tekeepä se sinulle ihan suunnitelmankin tulevia treenejä varten. Ihanaa, motivoivaa ja hauskaa. Mutta kello on muutakin.


Sitä saa mitä tilaa mittaa


Hauska pieni yksityiskohta on muuten se, että tein oman graduni vuonna 2006 Firstbeatille. Teknologia, jota Suunto on jo tuolta asti käyttänyt kelloissaan. Mittaaminen on kehittynyt näiden vuosien aikana valtavasti. Sykevälivaihtelun seurannalla saadaan dataa siitä, miten palaudumme ja mittaaminen onnistuu kätevästi ranteesta ilman sykevyötä. Suunto 3 Fitness ei siis ole kello vain urheiluun, vaan se on pieni mukana kulkeva kaveri, joka muistuttaa sinua pitämään huolta itsestäsi.

Useimmat meistä toimivat niin, että alkavat panostaa niihin asioihin, joita mitataan tai joista meitä palkitaan. Suunto 3 Fitnessin avulla pystytään mittaamaan stressitasoa, palautumista, voimavaroja sekä unen määrää ja laatua. Ja näin se vaan kuulkaa menee, että kun yhtäkkiä alat nähdä sen, miten vähän nukut ja miten vähän otat aikaa levolle, niin ainakin itse hieman kilpailuhenkisenä nämä asiat alkavat kiinnostaa. Vielä kun samalla on kyse omasta hyvinvoinnista. Katse kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin


Olen nyt ottanut itseäni niskasta kiinni treenin ja ruokavalion suhteen. On tosi kiva kirjata treenit Suuntoon ja nähdä, että on saanut viikon tavoitteet täyteen. Kellosta löytyy ihanan monipuolisesti lajeja purjehtimisesta kiipeilyyn ja cheerleadingiin. Liikkumisesta tulee hyvä olo ja haluan ehdottomasti jatkaa tällä linjalla, että tavoitteeni on treenata neljästä viiteen tuntia viikossa. Samaan aikaan kun fokukseni on tosiaan nyt ollut treenissä, olen laiminlyönyt rentoutumista ja venyttelyä. Myös syvän unen määrä yöllä on verrattain pieni. 

Voimavaroja eniten arjessa näyttää kuluttavan.. anteeksi nyt vaan työnantajani - töissä olo. Selitän tätä hieman. Kehomme on paikallaan kahdeksan tuntia putkeen, mutta mieli surraa milloin missäkin kiireellisissä tehtävissä - ja otammeko kesken päivän niitä taukoja mielen ja kehon virkistäytymiseen? Voimavaroja saisi reippaasti lisää, kun kesken päivän pari kertaa liikuttaisi itseään. Moni haluaa pitkän istumisen jälkeen venytellä itseään, mutta hyödyllisempää lihaksille ja verenkierrolle sekä aineenvaihdunnalle olisi liikuttaa itseään. Pyörittää hartioita ja käsiä, tehdä vaikka muutama askelkyykky tai käydä viiden minuutin reipas kävely pihalla. Keho saa liikettä ja mieli pienen breikin. 

Mitä tulee uneen, niin melkein naurattaa, kuinka helppo olen. Olen nyt laittanut Suuntoon nukkumaanmenoajaksi kello 22 ja oikeasti heti kun kello menee yli kymmenen, alan ajatella, että kellon mielestä mun pitäisi olla jo nukkumassa - ja menen kiltisti sänkyyn. Herätys kun meidän perhessä pienen kovaäänisen maailmanvaltiaan toimesta on viimeistään kuudelta. Jo lyhyessä ajassa näkyy positiivisia tuloksia unen laadussa ja voimavaroissa. Ja ehkä jatkossa muistan paremmin kaikki omat ja perheenjäsenten asiat :)Pienenä bonuksena Suunto 3 Fitnessissä on ulkonäkö. Okei okei, myönnetään, aika iso bonus. Kello on tosi kaunis ja hämmentävän kevyt. Tämä onkin loistojuttu, sillä kelloa tosiaan on tarkoitus pitää lähes aina kädessä. Nukkuessa, töissä ja treenatessa. Jopa uidessa. Mitä enemmän käytät, sitä paremmin ja tarkempaa dataa saat. 

Voin testikäytön perusteella suositella kelloa oikein lämpimästi sekä treenikaveriksi, mutta erityisesti kaveriksi, joka muistuttaa sinua pitämään huolta itsestäsi 💛Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan