Kevät tuli kotiin - kestävällä tavalla

3.5.2019

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: SPR KONTTI

Iskeekö muillekin keväisin into sisustaa kotia? Meillä kotona yksi seinä vaihtoi väriä ja pientä uutta sisustukseen on kantautunut pitkin kevättä - erityisesti yhdestä suosikkikaupastani. Se on nimeltään Kontti. Juu, juuri se SPR:n Kontti. Sattuu sijaitsemaan ihan lähellä meitä ja sinne on aina yhtä hauska mennä kiertelemään ja tekemään löytöjä. Etenkin tämä Vantaan Kontti on tosi iso myymälä ja siellä on ison vaateosaston lisäksi runsaasti huonekaluja, kirjoja, urheiluvälineitä, astioita... you name it. 

Tarvitsetko oikeasti uutta? 


Kannustan kaikkia miettimään hankintojen suhteen ihan ensin, voisiko ostoksen tehdä käytettynä. Maailma on kirjaimellisesti pullollaan tavaraa ja aika harvoin on perusteltua hankkia ihan uutta. Käytetyn etsimiseen pitää nähdä vähän enemmän vaivaa, mutta se palkitsee ihan eri tavalla, kuin pikainen reissu sinikeltaiseen tavarataloon. Löytämisen ilo sekä tieto siitä, että teki ympäristön kannalta järkevän valinnan. 


Tässä meidän ihanassa vappupöydässä tarjoitin on Kontista ja löytyi hintaan 16 euroa. Kunto aivan uutta vastaava. Kuohuviinilasit meiltä puuttui ja niitähän oli siellä tarjolla vaikka minkälaisia. Ostin nämä neljä lasia ja olisinkohan maksanut neljä euroa niistä yhteensä. Tuolin päällä näkyvä kesäviltti on muuten myös Kontista. Se on ihan uusi, vielä oli Hemtexin laputkin siinä kiinni. Tosi ihana kevyt viltti kesäiltoihin ja sopii hyvin siihen vanhan roosan sävyyn, jota koetan salaa aina vähän ujuttaa sisustukseen. 

"Uutta" uutta poikien huoneisiin




Luka siirtyi pari viikkoa sitten nukkumaan yksin omassa huoneessaan ja sai siis ihan ensimmäistä kertaa Oman Huoneen. Hauskasti kaikki huoneen värit osuivat helposti yhteen, eikä varsinaista sisustamista tarvinnut paljoakaan tehdä. Tuo pulpetti on käytettynä ostettu ja muistattekin ehkä sen tuunaamisen? Sänky on asuinalueemme kirppisryhmästä ja matto myös kierrätyskeskuksesta ostettu. Uusin tulokas huoneeseen on tämä keinunorsu. En voinut vastustaa! Luka rakastaa norsuja ja pupuja sekä haluaa aina mennä "ihhahhaa" milloin milläkin "hevosella". Olisitte siis nähneet pienen pojan silmät, kun alkuviikosta kannoin tämän norsun kotiin. Halusin ostaa Lukalle jotain ja pienen krääsälelun sijaan tuntui paljon järkevämmältä ostaa tämmöinen isompi juttu, josta ehkä saa muutaman euron vielä eteenpäin myydessäkin.  



Nooan huone alkaa olla jo isompien poikien huone työpöytineen ja kaikkineen. Nooan uusin kiinnostuksen kohde on dinosaurukset, joten mahtava löytö oli tämä dinosaurus-tietokirja. Samalla tein myös omaa sydäntä äärimmäisen kovasti lämmittävän löydön. Oma suosikkisatukirjani lapsuudesta! Lähes tuli tippa silmään, kun selasin läpi satuja, joita oma äitini on minulle pienenä lukenut. Aivan ihanaa, että saan nyt lukea näitä samoja satuja Nooalle. Jos hän siis dinosaurusten opiskelulta malttaa mitään satuja kuunnella. Tuo kuvassa vähän näkyvä tuoli on muuten myös ostos Kontista jo useamman vuoden takaa. Ostin hailakan puunvärisen tuolin ja maalasin sen mustaksi. On palvellut oikein hyvin Nooan tuolina ja meneekin siinä käytössä vielä hyvin kouluikään saakka, jolloin ehkä panostamme hieman enemmän istumismukavuuteen. Siitä tuoli siirtyy silloin Lukalle. Ja onpa tuo kynäpurkki muuten myös "konttilöytö". Vähän olisin halunnut sen itselleni töihin, mutta...

Miten Kontti toimii ja missä niitä on? 


Moni on miettinyt sitä, minne omat käytetyt tavaransa antaa, ellei saa niitä myytyä. Mielestäni varmin ja paras vaihtoehto jo vuosikausia on ollut Kontti. Kontti on kierrätystavaratalo, jossa myydään lahjoitettuja vaatteita, tavaroita ja huonekaluja. Kontin tekemästä tuloksesta 2/3 jaetaan auttamistoimintaan Suomessa ja 1/3 katastrofirahastoon. Esimerkiksi vuonna 2017 Kontti tuotti huikeat 4,3 miljoonaa euroa Punaisen Ristin avustustyöhön. Ja kun SPR toimittaa apua maailman kriisialueille, suuri osa vaateavusta on Konttiin lahjoitettuja vaatteita. Tiedättekin, että olin aiemmin järjestössä töissä ja edelleen sydäntäni lähellä on maailman epätasa-arvoisuuden tasaaminen.


Kontteja löytyy pääkaupunkiseudulta kolme, Helsingin Itäkeskuksesta, Vantaan Tammistosta sekä Espoosta. Täältä löydät listan muun Suomen Konteista. Ja hei mikä vielä pitää muistaa mainita, on mahtava noutopalvelu huonekaluille. Kontti noutaa huonekaluja ilmaiseksi Helsingin, Vantaan, Tuusulan, Keravan ja Järvenpään alueilta. Muiden alueiden noudoista sovitaan tapauskohtaisesti. 

Jos et vielä ole vakioasiakas, suosittelen lämpimästi tekemään pyörähdyksen johonkin Kontin tavarataloon. Vie kotoa pois ylimääräistä ja tee löytöjä, joista tulee niin monella tavalla hyvä mieli 💜

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan