Lehmät lentää ja meillä on uusi terassi!

1.9.2019


Meillä oli tälle kesälle to do -lista (tai bucket list, riippuu kummasta näkökulmasta katsoo) ja voin ylpeänä kertoa, että läheskään kaikki listassa olleet asiat eivät toteutuneet. Mutta se mikä toteutui, oli meille uusi terassi! Nakkaan tuonne ihan loppuun kännykällä otetun kuvan vanhasta terassista ja ymmärrätte ilon määrän. 

Sen päivän kun näkisi, että meillä on uusi terassi!


Me muutettiin tähän asuntoon keväällä 2017 juuri ennen Lukan syntymää. Asunto tarvitsi todellakin pientä pintaremppaa joka puolelta ja prioriteetti oli saada asunnon sisäpuoli kuntoon ensiksi. No, ulkopuolen kanssa sitten kestikin. Vasta kesällä 2018 laitettiin pihoja uusiksi. Siitä olikin tämä kiva kolmen postauksen sarja viime kesältä; suunnittelut, toteutukset ja lopputulokset. Tänä kesänä oli sitten terassin vuoro. Olin hieman sysännyt tätä projektia perheen komeamman niskoille ja suoraan sanottuna en uskonut vielä tänä(kään) kesänä näkeväni tätä päivää. Mutta niin vain heinäkuussa mies sai ex tempore sovittua rakennuslahjakkaan ystävänsä kanssa remppapäivän ja voitteko uskoa, tämä terassi syntyi yhden päivän aikana. Ja tietenkin siihen muuten sattui se päivä, kun oli yli 30 astetta lämmintä. 



Vanhassa terassissa oli pari ongelmaa. Ensinnäkin, se oli pieni ja toisekseen laho. Jos astui tietyille laudoille, meni jalka terden läpi. Not good. Uudesta haluttiin siis sekä tietysti ehjä, mutta hieman isompi. Osalla meidän taloyhtiön pihoista on aivan koko pihan kattava terassi ja se onkin mielestäni nappiratkaisu, jos on vähän pienempi piha. Meillä pihaa on hieman enemmän ja haluttiin jättää myös nurmikkoa. Joku sisäinen hippini tykkää tepsutella kesällä paljain varpain nurmikolla (vaikka kammoan ötököitä) ja on kiva myös saada pari istutuslaatikkoa ja joku marjapensas. Hei, tänä kesänä meidän viinimarjapensas teki YHDEN marjan. 

Täydellinen kesähuone 


Terassista tuli meidän kaikkien mielestä sanalla sanoen täydellinen. Se on juuri ihanan kokoinen. Mahtuu hyvin sohvaa ja pöytää sekä lasten uima-allasta ja grilliä. Itseasiassa, "sisustus", vai tirsk "ulostus" on vielä vähän (apua toi on niin huono, mutta jätetään nyt, jos jollain on yhtä väsynyt olo ja naurattaa) kesken. Ostettiin loppukesän alennusmyynneistä tuo ihana sohva, joka on nyt ihan ykkösjuttu istumiseen. Meinattiin heivata pöytä ja tuolit myyntiin, mutta toisaalta on nekin ihan kivat. No, varmaan mennään talven yli näin ja katsotaan sitten keväällä uusia kalusteita. Terassissa on myös muuten se kiva puoli, että kun se tehtiin samaan tasoon, kuin sisällä lattia, tuntuu ison terassin oven ja ikkunan ansiosta, että asunto lähes jatkuu tuonne terassin puolelle. Varsinkin kesällä aivan ihana juttu. 



Kiva palata myös näin kuukauden blogitauon jälkeen kirjoittamisen pariin. Pieni breikki toimii itselle ainakin siihen, että muistaa miksi tätä blogia pitää. Koska kirjoittaminen on vaan parasta ja samoin kuvien ottaminen. Plus ihanaa, että tämä kaikki jää itselle (ja lapsille) muistoksi. Luvut ja yhteistyöt on sinällään toissijaista, mutta olen samalla innoissani syksylle tulevista muutamista yhteistöistä. Haluan painottaa enemmän ja enemmän tätä blogia hyvinvoinnin suuntaan, joten sitä tulevat myös tukemaan pari innostavaa yhteistyötä. Mutta niistä myöhemmin lisää! Nyt tähän alle vielä kuva vanhasta terassista. Mitäs sanotte, oliko iso muutos vai valtavan iso muutos? 



1 kommentti:

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan