RUNEBERGIN PAREMMAT MUFFARIT

8.2.2016




Tajusin, että söin viikonlopun aikana viisi suklaalevyä. Viisi. Oli synttärit tai ei, toi määrä on aika HC. OD. OMG. Siispä aloitin tänään sokerittoman ja vehnättömän kauden. Veikkaan itse, että kestää keskiviikkoon. J veikkasi, että kestää tänään puolille päivin. Sokeriton yleisen terveyden vuoksi ja vehnätön ihmeellisten masuvaivojen mahdolliseen karkoittamiseen.

No kuis kävi, töissä oli tarjolla Runebergin torttu. Jep. YKSI. Joku oli jättänyt sen kahvipöydälle. Siinä se nökötti ja katsoi minua kaihoisasti. En koskenut! Sen sijaan googlasin reseptiä sokerittomalle Runen tortulle ja löytyihän semmoinen! Pikkuisen vielä muokkasin reseptiä (alkuperäinen täältä) ja voilà, uunista tulivat juuri nämä suloisuudet, jotka oikeasti on ihan sai-raan hyviä. Läpäisivät myös miehen ja kaksveen herkkutestin.

Runebergin tortut (sokeriton, vehnätön)

150g voita
1dl hunajaa/vaahterasiirappia
2 munaa
3,4dl mantelijauhetta
1/2dl mantelirouhetta
1dl kauralesettä
2tl leivinjauhetta
1/2tl inkiväärijauhetta
1tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
1,5dl kermaa

+ maustamatonta tuorejuustoa, sitruunamehua, vaniljaa ja sokeritonta vadelmahilloa

Vatkaa voi ja hunaja/vaahterasiirappi (itse käytin näiden sekoitusta). Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää viimeisenä kerma. Lusikoi muffinssivuokiin. Tästä määrästä tulee 12-15 torttusta. Paista 200 asteessa 15min.

Taiteile jäähtyneiden muffinssien päälle kuorrutteet. Sekoita tuorejuustoon vähän sitruunanmehua ja vaniljajauhetta, pursota sitä ympyrät. Tässä kohtaa aloin hifistelemään, koska mistä ihmeestä olisin keksinyt sokeritonta hilloa tähän hätään. Sen sijaan kaapista (plus pakastimesta) löytyi pussi vadelmia, chiasiemeniä, taateleita (muussattuna), hunajaa ja vaniljauutetta. Näitä vaan kattilassa sekaisin ja sörsseli jääkaappiin jäähtymään. Tadaa, meillä on sokeriton vadelmahillo! Tästä kruunut tortuille ja hyvällä omalla tunnolla nautiskelemaan teekupposen kanssa.

Jos oikeasti jatkan vielä huomiseen tätä sokeritonta ja vehnätöntä, niin onko siellä joku, kenellä on kokemusta tämmöisestä ruokavalion siistimisestä? Onko jotain hyviä reseptejä tai millä korvata tuttuja herkkuja? 

ps. mikä se on se likööri tai joku, jota näihin torttuihin laitetaan? Sitä näihin kyllä olisi voinut mielellään lorauttaa loron tai kaksi :)


2 kommenttia:

  1. Oi! Tsemppia sokerittomaan kauteen! :D Täytyy kyllä myöntää, että täälläkin meni kaksi laskiaispullaa ihan kunnollisilla sokereilla ja jauhoilla viime viikonloppuna. Alkuviikko taitaakin sitten mennä ihan salaattilinjalla. Mites tässä aina pääsee käymään näin?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Vuorokausi jo kärvistelty :D Onneks on (vielä muutama) kotona näitä illaksi odottamassa. Ellei pojat syö niitä nyt aamupalaksi :P Ja hei, me ollaan naisia, joilla on perhe ja koko oma elämä hoidettavana, liikaa stressiä ei kande syömisistä ja valinnoista ottaa! Pulla = hyvä, salaatti = hyvä :)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan