Paremmat yöunet - paremmat päivät

28.9.2018

YHTEISTYÖSSÄ SERINA CARE

Stressiä, huonosti nukkuvia lapsia, työhuolia, tekemättömiä hommia... lista uneen negatiivisesti vaikuttavista asioista on pitkä. Tähän jos lisätään yleinen taipumus hermoston joutua ylijännitystilaan, voi nukkumisesta tulla kaikkea muuta, kuin rentouttava ajatus. Nimimerkillä, kokemusta on. Yksi huonosti nukuttu yö ei vielä ehkä haittaa, mutta useampi putkeen saa jo miettimään, saankohan tulevanakaan yönä nukuttua. Olen jo pitkään ollut kiinnostunut painopeitosta unen apumiehenä ja kehon rauhoittajana. Suhteemme on nyt kestänyt reilun kuukauden enkä voisi olla tyytyväisempi. 

Mikä ihmeen painopeitto? Kyseessä on terapeuttinen, painava peitto, joka on lämmin ja hyvin kehon ympärille muotoutuva. Sen vaikutus perustuu painon tunteen aiheuttamaan syväpainetuntoon, joka lisää mielihyvähormonien tuotantoa aivoissa. Muistatteko sen jakson Sinkkuelämää-sarjasta, jossa Carrie pyysi miestä ihan vaan makaamaan päällään? No, ehkä vähän kaukaa haettu, mutta jotain syvästi turvallista ja lohdullista siinä on, kun kehon päällä tuntee painon. Oli se sitten vauva nukkumassa rintakehän päällä tai osteopaatin painelu käsillä. Painopeiton paino rauhoittaa sekä mahdollisesti myös lievittää ahdistusta ja levottomuutta. Peittoa käytetään paljon lapsilla terapiatyössä, mutta myös aikuisille peitosta voi olla suurta hyötyä. 

Peiton sanotaan helpottavan unensaantia, parantavan keskittymiskykyä ja lievittävän stressiä. Luitteko tällä viikolla uutisen siitä, miten jatkuvat keskeytykset saavat aikaan muutoksia aivoissa, jonka myötä emme enää pysty keskittymään samaan tapaan kuin ennen? Taidamme kaikki olla painopeiton tarpeessa. 



Painopeitto nimensä mukaan on painava, joten on kivaa, että se tulee tuollaisessa repuksi muotoutuvassa pussissa. Jos sattuu nimittäin, että olet kävellen peittoa postista hakemassa. Serinalla peittoa on myynnissä kolmessa eri koossa, joista isoin on ihan tavallisen peiton kokoinen ja menee kätevästi normaalikokoisen pussilakanan sisään. Okei, pakko sanoa, että kyllä seitsemänkiloisen peiton saaminen pussilakanan sisään on kevyt urheilusuoritus :) Peitoissa on neljä painoluokkaa ja niistä voi valita sopivan itselleen arvioimalla mikä on lähimpänä kymmentä prosenttia omasta painosta. 


Ensituntuma peitosta oli aivan ihana. Ei ole yhtään liioiteltua sanoa, että tunne on kuin kokovartalohalaus. Ensimmäiselle yölle oli siis kovat odotukset, mutta mitään ihmeitä ei, tietenkään, yhdessä yössä tapahdu. Vasta noin viikon käytön jälkeen huomasin, että yöheräilyni ovat selvästi vähentyneet ja heräämisen jälkeen nukahdan nopeammin uudelleen. Konkreettisimmin eron huomasin, kun nukuin viikko sitten yhden yön ihan tavallisella peitolla. Siis kuinka höttöiseltä tavallinen peitto tuntuikaan! Tunnetta on hankala kuvailla, mutta selvästi jotain puuttui ja nukahtaminen kesti kauemmin. 

Etenkin nyt, kun elämässä on stressaava jakso menossa ja tiedän sen vielä jonkin aikaa jatkuvan, on yöunen turvaaminen ensiarvoista. Levännyt keho ja mieli jaksaa paljon paremmin ottaa uuden päivän vastaan. Uneen vaikuttaa tosiaan moni muukin seikka aina ravinnosta liikuntaan ja kyllä, niihin keskellä yötä heräileviin lapsiin. Mutta tällä peitolla voi pelastaa ison osan unestaan. Minulle on nyt käynyt niin, että en osaa enää kuvitellakaan palaavani tavallisen peiton kanssa nukkumiseen. 

Kysykää ihmeessä, jos tulee mieleen jotain pohdittavaa tästä peitosta, vastaan mielelläni. Serina palvelee myös kaikissa kysymyksissä ja täältä voit klikkailla ostamaan omasi - nyt vielä alennuksen kera! 

Omalta osaltani voin täydestä sydämestä suositella painopeittoa elämää keventämään 💙

Nyt saat koodilla PANDAMAMA painopeitosta 10 % alennusta! 
Koodi on voimassa lokakuun loppuun, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuksiin, eikä se koske kokeilupeittoja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan