Ekologisia ruokahetkiä pikkuisille

13.3.2019

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: KIDDEX

Et varmasti sinäkään ole välttynyt viimeaikoina pinnalla olleelta muovikeskustelulta? Mikromuoveja kasvojenkuorinnasta ja urheiluvaatteista sekä maailman meriä kuormittavia muovipussiriuttoja. Muovissa tosiaan on tuhansia ainesosia, joiden vaikutuksia ihmisiin ja luontoon on vasta alettu selvittämään. 

En itse kuulu fanattisimpiin muovin välttäjiin, mutta allekirjoitan sen, että muoviin on hyvä suhtautua varauksella. Esimerkiksi Evira suosittaa Suomessa luopumaan vanhoista muoviastioista ja vaihtamaan muoviset säilytysrasiat keraamisiin tai lasisiin. Mutta mitäpä teet, kun ruokapöydän ääreen istuu vauhdikas taapero, jonka käsissä lautanen päätyy usein lentäväksi lautaseksi ja lasia hivutetaan pöydän reunalle kuin tutkimusmielessä, että missä vaiheessa se kippaa. No, ennemmin tai myöhemmin se päätyy lattialle. Kun parketti tulvii jo maidosta, ei siihen kaipaa sekaan enää lasin sirpaleita. 

Ratkaisu voi löytyä BIOmuovista. BIO-mikä? 


BIOmuovi, joka ei olekaan muovia 


BIOmuovi valmistetaan luonnonmukaisista raaka-aineista, kuten maissista, punajuuresta ja hirssistä. Vaikka nämäkin eKoalan astiat muistuttavat muovia, on niiden kemiallinen koostumus täysin erilainen. BIOmuovi on 100% biohajoavaa, joten sen voi käyttöiän päätyttyä vaikka kompostoida! 

Me saatiin testiin nämä eKoalan ihanat ruokailuastiat. Settiin kuuluu kaksi lautasta, muki, haarukka ja lusikka. Värit ovat ihanan pirteät ja muotoilu sekä käytännöllinen että tyylikäs. Setti myydään pahvisessa pakkauksessa, joten muovittomuus toteutuu läpi linjan. Taapero tarttui heti innolla lusikkaan ja kauhoi sillä ruokaa helposti suuhunsa Myös mukista juominen onnistui mainiosti. 

Saimme käyttöömme myös tämän su-per ihanan ruokalapun. Meillä on nähty jos jonkinlaista ruokalappua ja yleensä sotkussa on tavasta riippumatta sekä lapsi, että pöytä ja lattia. Jostain syystä kaulaan kiedottu harso kerää yllättävän hyvin putoavat lusikalliset. Söpö eKoalan harso on aivan nerokas, sillä sen mukana tulee kuvassakin näkyvä pidike. Tämä 100% biohajoavasta BIOmuovista valmistettu pidike pitää harson napakasti paikallaan, sen saa kiristettyä juuri sopivasti kaulan ympärille ja jos harson asettelee kuvassa näkyvällä tavalla, se suojaa myös tosi hyvin syliin asti. 

Harso on valmistettu todella pehmeästä kasvipohjaisesta cashmeresta, joka on männyn puumassasta valmistettu tekstiilikuitu. Jos tausta kiinnostaa vielä enemmän, osaan kertoa, että raaka-aineeksi käytellään viljeltyjä puita ja sadonkorjuu tavoittelee normaalia karsimista. Täydet pisteet siis. Oikeastaan tekisi mieli tilata noita kolme, ja ommella yhteen itselle kaulahuiviksi! 


eKoalan plussat ja miinukset 


On itsestäänselvää, etten lähde mukaan mihinkään yhteistyöhön, minkä takana en pysty täysin seisomaan. Tämä päätös eKoalan kanssa tehtävästä yhteistyöstä oli helppo. Tuote, joka valmistetaan ekologisesti ja pyrkii parantamaan sekä ympäristön että pienten ihmisten hyvinvointia ei nyt vaan voi olla huono juttu. Tässä vielä listaamani plussat ja miinukset: 

+ kauniit värit 
+ tyylikäs ja käytännöllinen muotoilu 
+ 100% biohajoava materiaali 
+ pehmeä cashmere harsossa 
+ astiat kestävät mikrossa kuumentamisen 

- astioita ei voi konepestä 
- hinta on (ymmärrettävästi) selvästi korkeampi, kuin tavallisilla muoviastioilla tai ruokalapuilla

Täältä eKoalan sivulta löydät muuten kaikki paikat, joista näitä pääsee ostamaan 🌿

Lopuksi vielä näyte siitä, miltä suurin osa kuvista näyttää, kun koetat ottaa vauhdikkaan taaperon kanssa pari kuvaa ;) 


Lähteet:
https://www.kiddex.fi/ekologinen-ekoala-saapuu-valikoimaan/
https://yle.fi/uutiset/3-10114508

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan