Nefriitti - täydellinen värisävy!

1.4.2019


"Miten sulla on energiaa tuollaiseen?", kysyi ystäväni, kun näki eilen meidän upouuden i-ha-nan seinän. Sanoin miettineeni samaa, kun työviikon jälkeen perjantaina kymmenen aikaan illalla sudin maalia seinään. Mutta oli niin vaivan väärti eikö? 

Olin pitkään haaveillut meille alakertaan yhteen pitkään seinään jotain väriä, mutta en oikein keksinyt mikä siihen sopisi. Lämmin vai viileä? Haluan, että talvella se huokuu kodikkuutta ja kesällä kuitenkin on jotenkin raikas. Tumma vai vaalea? En halua, että suhteellisen pieni kotimme näyttää yhtään pienemmältä, mutta toisaalta ihan vaalea sävy on vähän sitten se ja sama, maalaako edes. 

Sitten huomasin jossain sisustusryhmässä tämän Tikkurilan Nefriitti-sävyn ja ihastuin kertaheitolla. Tuo on täydellinen värisävy meidän seinään. Mieheltä hyväksyntä ja taaperon kanssa illalla maalikauppaan. 


Pihistelin maalin valinnassa sen verran, etten ottanut sitä kalliimpaa Tikkurilan maalia vaan Bauhausin jonkun oman, johon sekoitettiin tuo kyseinen sävy. Sanoivat, että Tikkurilan maaliin sekoitettuna sävy on tarkin, mutta en ollut itse niin millintarkka, joten sinne päin riitti. Lopputulema oli kuitenkin prikulleen sama, kuin mallilapussa. 

Ensimmäinen kerros maalia oli todella laikukas ja ehdin jo kiroamaan "halpismaalin". Toinen kerros kuitenkin riitti tekemään pinnasta niin tasaisen, ettei kolmatta kerrosta onneksi tarvittu. Ihanaa, että maali oli päällemaalaamiseen riittävän kuiva jo kahden tunnin jälkeen, sillä taaperoperheessä tuo maalaamiseen käytettävä aika on pienen järjestelyn takana. 


Pari vinkkiä, mitkä voisi ensi kerralla muistaa: telaan varsi (nopeuttaisi kummasti, kun ei tarvitsisi kiipeillä jatkuvasti tikkaille) ja laadukas maalarinteippi. Sellainen vähän muovimainen pinkki. Ärsyttävää repiä teippiä pois, kun se repeilee koko ajan. Muuten maalaaminen meni kyllä todella sujuvasti ja olen aivan suorastaan kuulkaa rakastunut tähän lopputulokseen! Jotenkin teki koko kodista asteen viihtyisämmän ja tyylikkäämmän. Sävy on juuri täydellinen sekoitus vihreää ja harmaata. Se on yhtäaikaa lämmin ja viileä. Siitä tulee kauniit varjot seinälle ja tähän on ihana yhdistää erilaisia puunsävyjä sekä vaikkapa suosikkiani vanhaa roosaa. Sopii myös ihanan jotenkin trooppisesti yhteen meidän keittiön turkoosin kanssa. 

Lopun postausta saattekin nauttia ihan vaan näistä sisustuskuvista. 

Koko projekti tuli maksamaan 65 euroa, sillä keksin myydä jäljelle jääneen lähes kokonaisen maalipurkin ja maalaustarvikkeet alueen kirppariryhmässä. Ei siis lainkaan iso hinta eikä iso vaiva. Seuraavaksi ajattelin maalata yläkerran käytävän valkoisella (se on harmaa), koska sinne tarvitaan lisää tilan tuntua. Ja suunnitteilla on myös hauska pyykkijärjestely siihen käytävään. Sisustuspalaamisiin siis! 


2 kommenttia:

 1. Anonyymi6/4/19

  Muistatko, kun maalattiin yhdessä meidän työhuoneen seinät subinturkoosilla ja -pinkillä? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooämgee, en todella muistanut, mutta nyt muistan! Vitsit mitä aikoja :) :) Tuli kauhee ikävä meidän maailman parasta tapahtumatiimiä!

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan