Here we go - Bikini Challenge!

17.4.2019

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: FITFARM

Kävin muutama kuukausi sitten kirjastossa ja nappasin sieltä mukaani kirjan aiheesta bikini fitness. Selailin sitä illalla ja mietin, miten tuollainen voisi olla hauska kokemus, jos olisi vähän sporttisempi ja vähän nuorempi. Ihan kisalavoille en tunne olevani tarpeeksi motivoitunut, vaikka ikä ei todellakaan ole mikään rajoite, mutta idea jäi hautumaan mieleeni. Miten voisin tavoitteellisesti treenata ja saada itseni hyvään kuntoon? 

Molemmilla äitiyslomilla olin aika kivassa kunnossa, sillä liikuin koko ajan ja se kompensoi hyvin satunnaisia herkutteluja. Nyt takana on aika stressaava talvi. Ensin yllättävä työnhaku äitiysloman päätteeksi, sitten uuden työn alku, poikien päivähoito, sairastelut... stressi on ollut päällä jatkuvasti ja minähän sitten osaan taltuttaa sitä stressiä suklaalla. Edelleen, on ihan ok joskus syödä vaikka kokonainen suklaalevy sohvalla istuen, mutta jos sen toteuttaa monta kertaa viikossa, alkaa se näkyä kropassa. Puhumattakaan siitä, mitä se tekee fiilikselle. Voin sanoa, ettei pidemmänpäälle ole lainkaan hauskaa, että oma paras tsemppari ja terapeutti on etunimeltään Fazerin ja sukunimeltään Sininen. 

Ja kun minä niin tiedän, miten mahtava olo on elää hoikassa, vahvassa ja notkeassa kropassa. Ja kun minä niin tiedän, että se on myös ihan mahdollista toteuttaa. Niin mitä tässä vielä odotellaan?



Omat vahvuudet (ja heikkoudet) fitnessvalmennukseen


Lähdin mitä suurimmalla innolla mukaan Fitfarmin valmennukseen, joka alkoi nyt maanantaina. Ilmoittauduin tähän jo kaksi kuukautta sitten, joten motivaatiota on todella ehditty kasvattamaan. Iän myötä sitä oppii tuntemaan itseään paremmin ja tiedänkin jo hieman omista vahvuuksista ja heikkouksista. Ehdoton vahvuus on se, että aidosti pidän liikunnasta ja tunnen oloni hyväksi sporttisessa kropassa. Motivaatio siis on kohdallaan ja korkea. Sekä salille että lenkille lähden (lähes) aina mielelläni. Tykkään myös projekteista, joten tällainen 10 viikon rutistus sopii mielelleni todella hyvin. 

Suurin heikkouteni liittyykin oikeastaan valmennuksen jälkeiseen aikaan. Pystyn kyllä vastustamaan herkkuja, kun olen tähän lähtenyt ja sitoutunut. Rehellisesti en usko tekeväni juuri yhtään "repsahdusta". Dieetin aikana kun pystyy kuitenkin välillä syömään proteiinijätskiä tai laittamaan suklaan makuista protskujauhetta puuroon. Pieniä herkkuja saa siis tällä tavalla ujutettua viikkoon. Suurin haaste tulee olemaan valmennuksen päätyttyä, kun taas saa syödä oman päänsä mukaan. Koetan tässä kymmenen viikon aikana panostaa myös tosi paljon henkisellä puolella sen miettimiseen, miten voisin palkita itseäni tai lohduttaa itseäni muuten kuin levyllisellä suklaata.


Miksi Fitfarm Bikini Challenge?


Muistetteko, kun viime keväänä karistin raskauskilot pois? Silloin käytin edellisenä syksynä ostamaani Fitfarmin Fit Mama -ruokavaliota (valmennus jäi syksyllä kesken), joka oli todella järkevä ja monipuolinen. Tämä herätti luottamuksen Fitfarmin asiantuntemukseen. Nyt kaipasin jälleen fiksua ruokavaliota sekä etenkin ohjattua treeniä. Eihän nettivalmennus ihan face-to-face -valmennusta korvaa, mutta en mitenkään saisi tähän elämäntilanteeseen mahdutettua jotain PT-tapaamisia tai toisaalta haluaisi niistä ihan niin kovia hintoja maksaakaan. 

Netissä tapahtuva valmennus istuu täydellisesti kiireiseen arkeen. Treenit voi laittaa kalenteriin sen mukaan, miten ne sinne parhaiten mahtuu ja tässä valmennuksessa voi jopa valita haluaako tehdä salitreenit vai kotitreenit. Mitä tulee ruokavalioon, niin aivan mahtavalla tavalla on otettu huomioon eri ruokavaliot. Voi valita maidotonta, gluteenitonta tai jopa vegaaniruokavalion. Voi siis heittää romukoppaan ne ajatukset siitä, että fitnessiä voisi harrastaa vain maitorahkan, kanan ja raejuuston voimin. 


Fiilikset ensimmäisten päivien jälkeen


Nyt takana on kaksi päivää valmennusta ja fiilis on todella hyvä! Olen ollut flunssassa ja muutenkin stressaavat pari viikkoa töissä meneillään, mutta siitä tulee kyllä todella voimakas fiilis, kun on ottanut itseään niskasta kiinni ja tietää panostavansa omaan hyvinvointiin. Olen myös aivan innoissani valmennukseen kuuluvasta tuesta netissä sekä upean aktiivisesta Facebook-ryhmästä, jossa on huikeat 854 jäsentä! 

Olen myös saanut ammattilaisen arvion siitä, millainen ruokavalio ja treeniohjelma minulle parhaiten sopisi. Ruokavaliossa syömistä on tarpeeksi, ainoastaan aamuisin herätessä on tosi nälkä ja tekeekin tiukkaa päästä Vantaalta Espooseen ennen kuin saa aamupalan eteensä. Treenissä toteutan nelijakoista saliohjelmaa, eli käyn salilla neljä kertaa viikossa treenaamassa eri lihasryhmiä. Eilen tein ekan salitreenin ja myönnettävä, että vähän meni vielä liikkeiden opetteluksi, mutta jo ensi viikolla varmasti saa enemmän tehoja irti, kun liikkeet ovat tulleet tutuiksi. 

Fiilis on siis todella kohdallaan ja uskon, että tämä kymmenen viikkoa tulee menemään nopeasti. Tiedän monta, jotka ovat jääneet valmennukseen koukuun - saa nähdä miten minulle käy :) Ruokiani en todellakaan aio jatkossa punnita ja haluan syödä samaa ruokaa muun perheen kanssa, mutta tavoitteellisempi treenaaminen voi hyvinkin olla "mun juttu". 


Jos sinäkin innostuit, niin tähän tällä viikolla alkaneeseen porukkaan mahtuu vielä hetken aikaa mukaan! Klikkaile itsesi tänne Fitfarmin sivulle, tutustu valmennukseen ja hyppää mukaan fitness-kelkkaan! 

Siellä on myös monia muita kivoja valmennuksia, joista löytyy sopivia niin tuoreille äideille kuin kunnon äijille myös. 

Mitäs sanot, laitetaanko matkan varrelta vähän kuulumisia vai postaanko vasta lopputulokset kesäkuun lopulla? 💪


4 kommenttia:

  1. Tsemppiä💪 Ehdottomasti välikuulumisia kehiin....
    Taidanpa ottaa susta mallia ja rydistäytyä ja palauttaa liikunnan takaisin arkeen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Nyt kun takana on viiden treenin (aika paljon, myönnän) viikko, niin pakko kyllä sanoa, että liikkumisesta tulee niin hyvä ja ryhdikäs olo! Suosittelen siis lämpimästi <3

      Poista
  2. Henni23/4/19

    Vau, mahtavaa! Kovasti tsemppiä! Ehdottomasti välikuulumisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Tässä juuri kaksi viikkoa takana. Tuloksia näyttää tulevan hitaasti, mutta fiilis on kuitenkin hyvä ja motivaatiota riittää :)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan