Pääsiäisen kaunein suklaalevy

8.4.2019


Pääsiäinen on varmasti yksi niitä juhlia, joita odotetaan erityisesti herkuttelun puolesta. Lapset laskevat öitä palmusunnuntaihin, aikuisten herkkuja ovat monesti rahkapiirakat ja kenties pasha. Mämmi jakaa joka vuosi ihmiset kuin laskiaispullan täytteet (oikein on tietenkin tykätä siitä, jos tarjoillaan vaniljakastikkeen kanssa). Nyt löysin niin kivan, kauniin ja helpon pääsiäisherkun, että onnistuu kuulkaa vaikka sunnuntai-iltana kahden pienen muksun kanssa. Tried and tested. 

Tätä kaunista, viemisiksikin hyvin sopivaa suklaalevyä varten tarvitset vain kolme "ainesosaa". Tummaa leivontasuklaata, valkoista leivontasuklaata sekä pussillisen pieniä suklaamunakarkkeja. 



Sulata suklaat vesihauteessa kahdessa eri kattilassa. Lohko ja rouhi sillä aikaa karkit. Levitä tummaa suklaata leivinpaperin päälle levyksi ja valuta valkoista suklaata päälle raidoiksi. Vedä veitsen kärjellä marmorikuvioita levyn pintaan. Kaada tämän jälkeen karkkirouhe päälle ja laita levy jääkaappiin jäähtymään. 

Valmiin pääsiäissuklaalevyn voit laittaa tarjolle joko kokonaisena, tai paloiksi lohkottuna. Iso pala tätä, kuppi hyvää kahvia ja auringonpaiste - pääsiäinen voi alkaa! 


Ohjeen bongasin jostain kaupassa jaettavasta ruokaohjelehtisestä. Muistaakseni K-kaupan reseptivihko. Kiitokset ideasta siis sinne suuntaan 🐰

2 kommenttia:

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan