Rakkautta ranteessa - testissä Suunto 5

7.9.2019

YHTEISTYÖSSÄ SUUNTO 

Sain reilu viikko sitten testiin uuden Suunto 5 -kellon ja tämä on kaikkea sitä, mitä urheilukellolta odotan. Tässä on juuri ne ominaisuudet, joita jäin Suunto 3 Fitness -kellosta kaipaamaan, muttei kuitenkaan mitään ylimääräistä. Jos sinulla on pohdinnassa uuden urheilukellon hankinta tai kiinnostaa tutustua vähän paremmin uuteen Suunto 5 -kelloon, niin tämä postaus on juuri sinulle.

Ensifiilikset Suunto 5 -kellosta


Tästä kellosta on saatavilla neljä eri väriä. Valinta oli vaikea kokomustan ja tämän burgundyn värisen välillä. Kokomusta on aina tyylikäs ja menee varmuudella kaikkien vaatteiden kanssa. Valinnan ratkaisi kuparin värinen kellon reunus. Burgundyn väri yhdistettynä kuparin sävyyn on vaan niin täydellinen yhdistelmä ja en kyllä ole valintaa katunut. Tämä on hivenen naisellinen ja samalla kuitenkin ronskin jämäkkä kokonaisuus, joka sopii hyvin tällaiselle pitkälle ja ei-lainkaan-heiveröiselle naiselle.
Kellossa on ns. nokka, joka tekee sen, että kello pysyy paremmin ranteessa oikeassa asennossa. Painoa tällä Suunto 5:lla on hieman enemmän verrattuna todella kevyeeseen Suunto 3 Fitness -kelloon, mutta kello ei missään nimessä vielä ole liian painava. Rannetuntumalta muistuttaa paljon taannoista Suunto t6 -kelloa, jonka sain gradupalkkioksi vuonna 2006, kun tein Firstbeat Technologiesille graduni. 

Näyttöön saa valita mieleisensä näkymän. Itse pidän digitaalisesta ajan ilmaisusta, jossa alla näkyy myös päivämäärä. Ja hei entäs tämä akun kesto! Ehdin jo tottumaan siihen, että jos akkua on jäljellä noin 20%, kannattaa napata piuha mukaan töihin. Tämä kaveri porskuttaa tuolla latauksella vielä monta vuorokautta! Toki riippuu käytön määrästä, mutta todella paljon kestävämpi akku.

Kaikki, mitä haluat treenin aikana ja jälkeen tietää


Hihkuin innosta ensimmäisellä lenkillä Suunto 5:n kanssa. Juoksun aikana näytössä näkyy kaikki ne asiat, mitä nyt voit lenkin aikana halutakaan tietää. Kuinka nopeaa juokset, paljonko olet juossut, kauanko aikaa on kulunut ja mikä on syke. Kyllä, kellossa on sisäänrakennettu GPS, joten et tarvitse yhdistää kelloa puhelimeen saadaksesi tarkkoja sijainti- ja matkatietoja. Aivan superloistavaa! Ja jos kaipaat jotain muuta dataa treenin aikana näytölle, niin sovelluksen kautta vaan valitsemaan. Huomattava plussa verrattuna aiempaan malliin. 

Lenkin jälkeen Suunto 5 kertoo mielestäni todella kattavasti dataa treenistä. Saat tietää lenkkiin käytetyn ajan ja matkan, keskimääräisen vauhdin, kadenssin (keskimääräisen ja maksimin), askelten määrän, keskimääräisen sykkeen sekä sykkeen koko treenin ajalta grafiikkana, millä intensiteettitasoilla olet treenannut, kuinka monta kaloria treeni kulutti, paljonko menee aikaa palautumiseen ja mikä on arvointu PTE (peak training effect) sekä EPOC (excess post-exercise oxygen consumption). Sitten päästään Suunto 5 erikoisominaisuuksiin. Saat tietää myös arvoidun maksimihapenottokyvyn, mikä on aika huikea juttu.  Lisäksi saat vielä tietää paljonko lenkin aikana oli nousua ja laskua.

Hyvä kysymys tietenkin on, miksi näitä pitäisi tietää tai seurata? Itse saan valtavasti motivaatiota treenaamiseen, kun voin jo suorituksen aikana tarkkailla, miten menee ja yleensäkin seurata kehitystä. Eikä tarkoitus ole suinkaan aina vaan piiskata itseään menemään kovempaa, tärkeimpänä määreenä oikeastaan seuraan itse sykettä. Se lähtee minulla helposti liian ylös ja sitten en jaksa, kylkeen alkaa pistää, juokseminen tökkii ja seuraavalle lenkille lähtö ei houkuta. Suunto auttaa minua pitämään huolta itsestäni sekä motivoi treenaamaan - ihan kuin oma pieni PT. Vertailussa Suunto 3 Fitness ja Suunto 5


Puhuin tässä postauksessa nyt paljon treenin näkökulmasta. Jos kiinnostaa enemmän tuo palautumisen ja hyvinvoinnin puoli, niin kannattaa käydä lukaisemassa keväinen postaus Suunto 3 Fitness - urheilukello, joka pitää huolta sinusta. Suunto 5 sisältää kaikki samat ominaisuudet unen, levon ja voimavarojen seuraamiseen. 

Jos mietit näiden kahden kellon hankkimisen välillä, niin tässä oma listaus hyvistä ominaisuuksista: 

Suunto 3 Fitness:

- kevyt
- ohut ja naisellinen malli
- mahdollisuus vaihtaa ranneketta
- kattava hyvinvoinnin seuranta
- kattava treenin seuranta

Suunto 5: 

- jämäkkä malli
- loistava akunkesto
- sisäänrakennettu GPS
- kattava hyvinvoinnin seuranta
- erittäin kattava treenin seuranta

Tässä siis reilun viikon kokemuksella omat fiilikset. Odotan innolla päästä tutustumaan kelloon paremmin ja varmasti löydän vielä uusia kivoja ominaisuuksia myös. Halusin vaan tulla heti tekemään tämän postauksen, koska kello on juuri saapunut markkinoille ja tämä kannattaa käydä hankkimassa heti, sillä kysyntä on niin suurta, että joistain paikoista Suunto 5 on päässyt hetkellisesti loppumaan. Ymmärrän hyvin miksi ;) 

Ja niin, tämä malli menee kivasti mielestäni sekä miehelle että naiselle, joten hyvä idea myös isänpäivään tai jouluksi - minun mielestäni liikkumiseen ja itsestä huolenpitoon kannustava lahja on paras lahja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan