MAIDOTON, VILJATON, VOITTAMATON OMENAPIIRAKKA

19.12.2017


Tässäpä helppo resepti maistuvaan omppupiirakkaan, jossa ei ole maitotuotteita eikä kotimaisia viljoja käytetty. On siis gluteeniton ja jos korvaa munan jollain vaihtoehtoisella asialla, niin vegaaninen myös. 

VOITTAMATON MAIDOTON JA VILJATON OMENAPIIRAKKA*

75g (runsas 1dl) riisijauhoja
50g (runsas 1 dl) kikhernejauhoja
50g (1,25dl) mantelijauhetta
50g sokeria
75g maidotonta margariinia (tai voita, jos haluat)
1 muna
4 pientä tai 3 suurta omenaa
kanelia ja sokeria 

Siivilöi kulhoon riisijauhot, kikhernejauhot ja mantelijauhe. Sekoita joukkoon sokeri. Leikkaa maidotonta margariinia pieniksi kuutioiksi ja hiero kuutiot jauhojen joukkoon, niin että saat murumaista seosta. Tee keskelle syvennys ja lisää siihen muna. Sekoita muna muruseokseen. 

Painele taikina pienen vuoan pohjalle. Lisää päälle omenaviipaleet, ripottele päälle reilusti kanelia ja sokeria. Lisää sinne tänne nokare margariinia. 

Paista 200 asteessa noin 25-35 minuuttia. 

(Itsellä jäi paistoaika vähän arvioksi, kun lapsi alkoi yökkäämään ja jossain välissä vaan nappasin piirakan uunista pois. Anteeksi tästä huomiosta, mutta elämä on.)


Rakastan mantelijauhoja kaikessa leivonnassa ja tähän pohjaan ne todellakin tuovat ihanan maun. Kikhernejauhoissa saattaa olla joku proteiinin hippunen jäljellä ja jos haluaa vielä valkoisen sokerin vaihtaa vaikkapa intiaanisokeriin, niin jopa ollaan terveellisen piirakan parissa! 

Suosittelen maisteltavaksi joko vaniljajäätelön tai turkkilaisen jugurtin kanssa. Tai soijajugurtin. Riippuu mikä on syöjän ravintomieltymys :) Kaurapohjainen vaniljakastike olisi muuten varmasti aivan täydellinen pari tälle! 



Tykkäättekö te kokeilla uusia reseptejä ja/tai etsiä tutuista resepteistä terveellisempiä versioita? 

* Resepti on mukailtu ihanasta kirjasta "Parhaat gluteenittomat, vehnättömät ja maidottomat reseptit"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan