SISUSTA MINIBUDJETILLA: OSA 2

3.12.2017Eiväthän ne viimeviikkoiset edulliset sisustusvinkit riittäneet, vaan täältä pesee vielä 5 + 1 vinkkiä lisää! Kertokaa ihmeessä kommenteissa, jos saitte näistä itselle jotain hyödyllistä irti. 

1. UUSI JÄRJESTYS

Huoneiden järjestyksen vaihtaminen ei maksa yhtään mitään. Joskus yllättäväkin kokeilu huonekalujen sijoittelun suhteen saattaa toimia ja löydät vaikkapa olohuoneesi ihan uudelleen. Meillä sohvan kääntäminen teki olohuoneeseen kaksi osiota: toisen oleskeluun ja sohvan taakse jäävä tila työpöydälle. 


2. MAALAAMINEN

Maalaa rohkeasti sinua häiritseviä kohtia kotona. Maali on suhteellisen edullista ja maalaaminen itsessään varsin mukavaa puuhaa. Mikäli haluat kääntyä ammattilaisen puoleen, muistathan, että työstä saa kotitalousvähennyksen, eikä siten maksettavaksi yleensä jää isoja summia. Me maalasimme muutama viikko sitten yläkerran männyn väriset tolpat valkoiseksi.
3. VETIMET

Uusia vetimiä kaappeihin ja laatikoihin saa muutamalla eurolla. Me vaihdoimme makuuhuoneen kaapinoviin vetimet, koska emme varmaankaan jaksa lähteä vaihtamaan ovia. Vetimien vaihto päivitti ovet hienosti tälle vuosikymmenelle ja maksoi noin 30 euroa. Murto-osa siitä, mitä ovien vaihtaminen maksaisi. Alakerran vessassa näissä valkoisissa ovissa oli melko kammottavat metalliset mötikät vetiminä - ne vaihtuivat muutaman euron hinnalla näihin keveämpiin valkoisiin. 4. D-C FIX

Tämä kontaktimuovia muistuttava muovi ei ole se upein materiaali maailmassa, mutta sillä kummasti päivittää muutamat silmiä kirvelevät kohdat sisustuksessa. Meillä se toimii kylppärissä. Haluaisimme toki uusia koko kaakelit sekä kalusteet, mutta toistaiseksi dc-fix hoitaa mainiosti pienet rypyt sileämmäksi. Yksi oli eripariset kaapinovet (toinen oli harmaa ja toinen valkoinen) ja toinen yksittäiset kuviolaatat seinässä. Raavin päätäni kuukausitolkulla noiden kuviolaattojen kanssa, eikä tämäkään ratkaisu täydellinen ole, mutta eivät ne nyt niin paljon pistä silmään.


5. KAUSIVAIHTELUT

Muistan vielä muutama vuosi sitten nauraneeni ihmisten jouluverhoille ja muille hassuille kausiasioille. Mutta itseasiassa ne ovat nerokas tapa piristää sisustusta. Meillä on olohuoneessa kesän värit harmaa, valkoinen, keltainen ja musta - talven värit valkoinen, harmaa, mintunvihreä ja roosa. Tyynyliinat, maton ja tauluna olevan julisteen ja muutamat muut pikkuesineet vaihtamalla pääsee ihan eri tavalla kiinni uuden kauden fiilikseen. Puoli vuotta käytöstä poissa olleet jutut taas tuntuvat kivasti lähes uusilta. Kuvassa oleva joulukuusi nyt on aika rautalangasta väännetty esimerkki kausijutuista :) + SIIVOUS

Kunnon siivous tekee ihmeitä. Ja vie aikaa. Mutta on sen arvoista. Jos aikaa on vähänlaisesti, voin lämpimästi suositella siivouksen ostamista. On erittäin toimiva combo tehdä ensin itse kunnollinen tavaroiden järjestely ja palata muutaman tunnin päästä huolella siivottuun kotiin. Puhtaan lattian tuoksu on ihana ja kiiltävät kylppärit kruunaavat siistin kodin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan