Kaunis vadelmaraakakakku

6.1.2018


Vuoden alkuun sopii hyvin raikas ja terveellinen, silti makea ja maistuva herkku. Raakakakku siis tietenkin. En ole pitkään aikaan leiponut näitä ja tehdessä kyllä yhden pari syynkin. Jos joku tietää, millä sauvasekoittimella pohjan saa oikeasti sileäksi ilman, että savu koneesta nousee, niin saa kertoa.  Onneksi itse satun pitämään sellaisesta pohjasta, jossa on hieman suutuntumaa. Muutoinhan raakakakku nyt on niin loistava idea, että näitä tekisi (ja söisi) vaikka joka päivä!

Tässä vadelmaisessa raakakakussa on mukavan yksinkertainen raaka-ainelista, joten löytyy ihan Prismastakin. Myös tekeminen on helppoa, kunhan vain muistaa varata pähkinöiden liottamiselle ajan.

KAUNIS VADELMARAAKAKAKKU

Pohja:
2dl manteleita
1 dl auringonkukansiemeniä
n. 15 taatelia
1 tl ruususuolaa
1 rkl vettä

Täyte:
5 dl cashew-pähkinöitä (liota vähintään 3h)
1,5 sitruunan mehu
1,5 dl hunajaa
1 tl vaniljauutetta
1 dl kookosöljyä
4 dl vadelmia (jos tuoreita, säästä muutama koristeluun)

1. Aja pohjaa varten mantelit ja siemenet tehosekoittimessa sileäksi. Survo ne sauvasekoittimella taateleiden, suolan ja vesitilkan kanssa massaksi. Levitä massa kakkuvuoan pohjalle ja nosta vuoka pakastimeen.
2. Sekoita kaikki täytteen ainekset tehosekoittimessa. Kaada täyte kylmenneen pohjan päälle.
3. Koristele jääkaapissa/pakastimessa jäähtynyt kakku tuoreilla vadelmilla ja/tai suklaakoristelulla (sulatettuna raakasuklaata ja hunajaa).



Resepti on bongattu täältä (ja itse vähän muokattu), mutta kehoitan tosiaan huomioimaan, että alkuperäisen ohjeen mukaiset määrät ovat 18cm vuokaan. Itsellä oli vähän päälle 20cm vuoka, ja pohjaa riitti hyvin noin puoleen. Sitä onneksi oli nopea tehdä lisää. Harmi vaan, että päällys jäi myös vajaaksi, vaan sitäpä ei pähkinöiden liotuksen ja vadelmien keittämisen takia niin nopeasti tehtykään lisää. Oman reseptini määrät on muokattu noin 25cm vuokaan. Vielä toisena huomiona, että jos olet käyttänyt pakasteesta marjoja, niin niitähän ei saisi enää uudelleen pakastaa. Säilytys siis jääkaapissa ja uskon kyllä, että ei se siellä kauaa ehdi makoilemaan.

Meillä tämä sai riemukkaat aplodit sekä mieheltä että pojista kakkuikään ehtineiltä. Uskallan siis suositella lämpimästi testiin, vaikka raakakakkuihin aiemmin ei olisikaan tutustunut. Parastahan näissä on se, että palasella tekee itselleen kaikin puolin enemmän hyvää kuin hallaa. 

Pidätkö itse raakaherkuista vai oletko enemmän perinteisen pullan ja kakun nimeen vannova? 

ps. mitä pidät blogin uudesta ulkoasusta? Minun mielestä (tietenkin) tämä on aivan ihana! Vielä kun saisin otettua uuden kirjoittajan kuvan, niin kaikki olisi valmista! Tarvitsen oman valokuvaajan elämääni ;)

4 kommenttia:

  1. Tää on kyllä niin herkullisen näköinen! En ole koskaan tehnyt raakakakkuja, mutta olisi jo aika kokeilla. Onhan nää paljon terveellisempiäkin kuin "normikakut" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä mukavan helppo resepti alkuun! Ja kiva tosiaan, kun muukin perhe (kaikkien todennäköisyyksien mukaan) syö :) Tän päällyksen voin hyvin tehdä myös mansikasta, mustikasta tai melkein mistä vaan :)

      Poista
  2. Anonyymi5/2/18

    Mikä sopisi vaihtoehtoisesti cashew pähkinän tilalle?

    Kyselen allergikon puolesta
    T. Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Leena,
      Cashew-pähkinöiden tilalle voi olla vähän vaikea keksiä mitään yhtä hyvin sopivaa, sillä liotettuina ne antaa juuri oikeanlaisen kermaisen maun ja koostumuksen. Jos jotain pitäisi keksiä (niin, että pysyy edelleen raakakakkuna), niin laittaisin ehkä liotettuja kuorettomia manteleita ja sekaan lucumaa, sillä se tuo myös kermaisuutta koostumukseen :)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan