Ensimmäinen äitienpäivä nelihenkisenä perheenä

14.5.2018* Yhteistyössä Ravintola Backas 

Toukokuun toinen sunnuntai vuosi sitten olin vielä yhden lapsen äiti. En ole koskaan potenut erityistä vauvakuumetta, mutta ajattelin, että varmaankin äitiys on sellainen asia, joka tässä elämässä kannattaa kokea. Jos siihen annetaan mahdollisuus. Muutama vuosi Nooan syntymän jälkeen alkoi mielessä pyöriä ajatus toisesta lapsesta. Jotta olisi Nooalle joku, jonka kanssa jakaa tätä elämää ja katsella yhdessä maailmaa. Joku, jonka kanssa pidetään enemmän tai vähemmän tiiviisti yhteyttä aina vaippaiästä viisaisiin vuosiin saakka. 

Niin, vielä vuosi sitten Luka oli piilossa masuni sisällä. Odotimme jo hänen saapuvan pian, mutta vauvahan viihtyi yksiössään aina juhannukseen saakka. 

Elämä nelihenkisenä perheenä on meille unelmien täyttymys. Emme haaveile useammista lapsista ja olen tosi kiitollinen siitä, että veljillä on toisensa. Luka on ollut suhteellisen helppo vauva, mutta muutos on silti välillä aiheuttanut kipuilua. Riittämättömyyden tunne on tuttu kaveri, kun täytyisi olla läsnä kahdelle eri ikäiselle lapselle. Pitää huolta kodista. Pitää huolta itsestään.
Monesti iltaisin tai viikonloppuisin minä kaipaan pienen oman hetken omille asioille ja ajatuksille. Mies on myös usein iltoja ja viikonloppuja töissä. Niinpä meillä on jäänyt hieman vähiin yhdessä vietetty aika nelihenkisenä perheenä. Äitienpäivään sopi siis täydellisesti picnic-hetki näiden rakkaiden poikien kanssa.

Meiltä kivenheiton päässä on Ravintola Backas, joka tuo tälle alueelle kaivatun tuulahduksen persoonallista ravintola ja kahvilameininkiä. Näin äitienpäivänä tarjolla oli brunssia, kakkubuffetia ja picnic-koreja ulkona nautittavaksi. Picnic-kori oli sanalla sanoen täydellinen! Siis minuun upposi (ja miehelle myös) aivan täydellisesti se, että joku oli valmiiksi miettinyt kivan kokonaisuuden laadukkaita picnic-eväitä ja pakannut ne nätisti koriin. Muistaen laittaa mukaan kaikille lautaset, ruokailuvälineet, mukit ja servetit. Meidän täytyi saada paikalle vain hanurimme ja viltti.

Tykkäsimme valtavasti kaikista tarjoiluista, erityismaininnan ansaitsee perunasalaatti ja lämminsavulohi - tuota yhdistelmää voisin syödä joka päivä lounaaksi! Neljäveen suosikki oli yllätyksellisesti yrtti-valkosipulismetana. Ja vauva rakasti mansikoita ja viinirypäleitä Oli myös kiva, että Ravintola Backas oli ottanut huomioon toiveeni lihattomasta korista. 

Löydettiin tosi kiva, puolivarjoinen paikka kartanon rinteiltä ja saatiin viettää niin täydellinen picnic-hetki, kun nyt touhukkaan kymmenkuisen kanssa on mahdollista. Toivon, että koreja olisi jatkossa muulloinkin saatavilla - tulisin ehdottomasti picnicille jonkun ystävän kanssa, jolloin ruuasta voisi nauttia vähän enemmän ajan kanssa. 
Jos et vielä ole tutustunut Ravintola Backakseen, niin pienenä vinkkinä: kesällä se on mahdollista tehdä "Dinner & Show" tyylillä. Tarjolla on jokaiselle jotakin. Äitiäni kiinnostaisi varmasti Olavi Virran ja Laila Kinnusen musiikki tai matka Reino Helismaan tuotantoon Seppo Hovin johdolla. Itse viihtyisin Laura Voutilaisen shown merkeissä. Musiikin lisäksi viihtyä voi myös kesäteatterin parissa.

On mukava idea, että näiden esitysten ympärille on rakennettu koko illan viihtymisen paketti. Yksinkertaisimmillaan ruuaksi voi valita täytetyn krepin, kun taas tuhdimpi paketti sisältää alkudrinkit, grilliruokaa, ruokajuomat ja väliaikatarjoilun.
Kun Luka oli syönyt tarpeeksi mansikoita ja viinirypäleitä, sekä puolet alueen ruohosta ja maistanut lähes kaikki kivet, siirryttiin sisälle vielä kakkubuffetiin jälkkärille. Tosi viihtyisä tuo Olohuone-nimellä kulkeva kahvila ihan ravintolan läheisyydessä. Oikein tervetullutta vaihtelua Jumbon lukuisille ketjukahviloille. Masut täynnä herkkuja vierittiin alamäkeä pitkin kotiin, yksi rattaissa ja yksi pyörällä huristaen. Vaikka iltapäiväksi mies lähtikin taas töihin, jäi tämä picnic-hetki ihanana muistona mieleen. Ei se ihmeitä tarvitse, että saa mukavia hetkiä ja kivoja muistoja perheen kanssa aikaan. Jonkun muun tekemä ruoka nostaa vielä fiilistä kummasti. Ja kauniista ympäristöstä bonuspisteet.

Jos yhden lapsen äitiys on jo etuoikeus, on kahden lapsen äitiys vielä jotain enemmän. 
Kiitos pojat, kun olette olemassa. Rakastan teitä maailman eniten.

Olitteko muut äitienpäivänä picnicillä, nyt kun sää oli siihen mitä parhain? 

Joko olet lukenut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan