Odottamani uutuus: ACO:n lastensarja

21.5.2018


Olenkohan koskaan kertonut teille ihottumataustastani? Sain heti syntymälahjaksi atooppisen ihon ja kasan allergioita. Vauvana nukuin tosi huonosti, sillä minulla oli paljon ihottumia joka puolella. Olenkin imenyt itseeni varmasti litroittain hydrokortisonivoiteita jo ennen kouluikää. Lapsena muistan ajatelleeni, että onpa hassua, jos jollain on kaksi ihan sileää pikkusormea, olin niin tottunut itselläni yhden sormen oleman ihottumien karhentama.

Lukioiässä kärsin silmänympärysihottumista, jotka edelleen satunnaisesti vaivaavat. Nykyisin eniten atopia näkyy käsissäni, jotka näin kotona ollessa joutuvat vesihanan alle yli kymmenen kertaa päivässä - eivätkä erityisesti pidä siitä.

Nopsulla on aina ollut ihan mielettömän hyvä iho. Jos hikinäppyjä ei lasketa, niin hänen ihonsa on edelleen kuin vauvan peppu. Ja vauvan pepusta puheen ollen, Luka onkin sitten vähän enemmän samaa maata, kuin minä. Hänellä on ollut paljon pepun punotusta ja kuten ehkä jostain kuvista olette huomanneetkin, kasvoissa on punaisia läikkiä etenkin poskissa. Otsakin oli kauan huonossa kunnossa. Ja jalat. Niin ja peukalot.Hoidamme Lukan ihoa säännöllisesti kortisonivoiteella, joka tepsiikin ihottumiin hyvin. Ainut vain, että heti muutaman päivän tauon jälkeen ihottumat palaavat. Ja siis vasta eilen kirkas (syyllisyyden) lamppu syttyi pääni päällä. Tajusin, että olen laiminlyönyt ihon hoitoa noiden kortisonikuurien välillä. No, ehkä se on ollut tavallaan helppo kaiken tohinan keskellä unohtaa rasvata näennäisesti hyväkuntoista ihoa.

Pääsin ilokseni osallistumaan viime viikon perjantaina (tämä olikin raskaan viikon kivoin juttu) ACO-ihonhoitotuotesarjan Minicare-uutuuksiin, jotka ovat erityisesti lapsille ja vauvoille suunniteltuja kuivan ja herkän ihon tuotteita. ACO on oma suosikkini ihonhoitoon tällä hetkellä. Atopiaan taipuvainen ihoni ei mitä tahansa tuotesarjaa hyväksy, mutta ACO:lle se on antanut täydet pisteet. Olin siis ymmärrettävästi innoissani, kun kuulin tästä lasten sarjan lanseerauksesta. Minicare-sarjaan kuuluu Diaper Rash -vaippaihottumaspray, joka on hajusteeton ja dermatologisesti testattu. Sen koostumus on kehitetty säännölliseen käyttöön sopivaksi ja se suojaa vauvan pepun ihoa koko päivän ajan. Sprayn ihana ominaisuus on se, että... no, se on spray. Sitä ei siis edes tarvitse mitenkään levittää - sen kun vaan nostaa jalat kohti kattoa ja suihkauttaa sprayta pyllyyn! Ei tule sotkua, kun vauhdikas tyyppi venkoilee ja jos peppu on päässyt tosi punaiseen kuntoon, niin eipä tule sitä turhaan hangattuakaan. 

Toinen sarjan tuote on Minicare Lotion, joka on rasvainen, mieto voide. Testasin tätä heti omiin käsiini, joissa siitepölyajan myötä atooppinen ihottuma tekee ikävää punoitusta, kutinaa ja rutisevaa kuivuutta. Voide ei kirvele lainkaan, loistavaa! Tätä laitan mielelläni myös Lukan punoittaviin poskiin. Tuote on tietenkin hajusteeton. 

Kolmas sarjan kolmikosta on pesuneste, Minicare Wash Lotion, joka suojaa ihoa kuivumiselta. Lukan pesuun riittää vielä toistaiseksi ihan vaan vesi, mutta mikäli jäbä pääsisi oikein mullassa itsensä sotkemaan, niin voisin kyllä käyttää tätä. Nopsun iho on hirmuisen hyvä, eikä kuiva millään, vaikka päivittäin pesisi. Hän siis saa käyttää mitä vaan Ryhmä Hau -suihkugeeliä nyt rakastaakaan käyttää :) 

* Yhteistyössä ACO 

ACO:lla on muuten tosi hyvä aurinkosuoja näille pienille palleroille. Suojakertoimella 50 oleva rasva sisältää fysikaalisen aurinkosuojan ja tulee tosi nätissä pakkauksessa. Ostin sen juuri muutama viikko sitten. Muutenkin tykkään kovasti ACO:n designista. Aurinkosarjaan löytyy vaikka mitä tuotteita, kuten aurinkosuojapuikko, jolla suojaa kätevästi menevän leikki-ikäisen kasvot sekä spray, jolla voi vaikka ylösalaisin suihkuttaa lapsen jalat ja kädet. Pullo siis. Vaikka on ne leikki-ikäisetkin kyllä usein ylösalaisin, varsinkin kun koettavat vältellä aurinkorasvan laittamista. Mikä siinä muuten onkin, että ainakin meillä vihataan aurinkorasvausta? 

Lämmöllä siis otan vastaan ja testiin nämä ACO:n uutuudet, on mahtavaa, kun on löytynyt iholle hyvin sopiva sarja, jota on helposti saatavilla, eikä hinta ole aivan mahdoton. 

Mitä tuotteita tai tuotesarjoja te muut suositte herkän tai kuivan (tai atooppisen) ihon hoidossa? 🌿


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan