The ultimate challenge

28.3.2015

Sain pari viikkoa sitten (taas kerran) tarpeekseni siitä, että puputan joka ikinen päivä suklaata ja pullaa ja mitä nyt milloinkin. Sokerihiiri. Rotta. Samalla, kun tuskailin tämän sokerikoukun kanssa, bongasin Facebookista 21 päivän meditaatiohaasteen. Ajattelin, että tartun sekä siihen, että saman aikaa koetan olla syömättä sokeria.

Internet on pullollaan faktaa siitä, miksi sokeri on huono homma. Sisältää vain tyhjiä kaloreita, nakertaa hampaita, haittaa ihon uudistumista, kuormittaa ruuansulatusta, aiheuttaa riippuvuutta, saa verensokerin ja mielialat heittelehtimään... 

Aikamoiset määrät on mennyt sokeritonta suklaata, raakakakkua, purkeittain hunajaa.. mutta sokeriin en ole koskenut. Sosiaalisen poikkeuksen tein, kun käytiin torstaina kylässä, enkä halunnut seliseli-kieltäytyä siellä jälkiruokakakusta. Myös olen käyttänyt ketsuppia ja maapähkinävoissakin on sokeria, mutta ihan ne perus sokerimössöt on saaneet jäädä.

Hiphurraa!! Hyvä minä! Voi kuulostaa naurettavalta, mutta en ole koskaan ollut näin kauaa syömättä jotain sokerista (yleensä suklaata). Nyt eilen homma nousikin niin sanotusti uudelle tasolle, sillä kaupassa käydessä huomasin, että Ben&Jerry jäätelöissä Suomeen on tullut mun Kaikkien Aikojen Lempparimaku; Cinnamon Buns. Eli korvapuustin/kanelipullan makuinen jätski. Voi nam.

Ja, tämä normaalisti 6,50 maksava purkki oli alennuksessa 3,99.


Siellä se nyt möllöttää. Meidän pakastimessa. Ja mun pitäisi selvitä vielä viikko koskematta siihen. Voi pojat. Tosin, tiedän jo nyt, että tuo 21 päivää tulee jäämään vähän vajaaksi, koska ensi viikolla on pääsiäinen ja saan ystävän Joensuusta tänne kylään, niin kyllä siinä kohtaa pitää avata optio herkuttelulle.

Ihan kiva on kuitenkin ollut huomata:
a) miten paljon kaupoissa ja mainoksissa sitä sokerimössöä on tarjolla
b) miten kuitenkin onnistuu väistämään houkutukset ja pikkuhiljaa tottuu siihen, että oma valinta on joku muu, kuin pulla/suklaa/kakku/karkit

Sanonkin, että mun kohdalla avain tähän on ollut kieltämisen sijaan korvaaminen. Äskenkin ruuan jälkeen kun teki mieli jotain makeaa, pakastimen avaamisen sijaan laitoin sekaisin puolikkaan banaanin, maapähkinävoita, hunajaa ja raakakaakaojauhetta. Voin sanoa, että veti vertoja kyllä ihan täysin herroille Ben ja Jerry!

Nopsun hoitoviikko meni tällä viikolla hyvin, mutta yön nukkumiset on kyllä aikamoista hulinaa nykyään. Viime yön poika heräili vähintään puolen tunnin välein. Pieni nuha hänellä on, mutta muuten ei pitäisi olla mitään kovasti unta haittaavaa. Ellei sitten tietysti ne hampaat. Tuo ikuisuussyy. Voi miten kaukaiselta tuntuukaan se muutaman kuukauden pätkä, kun tyypin saattoi olettaa nukkuvan illasta aamuun asti.. *huokaus*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan