Kaksivuotisneuvola

7.10.2015

Niitä aikoja, kun neuvolassa ravattiin harva se viikko. Neuvolakortti nökötti aina jossain hyllyn reunalla lähtövalmiina ja pituus-paino-käyriä piti omaan taulukkoon piirtää millin tarkkuudella. Odotushuoneessa oltiin varmuudella 15min etuajassa.

Tänään aamulla oli Nopsun 2v. neuvola. 15 minuuttia ennen me säntäiltiin vielä ympäri kotia. Aamulla oli pari astetta pakkasta, joten Nopsulle piti kaivaa toppahaalari esiin. Pukemisen aamulla yleisesti kuuluvan vastarinnan sai taltutettua sillä, kun nimesi tuon punaisen haalarin palomieshaalariksi. Johan kelpasi! Käynti meni vallan mukavasti ja leppoisasti. Kyseessä oli vain terveydenhoitajan tsekkaus ilman lääkäriä tai rokotuksia. Paino: 12,3 kiloa. Pituus 86 senttiä. Hyvin kasvaa, tasaisesti omalla viivallaan. Osaa koota palapelit, tehdä tornin, potkia palloa. Juttelee paljon. Osasi laskea viiteen (köh, mikä vasta viisi vuotiaalta vaaditaan) :)


Ilta olikin erityisen mukava, koska mumma oli kutsunut meidät sekä J:n siskon perheen syömään ravintolaan. En voi lakata riemuitsemasta, että ekaa kertaa meidän onnistui ihan rauhassa (tai no, niin rauhassa kun lasten kanssa voi) syödä ruokamme ja keneltäkään ei mennyt hermot! Avain viihtyvyyteen oli pöytä ihan leikkipaikan vierestä. Oli kyllä tosi mukavaa! Samalla vielä juhlistettiin Nopsun synttäreitä (kuvan junaratariemu), koska mumma ei päässyt viikonloppuna käymään.

Rokotuksista aiemmin puheen ollen, nyt pukkaa jotain dinosaurusinfluenssaa vissiin tulemaan. Minusta tuntuu, että tänä vuonna me käydään kyllä ottamassa piikit, koska luvassa on ilmeisesti tavallista rajumpi tauti ja ihan niinkuin sitä sairastelua ei muutenkin jo olisi tarpeeksi..

Mitä te olette ajatelleet rokottamisesta? Rokotatteko itseänne/lapsianne tänä vuonna influenssaa vastaan? 
7 kommenttia:

 1. Anonyymi7/10/15

  Mä oon täysin kaikkia ylimääräisiä piikkejä vastaan. En siis meidän Nopsua rokota tai itseäni:) joka vuosi musta tuntuu et on joku suurinfluenssa tulossa, mut toivotaan ettei nytkään mikään tarttuis(kopkopkop)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, ettei tämä talvi toisi kenellekään hirmumäärää sairasteluja. Mä olen NIIN perus rokotusten puolesta, kun vaan voi olla! Mutta sitten taas joku yllättävä epidemia, jota vastaan kehitetään nopeasti rokote, saa kyllä mun epäilynystyrät heräämään. Ja sitten on vielä tämä "kolmas ryhmä" rokotteista, jotka voi jeesiä, mutta ei meidän perhe esim. viime talvena ottanut ja hyvin pärjättiin. Hmmm....

   Itse käyn nyt ainakin ensiviikolla ottamassa. Säästyypähän edes yksi sitten tolpillaan, jos joku tyrannosaurustauti iskee ;)

   Poista
  2. Anonyymi8/10/15

   Mäkin kyllä kannatan perus rokotuksia ja ihan rokotusohjelman mukaan ollaan menty:) en vaan mitään ylimääräisiä uskalla ottaa, varsinkaan lapselle:) lisättäköön tähän vielä että EN silti tuomitse heitä jotka ottavat:D

   Poista
  3. Melko saman tyyppisillä linjoilla siis! Hyvä kommentti :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Jos mä arvaan oikein kuka on kommentoija nii ootte te kyllä huippuja :D. Kiva et teillä oli menny noin kivasti ravintola reissu,ehkä meki uskalletaan koittaa :D niin ja ompahan F kiriny ku oli vähän vajaa 86 ja tasan 12 kiloa :) ja toi Nopsun haalari on tosi pirtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äääääää... nyt mä en kyllä tajua O.o Siis kommentoija? Siis ei toi oo J. Tai että ei KAI OO :D Mun muistaakseni jollain mun blogikollegalla on kans "Nopsu" ja ajattelin, että tää on se. Paitsi että ny en enää tiiä mitä ajatella :D :D !!

   Joo, suosittelen ainakin lämmöllä tuota La Famigliaa, kun siinä tosiaan se leikkipaikka. Muuten en ehkä vielä hetkeen lähtis ravintolaan viihtymään lapsen/lasten kans :) Onpa F tosiaan kasvanu hurjasti ja ei eroa enää muihin juuri lainkaan.

   Ja hei mä kans tykkään tosi paljon tuosta haalarista. Ihan tuntuu ankeelta, kun talveksi on sitten semmoinen perus sininen :/ Pakko ettiä joku pirteä pinkki pipo tai jotain muuta siihen kaveriksi :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan