TUULIKAAPIN UUDISTUS PIKKURAHALLA

27.9.2017


No kun ihan hieman on puraissut tämä kodinlaittokärpänen. Koska meillä ei nyt mihinkään ison rahan remontteihin ole varaa, on oltava nokkela. Ja pojat miten kivoja juttuja saakaan pienellä rahalla aikaan, kun vaan näkee vähän vaivaa. Tämäkin uudistus tapahtui muutamassa illassa ja muutamalla eurolla. 


Tuulikaapin lattia näytti koko ajan likaiselta. Syynä oli likaiseksi pinttyneet laattojen saumat. Saumat saa aika hyvin putsattua saumanpuhdistusaineella, mutta jos sekään ei tehoa, on olemassa saumamaalia. En kuitenkaan kokenut mitenkään järkeväksi lähteä tuulikaappiin tavoittelemaan puhtaan valkoisia saumoja, eikä tummat saumat houkuttaneet nekään, joten väännettiin sävynuppia ihan eri suuntaan. Kaakelimaali. Jokaisen kaakeleidensa vihaajan paras ystävä. Neljällä kympillä saa kaakelit todella helposti uuden, tasaisen värin. Ja saumat samalla. Tässä päästiin vielä halvemmalla, sillä ystäväni bongasi minulle harmaan kaakelimaalin purkinloput vitosella nettikirpparilta! 


Toinen pieni, hauska uudistus oli sähkökaappi. Tuo jokaisen asunnon pakollinen paha. Eipä se valkoisena tuossa enempää häirinnytkään, mutta toisaalta, kun se siinä jokatapauksessa on, niin miksei tehdä siitä jotain hauskaa? Biltemasta purkki liitutaulumaalia kympillä ja lopputuloksen näet alta. Samoin kuin lattian lopputuloksen. Mitäs tykkäät? 

Oletteko muut kokeilleet kaakelimaalia? Entä löytyykö keneltäkään muulta tällaisen muodonmuutoksen kokenut sähkökaappi? 


ps. sisustus on sitten JUURI tällaista: nyt kun näen tämän viimeisen kuvan, niin mietin, että ehdottomasti saatava tuohon musta naulakko, eikä valkoinen! Hihi, yhden paikan kun fiksaa, niin kolme jo odottaa jonossa :)

8 kommenttia:

 1. Nimetön27/9/17

  Olipa kiva pikkuremontti! Näitä saa postata lisääkin. :) en ole kokeillut kaakelimaalia, aiemmassa kodissa kyllä olisi mieli tehnyt kokeilla, mutta sitten se jäi. -kirmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulossa on ainakin kylppärin raikastusta ja aulan uutta ilmettä ;) Ja kaakelimaalille lämmin suositus. On tosi helppo laittaa ja ainakin meidän keittiön kaakeleissa on kestänyt mainiosti :)

   Poista
 2. Nimetön27/9/17

  Hei vitsi tosta tuli kiva!! Toimiikohan toi suihkuhuoneen laatoissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Niin minustakin :) Vähän olisin skeptinen laittamaan märän tilan lattiaan. Suihkussa varsinkin se on aika kovalla kulutuksella. Suihkun seinät ehkä uskaltaisin laittaa. Varsinkin, jos tähtäimessä on joskus kylppäriremontti, niin tällä tavalla voi edullisesti ostaa muutaman lisävuoden ennen isomman remontin tekoa :) Tai jos on vuokra-asunto, niin (toki vuokraisännän luvalla) tällä tavalla voi kivasti tehdä kaakeleiden ilmeestä mieleistään :)

   Poista
 3. Nimetön27/9/17

  Irrota naulakko ja maalaa spray-maalilla mustaksi ��.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Itse mietin mattamustaa dc-fixiä tuohon naulakon "yläosaan" :)

   Poista
 4. Tosi kivan näköinen ja tosi kiva idea tuo liitutaulumaali :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Biltemaan sielläkin vaan tekemään reissua :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan