RAVINTOLA BACKAKSEN BRUNSSI TEKEE ONNELLISEKSI

23.9.2017


Brunssi on ihana asia. Se tarkoittaaa aina hyvää ruokaa, jota voi syödä rauhassa nauttien hyvästä seurasta. Omakin seura lasketaan. Erityisen ihanaksi brunssin tekee tunnelmallinen ympäristö, laadukas ruoka, monipuoliset tarjoilut ja hyvä palvelu. Nämä kaikki saivat täydet pisteet, kun kävimme koko perhe nauttimassa brunssia vasta avatussa Ravintola Backaksessa





Ravintola on tosiaan vasta avattu ja tuo meidän asuinalueelle kauan kaivatun brunssipaikan! Kovaa hypetystä paikka onkin sosiaalisessa mediassa saanut jo ennen avaamistaan. Kehuskelevat kovin laadukkailla raaka-aineilla ja viihtyisällä ympäristöllä. Eikä turhaan. Perheen isimies kehui myös kovasti erilaisten lihojen ja sienien makua. Itse söin vaan silmät suurina onnellisena toisten tekemää ruokaa :) 



Asuinalue Pakkalalla (jossa kyseinen ravintola sijaitsee) on oikeasti hurjan mielenkiintoinen historia. Backaksen kartanon juuret yltävät aina 1600-luvulle asti ja tunnetuimmaksi alue on tullut HOK-Elannon suurena tuotantotilana. 1940-luvulta lähtien Helsingin maalaiskunnan ja sittemmin Vantaan kasvu söi kartanon valtavia maa-alueita. Lentoaseman rakentaminen vei yli 400 hehtaaria. Maatalous keskellä kasvavaa kaupunkia muuttui mahdottomaksi ja Elanto möi 80-luvulla kaiken jäljellä olleen maan jättäen itselleen vain kartanon ulkorakennuksineen. Tällä hetkellä nuo rakennukset ovat suojeltuja.*

Ravintola Backas kunnioittaa tyylillään ja sisustuksellaan tätä historiaa, mikä samalla tekee paikasta todella viehättävän ja viihtyisän. Maisemat ovat rauhoittavat ja tunnelma lämmin. 



Yksi kotiäidin haaste on aina kyetä syömään tarpeeksi hitaasti, jos siihen mahdollisuus annetaan. Huomasin itse kiskovani ruuat aivan liian nopeasti ja nauttiminen jäi liian vähälle. Haaveilenkin jo uudesta käynnistä kenties jonkun ystävän kanssa, jotta voisi ajan kanssa nauttia hyvästä ruuasta ja jutella kaikesta. Täydet pisteet kyllä pitää antaa meidän pojille käyttäytymisestä. Nopsu on niin kohtelias ja malttaa hyvin jonottaa ruokaa tai odottaa paikallaan. Ludde istui kiltisti vuorotellen molempien vanhempiensa sylissä ja nautti omaksi brunssikseen täyden pullollisen maitoa. Sekin kuulema maistui tuossa ympäristössä erityisen hyvältä ;)  



Täytyy myöntää, että Nopsu ei ollut ainut, joka ei meinannut pysyä pöksyissään nähdessään valtavan jälkiruokapöydän. Kakkuja, keksejä, itsetehtyä kermakarkkia, suklaita, hedelmiä ja suklaaputous. Kyllä, söin itsekin kaksi lautasellista jälkiruokia! Ihan mielettömän hyviä kaikki!  



Tästä käynnistä tuli oikeasti niin hyvälle tuulelle. Kaikki hyvän brunssin palaset loksahtivat kohdalleen. Paikka oli "arvokkaasta" tyylistään huolimatta oikein lapsiystävällinen. Siellä olikin useita lapsiperheitä syömässä. Turvakaukalolle oli hyvin tilaa, syöttötuoleja löytyi niitä tarvitseville ja viihtyisässä (kyllä, se oli oikeasti yksi viihtyisimmistä vessoista) vessassa oli hyvän kokoinen paikka vauvan vaipanvaihdolle. 

Kiitos Ravintola Backas, veit sydämen ja tulemme varmasti käymään täällä uudelleen! 


*Wikipedia auttoi faktojen kanssa

Postaus yhteistyössä Ravintola Backaksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan