MIKÄ OLI SUOMEN LAPSIYSTÄVÄLLISIN TEKO?

1.12.2017


YHTEISTYÖSSÄ HOPLOP

Bloggaamisessa on se ilo, että välillä sähköpostiin kolahtaa kivoja kutsuja ja tätä kivemmaksi (ainakin Nopsun näkökulmasta) on hankalampi laittaa - kutsu juhlistamaan Suomen lapsiystävällisintä tekoa, HopLopiin

Me kävimme muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa HopLopissa ja sen jälkeen ei paljon muualle menosta kotona olla puhuttukaan. Joulutoivelistallakin on pääsylippu HopLopiin. Onhan tuo lasten sisäleikkipuisto ihan vertaistaan vailla. Paikassa viihtyy loistavasti niin pikkulapset kuin vähän isommatkin. Ensi vuonna Ludukin pääsee jo touhuamaan sinne 0-4 vuotiaiden alueelle, joka on mukavasti myös iän mukaan rajattu, ettei sinne tule isompia lapsia leikkimään vauhdikkaammin, jättäen pienet jalkoihin. 

Mutta sitten asiaan, HopLop palkitsi siis eilen Suomen Lapsiystävällisin 2017 -kilpailun voittajan. HopLopin toimitusjohtaja Tomi Pulkki tiivistää kilpailun ideaa näin: "Haluamme tehdä Suomesta lapsiystävällisemmän maan, ja nostamme valokeilaan tekijöitä, jotka ovat omalta osaltaan rakentaneet parempaa tulevaisuutta lapsille ja nuorille. Tämä on tapamme juhlia 100-vuotiasta Suomea."


Noin 70 kilpailuun tulleesta ehdotuksesta voittajaksi valittiin Aseman Lapset ry:n kiusaamiseen puuttuva K-0-hanke. Palkintona oli 5 000 euron arvoinen palkintosumma käytettäväksi lasten ja nuorten liikkumista tukevaan työhön. Olen ehkä joskus maininnutkin, että itse tein usean vuoden ajan vapaaehtoistöitä nimenomaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin parissa, joten tällaiset asiat tuntuvat läheisiltä. Palkinto meni varmasti oikeaan osoitteeseen ja tuollakin summalla saadaan varmasti hyvin tuettua tärkeää työtä.


Oli kiinnostavaa myös kuulla hieman HopLopin historiasta. Nämä sisäleikkipuistot ovat valloittaneet aikamoisella vauhdilla Suomen ja nyt katseet suunnataan jo ulkomaille, kun Saksaan odotetaan avattavaksi ensimmäistä HopLopia. Vaikkakin sisäänpääsy on hieman hinnakas, ymmärrän täysin leikkipuiston viehätyksen. Jos lapset kuvittelisivat, miltä taivaassa näyttää, näyttäisi siellä varmasti HopLopilta. Iloisia värejä ja loputtomasti liukumäkiä, trampoliineja, kiipeilytelineitä ja sähköautoja. Kaikki kuitenkin turvallisesti tarjolla testattavaksi.
Nopsun ehdoton suosikki eilen oli "tulivuori", joka kuulema on monen muunkin lapsen suosikki. Itse en ehkä ihan tajunnut (mutta olenkinhan tylsä aikuinen) sen täyttä viehätystä. Ideana oli kuitenkin kiivetä tulivuorta ylös ja sitten laskea alas. Joko liukumäkeä tai peppuliukua milloin mitenkin päin. Oli aivan ihanaa ottaa aikaa olla kahdestaan Nopsun kanssa ja nauraa maha kippuralla hassuille liu'uille ja trampan parhaille pompuille. 

Kiitos siis HopLop ja onnea vielä Aseman Lapset ry!


2 kommenttia:

  1. Siis nyt vasta menitte hoploppiin ekaa kertaa! Hih Hoplop on Kimmon ja Liltsun yhteinen harrastus nykyään, kun Kimmo on jo monta vuotta mennyt innoissaan sinne kun pääsee päiväksi pomppimaan trampoliinille :D Pari kertaa ollaan oltu myös Patrikin kanssa siellä vauvojen puolella mukana, kun se on ilmaista hupia sille. :) Ja siis ehkä siksi tulee käytyä siellä niin usein, kun se on tuossa tien toisella puolella melkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä vain! :D Onhan me sen paikan olemassaolo tiedetty jo kauan, mutta ei vaan ole tullut mentyä. Ja nyt sinne tietenkin ruinataankin sitten jokatoinen päivä :) Teidän pitäisi kyllä saada jo joku kausikortti sinne, kun on siinä niin sopivasti lähellä :)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan