Päiväkodin startti ja ruokavinkki

5.8.2015

Tällä viikolla alkoi taas päivähoito. Olin jo jotenkin varautunut siihen, että ekat aamut jäädään itkien ja illalla sitten kiukkupuuskilla puretaan päivän harmituksia. Yllätys onkin ollut, kun Nopsu on ottanut päivähoidon alun suorastaan ilolla vastaan! Aamulla poika vaan marssii suoraan leikkimään ja huikkaa isille heipat. Iltapäivällä äiti ehkä hetkeksi saa lapsen syliin, mutta muuten yleensä huvittaisi vaan jäädä vielä hieman jatkamaan leikkejä.

Ekana päivänä poika oli syönyt kolme lautasellista ruokaa (wau!) ja eilen hoitaja sanoi, että "Upea, kun N syö salaatinkin niin reippaasti, tänäänkin pyysi lisää porkkanaraastetta". Öö.. siis mitä? Meidänkö poika? :D


On kyllä hyvä mieli nyt tästä, että tyyppi käy taas hoidossa. Selvästi se Nopsulle sopii hyvin, sillä se viihtyy hoidossa ja oppii siellä paljon uusia taitoja. Taitaapa muru myös olla vähän "ihastunut" yhteen hoitajista ;) Kovasti on tätä Tiia-nimeä kotona kuultu ja eilen, kun Nopsu höpötteli jotain että "isi kulta" ja mä jatkoin siihen, että "niin.. ja äiti kulta.. ja kukas on rakas?" Vastaa Nopsu haaveilevasti, että "Tiia" <3

Tässä me vielä elokuu mennään kolmella hoitopäivällä viikossa ja sitten siitä eteenpäin neljä päivää viikossa. Päivät pyrimme edelleen pitämään 7 tunnissa, joka onnistuu vain sillä, että minä lähden töihin 06:30, J vie Nopsun hoitoon 9 ja lähtee siitä töihin. Joten minä sitten pääsen Nopsun hakemaan 16 ja J tulee kotiin kun tulee :)

Loppuun vielä resepti ihanaan perus arkiruokaan. Tätä teen aika usein meille ja maistuu koko perheelle.


Paista kattilassa sipulia ja valkosipulia. Lisää joukkoon kesäkurpitsaa ja/tai paprikaa. Kaada sekaan kasvisliemikuution kanssa keitetyt punaiset linssit. Sekä purkillinen tomaattimurskaa. Ja puoli tölkkiä kookosmaitoa. Mausta reilusti (mun übersuosikkimausteella) Santa Marian Mango Currylla! Keittele hetken aikaa ja lisää yksi tai kaksi banaania pilkottuna. Sekä lopuksi purkillinen feta-juustoa.

Tässä voi lisänä syödä perunoita, riisiä tai leipää. 

Nam nam!


6 kommenttia:

  1. Onpas kivan kuuloinen resepti, pitää kokeilla! Ihanaa kun N viihtyy päiväkodissa. :) Mä uskon, että meilläkin T on innoissaan kun pääsee sinne taas ensi viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä :) Sitä voi myös vapaasti säveltää omien päähänpistojen mukaan :) Ja tsemppiä sinne myös päiväkotiin paluuseen, varmasti menee hyvin!

      Poista
  2. Kivaa, että teillä on päiväkoti lähtenyt sujumaan nuin hienosti! Musta on taas IHANAA olla kotona :D Lilian on nukkunut joka aamu melkeen kasiin ja ollaan vaan oltu ulkona päivät, kun kesä alko meidän lomasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi nyt nautit vaan lomasta Lilianin kanssa, kyllä sinä oot ahkerasti niitä töitä tehnytkin!

      Poista
  3. Anonyymi5/8/15

    Onpa ihana kuulla, että hoito on lähtenyt alkuun noin hienosti. Selvästi Nopsulla on hyvä ja turvallinen olo päiväkodissa. Ja sehän lisää myös vanhempien hyvää oloa. Paljon terkkuja lähettelee mummi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan vaan, että sairastelutkin päästäisivät meidän perheen tulevana talvena jo vähän vähemmällä, kuin viime kevät.. No, onneksi ainakin hoitokautta aloitetaan loistavassa kesäsäässä!

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan