ASUNTOHAAVEITA - USKO TAI ÄLÄ

13.11.2017

Rakastan asuinaluettamme ja kotimme on ihana. Okei, muutama neliö siinä saisi olla lisää, etenkin kohdistettuna poikien huoneisiin. Enhän vielä kauppoja tehdessä tiennyt edes, tuleeko meille toinen lapsi. Oikeastaan ensimmäistä kertaa huomaan asuvani asunnossa, jossa potentiaalisesti voisimme asua koko loppu elämämme. 

No siitä se ajatus sitten jotenkin lähti. Että jos me vielä joku päivä muutamme tästä pois, niin mitkä olisivat ne asiat, jotka saisivat meidät muuttamaan Mistä vielä haaveilla? 


Uusi asunto

Nykyinen kotimme on 12 vuotta vanha. Tässä on asunut monta lapsiperhettä ja pakko sanoa, että ihan täydellä sydämellä tästä asunnosta ei ole pidetty huolta. Olemme tehneet valtavasti kunnostavia toimenpiteitä ja soitelleet huoltoyhtiötä sekä sähkömiestä fiksaamaan ne asiat, joihin itse emme pysty. Tilanne tällä hetkellä on varsin mukava, mutta ai että millaista olisi joskus vielä muuttaa ihan uuteen asuntoon! Sellaiseen, jossa kukaan ei ole ennen asunut. Tai täysin vastaremontoituun. Kiiltävät kaakelit, moderni sisustus, sileät lattiat ja toimivat kaikki vimpstaakkelit. Tästä voi hyvin vielä haaveilla!  
Iso lasitettu parveke

Oma piha on aivan ihana juttu. Varsinkin, kun on pieniä lapsia. Aikuisen näkökulmasta omasta mielestäni aivan yhtä ihana on iso lasitettu parveke. Jos ajatellaan, että pojat olisivat jo isompia koululaisia, niin voisin hyvin vaihtaa pihan tuollaiseen parvekkeeseen, jonne rakentaisi ihanan sohvanurkkauksen tyynyineen tai pöytäryhmän aurinkoisia aamupaloja varten. Koska Suomessa asumme, kesä on harmittavan lyhyt ja lasitetulla parvekkeella käyttöaikaa on vuodessa huomattavasti pihoja enemmän. Kodinhoitohuone

Tämä valitettavasti todennäköisesti jää ikuisesti vain haaveeksi, sillä asunnossa täytyisi neliöitä olla reilusti enemmän, jotta niihin mahtuisi kodinhoitohuone. Ja niitä reiluja neliöitä ei saa näiltä leveyksiltä, joilla haluamme pysytellä. Olen kuitenkin aidon kateellinen jokaisesta pikkulapsiperheestä, jolla kodinhoitohuone on käytössään. Etenkin, jos huoneesta on käynti ulos. Siitä ovesta vaan lapset kurakelillä sisään, vaatteet ja kengät kodinhoitohuoneeseen roikkumaan. Eipä pyykkivuoretkaan tukkisi kylpyhuonetta, vaan ne voisi hoitaa tuolla nätisti pesuun ja lajitella jokaisen omaan pinoon. Viides huone

Samoin, todennäköisesti ikuinen haave vaan. Yksi ylimääräinen huone toimisi loistavasti työhuoneena ja vierashuoneena. Molemmille meillä olisi hyvin käyttöä. Tällä hetkellä työpiste meillä on alakerran olohuoneessa ja ihan mukavasti se siinäkin menee. Yhden vieraan nukkumispaikka on olohuoneen sohvalla. Sohvan valinta onneksi meni täydellisesti nappiin ja siinä on oikein mukava myös nukkua. Helsinki

Harmillista, mutta totta - Helsingin puolella monet kunnalliset palvelut on hoidettu paremmin, kuin muutamissa lähellä olevissa kunnissa. Samoin meidän molempien työt, etenkin J:n työt, tulevat aina olemaan Helsingissä. Näin äitiyslomalla on helppo unohtaa päivittäisen työmatkan vaikutus arkeen, mutta tottahan se on, että jos työmatka lohkaisee päivästä kolmekin tuntia, on se ihan kamalan paljon pois ajasta perheen kanssa. Minulla tällä hetkellä luojan kiitos ei ole noin karmea työmatka, mutta yhdessä vaiheessa, kun hain työtä, joka sijaitsi Lauttasaaressa, olisi yhteen suuntaan matkan kesto ollut 1h15min. Tällä hetkellä meiltä töihin pääseen puolessa tunnissa, joka on pk-seudulla todella kohtuullinen aika! Ei siis ehkä Helsinki sinällään, vaan se, ettei työmatkoihin kuluisi mahdottoman kauan aikaa. 


90+ neliötä

Tämä viimeinen haave voisi toteutua, jos muuttaisimme rivitalosta kerrostaloon. Tätä nykyistä enempää asuntolainaa meistä kumpikaan ei halua ottaa, mutta silti olisi mukava saada hieman enemmän tilaa. Täydellinen olisi noin 95 neliötä kahdessa tasossa tai 90 neliötä yhdessä tasossa. Onneksi olemme miehen kanssa sen verran samoilla linjoilla, ettei kumpikaan meistä haaveile omakotitalosta. Rivitalo on paras mahdollinen ratkaisu, kerrostalo mahdollinen sekin. Ehkä juuri näin, että jos onnistuisimme kohtuuhinnalla saamaan uuden kerrostaloasunnon reiluilla neliöillä hyvältä sijainnilta.


Millaisia asuntohaaveita teillä muilla on? 
Millaisia rajoitteita haaveille antaa teidän muiden työt, alueen hintataso tai muut asiat? 


2 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Asumisessahan on se ärsyttävää, että kun on saanut ne haaveilemansa jutut, niin aina tulee uusia haaveita. Mä oon ollut tosi iloinen kyllä meidän kodin erillisestä kodinhoitohuoneesta, ylimääräisestä työ/vierashuoneesta ja siitä, että muutettiin tähän uutena (ei toisten likoja jynssättävänä). Mutta tuossa uuteen muuttamisessa on sit se huono puoli, että ihan jokaisesta kulumasta ja kolhusta saa syyttää VAIN omaa perhettään. ;) Ja sitten meidän kodissa on taas neliöitä käytetty vähän hassusti, jos saisin itse suunnitella niin kodinhoitohuoneelle ja keittiölle antaisin huomattavasti enemmän tilaa.

  Tulevaisuudessa voisin hyvinkin asua kerrostalossa, jos siellä olisi hyvät äänieristeet. Voisin myös kuvitella viihtyväni pienemmissäkin neliöissä.

  Mutta suurin haave olisi asua järven rannalla, nähdä se maisema joka päivä olohuoneen ikkunoista, päästä uimaan omasta pihasta jne. Varmaan aika epärealistinen haave, mutta toisaalta viimeistään kun lapsukainen on isompi eikä tarvitse miettiä koulumatkoja ym. niin voihan sitä itse muuttaa syrjempäänkin hienon tontin perässä.

  Yksi hieno kuvio olisi urbaani kompakti keskustakoti + syrjemmässä rauhallinen järvenrantakoti. Mutta tää nyt on jo sen verran kallis kuvio, että tuskin toteutuu.

  hih, mä ja mun kilometrikommentit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilometrikommentit on PARHAITA!!! Innolla luen nämä heti - vastaus vain yleensä vähän kestää..

   Ja se on kuule vain elämänvoiman merkki, että jaksaa haaveilla tulevasta! Joten anna palaa vaan noiden omien haaveiden suhteen :) Järvimaisema olisi kyllä jotain aivan upeaa! Ehkä se vielä teille toteutuukin jossain vaiheessa :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan