OLETKO NÄKYMÄTÖN?

6.11.2017


Joskus olisi ihan kiva olla näkymätön. Itse hiippailisin päiväkotiin seuraamaan Nopsun touhuja päivän aikana tai kävisin kurkistelemassa asuinalueellamme jokaisen ikkunan takana muiden sisustusratkaisuja. Mutta kun liikun ulkona pimeässä, haluan olla kaikkea muuta, kuin näkymätön. 

Syksyn ensimmäiset pimeät illat ja vesisade muistuttivat jälleen näkymisen tärkeydestä. Huomasin asian autonratista käsin. Kun ajaa pimeällä, sateessa, liikenteeseen keskittyen, ovat heijastimettomat ja valottomat ihmiset tummissa vaatteissa oikeasti täysin näkymättömiä. Sellainen jos yhtäkkiä lähtee ylittämään tietä yllättävästä kohtaa, niin en tiedä ehtisinkö reagoimaan. Siispä ajattelin omistaa yhden kokonaisen postauksen sille, että NÄKYKÄÄ, ihmiset rakkaat! 

Tuollaiset ekan kuvan kaltaiset pienet valot maksoivat Stadiumin Outletissa pari euroa. Niitä voi hyvin ripustaa lasten haalareiden vetoketjuihin, koiran talutushihnaan, rattaisiin... Ja lapsista yleensä valot pimeässä ovat vielä tosi hauska juttu. 


Meidän rattaiden runko on musta, ja tänään jo testikäytetty (jihaa, L on jo iso poika!) istuinosa on musta myös. Rungossa on ihan hyvät heijastimet tuossa työntöaisan yläosassa sekä tavarakorin jokaisella reunalla. Ostin kuitenkin lisäksi vielä liimattavia heijastintarroja, jotka mukavasti ovat mustat, ellei niihin juuri valo osu. Näin ei tarvitse muuttaa rattaita ihan joulukuuseksi kuitenkaan :) 


Ostin ystävältä käytettynä myös uuden sadesuojan. Entinen kun oli kokonaan musta, niin se vaan ei ole se turvallisin väri pimeässä. Tämä ihanan vaalea suoja on ensinnäkin piristävä näky hämärässä syksyssä, mutta lisäksi heijastimineen myös turvallisempi ratkaisu. 


Ja vielä viimeiseksi omat heijastimet. Ostin lenkkejä varten tällaiset helposti tarralla lahkeen ympäri pyöräytettävät. Liikkuvat jalat osuvat hyvin auton valojen korkeudelle. Vielä olisi syytä hankkia takkeihin muutamia heijastimia. Niissä vielä etsin jotenkin kivan näköisiä, mutta paremman puutteessa menee vaikka se lapsena saatu pankin logolla oleva kova heijastin, joka kiinnitetään hakaneulalla :) 

Syksy on pimeä ja talvi lumettomana vielä pimeämpi - näkykää, ystävät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan