Fit for life

13.7.2015

"I'm not getting fit for summer, I'm getting fit for life" sanoo keittiön seinällä ruokalistassa oleva motivaatiokuva. Tiedättekö sen, kun kuukausitolkulla miettii, että pitäisi ryhdistäytyä syömisten suhteen (jokapäivä ei voi olla karkkipäivä) ja silti vaan huomaa ottaneensa töissä tarjottua suklaata, iltapäivällä palan pullaa ja iltapalan jälkeen keksikaapin ovi käy kymmenen kertaa. Minä menen niin helposti tähän moodiin. Kohtuudella herkuttelu on edelleen opettelussa.

Kun sitten laitoin salikorttini pienelle kesätauolle (rahansäästömielessä) ajatellen, että tuleehan sitä kesällä käytyä lenkillä ja poljettua pyörällä, niin voi kuulkaa - ei tule. Ei ainakaan minulle :) Kyllä se on vanha kunnon varattu jumppatunti sekä 59 euron kuukausimaksu, kun saa tämän takapuolen liikkeelle.

Olikin suorastaan helpottavaa, kun alkoi heinäkuu ja pääsin taas salille. Samaan syssyyn tehtiin J:n kanssa pieni ruokaremontti. J:llä ei mitään ongelmaa ole makean yltiöpäisen puputtamisen kanssa vaan sen sijaan puutteet löytyy liian vähästä kasvisten syönnistä, epäsäännöllisestä ruokailusta ja liian iltapainotteisesta ravinnon saannista.

En ole todellakaan mikään ravintoterapeutti, mutta sen verran osaan, että tein meille perusterveellisen ruokalistarungon, jonka mukaan nyt mennään jonkin aikaa. Tarkoitus ensin oli viettää "dietillä" heinäkuu, mutta koska tähän nyt on tullut kaiken maailman Joensuun reissua, sairasteluja sekä tulossa vielä poikien Pohjanmaan reissu, niin välipäiviä tulee ja voi olla, että jatketaan siis jonkin verran elokuun puolelle. Tarkoitus on toki karistaa tulleita rasvakiloja ja lisätä lihasmassaa, mutta suurin haaveeni on saada miehelleni iskostettua niin tiukasti päähän säännöllinen syöminen ja kasvisten määrä, että se pysyisi aina ruokavalion runkona. Siihen päälle satunnaiset pullat, pitsat tai mitä ikinä on sitten jatkossa Ihan Todella OK.


Hyviä muutoksia on jo havaittavissa. Molemmilta lähti parin päivän jälkeen pahin turvonnut olo pois.  Nestettä poistuikin ihan reilusti enemmän kuin tavallisesti. Itselle on ainakin tullut paljon napakampi ja vahvempi olo jo muutamien salitreenien jälkeen. Hienoa on myös ollut huomata, että mies osaa jo kaivata välipalaa välipala-aikaan ja syö (minun tietääkseni) aina kaksi kunnon ruokaa per päivä.

Meillä onkin vähän sellainen diili tässä elämässä, että minä pidän meidän perheessä huolta fyysisestä hyvästä kunnosta ja mies huolehtii puolestaan, ettei mun stressitasot nouse niin usein niin pilviin, kuin niillä on tapana...

Olen tässä lukenut jo melkein kokonaan läpi Deepak Chopran kirjan "Grow Younger Live Longer", jossa on loistavia vinkkejä siihen, miten omilla valinnoilla voi vaikuttaa siihen, millaisessa kehossa elää ja miten se vuosien saatossa pysyy mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Tässä lainaus, josta pidän kovasti. Oli tämä totta tai ei, niin tähän haluan uskoa, koska se saa tuntemaan, että muutos on aina mahdollinen ja omilla teoilla sekä valinnoilla ON merkitystä.

"Your body looks static because the changes are taking place at a level too subtle for you to directly perceive. Scientists can calculate the turnover of matter in your body by labeling atoms with radioactive material and tracking their metabolism. Through this process we've learned that the lining of your stomach is replaced about every five days. It takes about a month for your skin to be retread. In about six weeks your liver has turned over, and within just a few months, most of the calcium and phosphorous crystals that make up your skeleton have come and gone. Every year over 98% of all the atoms in the human body have been exchanged. After a course of three years, you would be hard pressed to find an atom that was a part of you then, which could still be considered yours now." 

4 kommenttia:

  1. Anonyymi13/7/15

    Tuo kuva Nopsusta tuossa ympäristössä on niin hieno! Ihan taideteos! Saisikohan siitä tehtyä jonkinlaisen taulun mummin seinälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on :) Täytyypä pistää tauluidea korvan taakse, kun se on mummilla se Juhlapäiväkin tulossa ;) :)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä ja näytät hyvältä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ja voi höpö höpö kiitos :)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan