Kakkuleipurit

14.7.2015

Päätettiin tänään Nopsun kans leipoa kakku. On aika kivaa, kun tuon pienen kanssa voi jo tehdä tämmöisiäkin asioita. Toki leipoessa pitää vähän keksiä jekkuja, millä saa itselleen ne pari minuuttia, mitä eri työvaiheet vaatii. Bongasin viikonloppuna jostain ajatuksen lakritsi-mutakakusta. Siis miettikää nyt: upea suklainen mutakakku yhdistettynä lakritsin makuun. Voiko olla enää parempaa!


Kun aloin etsimään reseptiä, huomasin, että tämähän on ollut hetki sitten ihan trendikakku. Taidan siis ratsastaa vähän myöhäisellä aallonharjalla :) Alkuperäinen ohje on käsittääkseni Gloria-lehdestä. Itse kuitenkin tein tuon Lunni leipoo -ohjeen mukaan, jossa kuorrute jätetään pois. Ehkäpä ensi kerralla kuorrutteen kera, mmm...



Syy kakun leipomiseen oli yhdistettynä tämä upea resepti plus todella mukava eilinen yllätystieto siitä, että saamme Nopsun kummiperheen iltapäiväkahville kylään. Siispä jauhot pöllyämään! Vaikka, mielenkiintoistahan on, että tähän kakkuun ei tule jauhoa lainkaan. Oikeastaan vaan voita, suklaata, tomusokeria ja sitä lakritsia. Kuulostaa aika terveelliseltä, eikö? :)


Koristeluun käytin suloisia englanninlakuja. Mitäs sanotte, aika kivan näköinen kakku, eikö? Tämä sopisi varmasti hyvin myös lasten synttärikakuksi!



4 kommenttia:

  1. Voi nam! Oli varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis ihan sairaan hyvää! Söin iltapalalla noin 1/4 kakun kokoisen palasen. Ei nyt ihan mennyt tähän terveellisen heinäkuun sabluunaan, mutta välillä on hyvä pitää herkkuhetkiä :) Suosittelen kokeilemaan, leipominen onnistui ihan hyvin vilkkaan taaperonkin kanssa. Ensin se pysyi paikallaan ku sirottelin lautaselle tomusokeria ja se sitä nyppi siitä hippunen kerrallaan suuhun. Sitten annoin tuon vatkaimen koukun ja sen kanssa viihtyi loppuajan :D

      Poista
  2. Oli aivan täydellistä :D Pus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Kiitos kun annoitte syyn leipoa :D

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan