KIITOS KIRJASTO

18.12.2015

Tämä on kiitospostaus kirjastoille. Lapsena muistan, kun käytiin Joensuussa vanhassa kirjastossa. Tuo rakennus on edelleen ihan superkaunis vanha kaunotar. Sieltä roudattiin kotiin pikkulapsena Sanna- ja Minttu-kirjat, vähän isompana kaikki Tiinat, Neiti Etsivät sekä Anna ystävämme.

Opiskeluaikana lukemisharrastus otti ison notkahduksen. Kun "päätyö" oli opiskella eli lukea, niin vapaa-aikaa siihen ei enää halunnut käyttää. Tämä huono tapa on jatkunut ikävästi myös aikuisiälle. Vähän samoin perustein: kun päivässä istuu kahdeksan tuntia, niin ei vapaa-ajalla enää halua istua ja lukea. (köh.. mites sitten noi kardashianit ja greynanatomiat.. en mä niitä suoranaisesti JUMPATEN katso :D ) Ainut kirjasarja, mihin olen ollut totaalisen koukuttunut on Torey Haydenin erityislapsista kertovat todellisuuteen perustuvat kirjat. Lisäksi olen lukenut jonkin verran ns. self help -kirjallisuutta, kuten Eckhart Tollet ja Rhonda Byrnet.

Nopsulle lukemisesta on kivasti tullut nyt iltarutiini. Pojalla on vakio kuusi (jep) kirjaa, mitkä pitää sängyssä ottaa syliin ja ne luetaan yksi kerrallaan läpi. Onneksi joskus saa vähän hyppiä sivuja ja tiedättehän.. jonain iltana Pupu Tupunan sivulla voikin olla viiden lauseen sijasta vai yksi lause luettavaa ;) Lukemiseen kuluu yleensä suunnilleen 15 minuuttia.

Meidän lähellä on aivan ihana pieni kirjasto. Siellä on leikkinurkka, jonka ympärillä on hyllyt lasten kirjoja. Tänäänkin, vaikka Nopsu on nuhainen, tehtiin pieni reissu tuohon kirjastoon. Osaksi siksi, että erään kirjan palautuspäivä oli tänään ;) Nappasin sieltä mukaan vähän Nobbelle luettavaa, mutta tällä kertaa myös itselleni. Aion napata nuo kirjat mukaan Joensuuhun ja siellä ehtiä vähän lukemaan.


Kuten huomaat, omat valintani keskittyvät sen kadonneen hyvinvoinnin hakemiseen. Tykkään erityisesti tuosta lempeän positiivisesta lähestymisestä otsikolla "Stressi tappaa" :D Nopsulle taas on uusi Pupu Tupuna sekä, tietenkin, lentokoneita ja linja-autoja :) Ajattelin pitää nuo kaksi kirjaa pojalta piilossa aina automatkaan asti. Toivottavasti niiden avulla päästään taas muutamat kilometrit sitä 450km matkaa eteenpäin.

Minua kiinnostaa, millaiset lukemisen rutiinit teillä on about saman ikäisten lasten kanssa? Jaksaako lapsenne keskittyä, kun heille lukee? Tai "lukevatko" itsenäisesti jotain kirjoja? 


7 kommenttia:

  1. Anonyymi18/12/15

    Sinulla ja Johannalle lukeminen oli minusta aina tosi mukavaa. Muistan vieläkin ne iltasadut, oi niitä aikoja. Ja perinne jatkuu, tänään ostin juuri Nopsulle Nalle Puh-kirjan. Mutta että kuusi (!) kirjaa iltalukemisena, voi pojat, pääseepä mummi taas töihin,hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukemisessa on kyllä oma taikansa. Ja kiehtovaa nähdä, miten lapsi eläytyy tarinaan. Vaikkakin vain sillä, että hiljentyy paikalleen kuuntelemaan. Täältä maanantaina tullaan - me ja KUUSI iltasatukirjaa :D

      Poista
  2. Mulla on kans kaks kirjaa mukana ja aioin saada ne luettua :) oon muuten kans lukenu paljon noita Torey Haydenin kirjoja.

    Meillä on sama Fannin kans et iltasella luetaan kirjoja ennen nukkumaan menoa ja suosikki kirjat vaihtuu ja meillä niihin lukuhetkiin kuluu aikaa 15-45 min. Riippuen ihan illasta,ollaanko kolmistaan vai onko aikaa kunnolla lueskella. Isin kans helposti menee se 45 min. Välillä luetaan kirja ihan kunnolla läpi ja välillä taas katotaan kuvat ja pompitaan sivuja. Itekseen F ei halua katsella kirjoja vaan haluu aina siihen aikusen mukaan ja ei jaksa päivisin keskittyå kirjoihin ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wowza! 45min on jo aika hyvä lukusessio :D Meilläkin varmaan menis vieläkin kauemmin, mut se vaatis sen, että mennään sitten "nukkumaan" jo puolikahdeksan, että oikeasti nukkumaan kans pääsisi joskus. Toivottavasti saat kirjat luettua "lomalla" :) Sitten pitää heti nähdä, kun ootte takaisin! Laita mulle vielä jotain viestiä vaiks, että mikä päivä te menitte ja tulittekaan!

      Poista
  3. Mikä siinä onkin, että lukeminen on jäänyt... omalla kohdallani blogit ovat vieneet paljon siitä ajasta! Nyt olisi tarkoitus joululomalla (HUOM mulla on lomaa jee) lukea ainakin Sofi Oksasen uusin. Finlandia-voittaja kiinnostaa myös ja kirjahyllysaä odottaisi myös Jarkko Ruutu-opus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ... ja vielä lisäys: kirjastot todella ovat ihania! Meillä on tässä naapurissa tosi tunnelmallinen kirjasto, mutta se on vain parina iltana viikosta auki.

      Poista
    2. Joo, blogs are SO to blame!! :D Ja toivon tosiaan, että saat LOMALLASI aikaa lukemiseen :)

      Voi ku sääli, että kiva kirjasto on vain harvoin auki. Toi meidän kirjasto on kuule vielä semmoinen, että vaikka se ei olisikaan auki, niin omalla kirjastokortilla pääsee sisään koska vaan! Okei, ei nyt yöllä. Mutta kuitenkin. Tosi jees :)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan