LASTEN SYNTTÄRIT - MIKÄ ON SINUN TYYLISI?

14.10.2016


Pidimme lauantaina Nopsulle synttärijuhlat. Ne oli mielestäni tosi onnistuneet ja jäi todella hyvä fiilis. Oli ihana nähdä kaikkia ystäviä ja ystävien lapsia. Nykyisin tuntuu hirveästi olevan muotia järjestää aivan mielettömiä synttäreitä lapsille. Vaikka itse ihastelenkin kaikkea visuaalisesti kaunista ruuassa ja sisustuksessa, niin en vaan pysty taipumaan siihen, että synttärit on joku taidonnäyte, johon valmistaudutaan kuukausien ajan.

Teemasynttärit - jos lapsi on alle viisivuotias, niin eikö SYNTYMÄPÄIVÄT ole ihan tarpeeksi iso teema itsessään?

Überkakku - meillä synttäripöydässä oli täytekakku, jossa oli päällä suklaista kermavaahtoa ja siinä päällä karkkeja. Tein ihan itse ja maistui viimeistä murua myöten. Netti on täynnä kakkuja, joiden tekemiseen tuntuu tarvitsevan ainakin kondiittorin tutkinnon, kaksi viikkoa virkavapaata ja pienen Keno-voiton. Ketä varten näitä kakkuja tehdään? Lapsia vai aikuisia?

Somistus - kuka ehtii/jaksaa/raaskii laittaa kotinsa teeman näköiseksi? Me heiteltiin serpentiiniä sinne tänne (lapsesta maailman hauskin juttu) ja puhallettiin pari ilmapalloa. Sekin oli enemmän, kuin aikaisempina vuosina on tehty.

Giveawayt - pari vuotta ammatikseni tapahtumia tehneenä ymmärrän, että paljon maksaville asiakkaille annetaan tapahtuman jälkeen voiteluksi vielä pieni kiva kassi mukaan, jossa on joku lahja. Mutta että lapsille? Mitä ihmettä? Miksi??

Jos jollain on intoa, aikaa ja energiaa järjestää tällaiset nykyajan muotisynttärit, onhan se hauska juttu. Yksi ystäväni järjesti aivan upeat teemasynttärit kolmevuotiaalleen - vain koska hän nauttii niin paljon kaiken väkräämisestä. And it's OK. Mietin vaan, kuinka moni tekee supersynttärit enemmän näyttääkseen lähipiirille, kuin lapselle/lapsille.

Huolestuttaa myös, jos lasten synttärit menevät siihen suuntaan, että niihin tulee käyttää satasia rahaa. Kaikilla vanhemmilla ei ole mahdollisuutta järjestää kenties monelle lapselle supersynttäreitä pitkin vuotta. Pidetään yhdessä huoli, että juhlien arvo ei tule lahjojen hinnasta, tarjoiluihin käytetystä ajasta tai somisteiden määrästä, vaan aidosta yhdessäolosta ja lasten ilosta.


Mitä mieltä muut ovat asiasta? Onko muillakin sydäntä lähellä 80-luvun tyyliset simppelit synttärit vai nautitteko juhliin panostamisesta? 12 kommenttia:

 1. Minäkin oon sellainen, joka tykkää suunnitella ja valmistella synttäreitä, vaikka itse juhlapäivänä ei kannata tulla mun lähelle, kun valmistelen juhlia :D Mutta tottahan se on ettei tän ikäset vielä kaipaa mitään muuta kuin herkkuja ja vähän ilmapalloja. Ei niitä kiinnosta kuinka hienoja ne on. Paitsi ehkä Liliania kun olis halunnut että teen jonkun överi monta kerrosta olevan prinsessa kakun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun toinen osaa jo toivoa! N oli vaan, että "Kakkua!! Joo!!" :D

   Poista
 2. Mä en oo järkevyyttä synttäreitä kuin teemalla "kesä", mutta nyt kuopuksen täyttäessä 1v ajattelin kokeilla panda-synttäreitä. Voi tosin olla että jäävät tavallisiksi kekkereiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkevyyttä= järjestänyt .... :'D

   Poista
  2. Pandamama hyväksyy suurella lämmöllä PANDA-teemaiset synttärit! :D <3

   Poista
 3. Hahaa, mun tyyli on just kaikki noi ylläolevat kohdat :D Täytyy kyllä sanoa, että mä oon pikkuisen eri mieltä noista kohdista, vaikka tajuun kyllä pointin :) Meillä oli teema, osin sen takia, että se meijän teema on kolmeveen supersuosikki ja näkynyt leikeissä jo useamman kuukauden. Eihän se sitä teemaa varmasti ois varsinaisesti kaivannut, mutta tiesin, että se siitä kovasti ilahtuisi - ja että itse ilahtuisin, kun saan kaikkea kivaa teemaan sopivaa värkkäillä :D Meillä oli teemaan sopivia koristeita kyllä, mutta niihin laitettu rahallinen panostus oli pieni. Siis että muutaman ostin ja sit leikkaa-liimailin ja printtailin kaikki loput. Aikaa siihen meni muutaman illan iltatunnit. Vähemmälläkin ois toki päässyt, jos ois halunnut. Koristeet laitettiin edellisiltana, kun lapset nukku.

  Kakun suhteen täytyy kyllä sanoa, että jos oisin aikuisia ajatellut, niin en olisi päätynyt sellaiseen sokerimassaluomukseen kuin mihin päädyin :D Mut meilläkin kakku oli sankarin toive ja toteutus sitten mun suuruudenhulluutta ja kokeilunhalua ;)

  Meillä oli tavallaan "giveawayt", koska lapset sai onkia ylläripussit. Mut en tiiä lasketaanko sitä. Ongintahan on aika vanha juttu ja ainakin mun lapsuudessa aika perusjuttu synttäreillä. Nyt se pääsi osaksi meijän ohjelmaa, koska joillakin kaverisynttäreillä sitä oli tänä syksynä ollut ja se tuntu toimivan hyvin - ainakin meijän poitsu siitä kovasti tykkäsi. Mä en näe ihan varsinaisten lahjapussienkaan antamisessa mitään kauheeta ongelmaa, kunhan sisältö on sellanen, että siihen on käytetty korkeintaan euro tai kaks. Mutta toisaalta en myöskään näe miksi niitä varsinaisesti pitäisi antaa. Vähän aikaa sitten oli just tästä nykyisestä synttärikulttuurista juttua ja siellä oli joitain aika karuja esimerkkejä tästä lahjapussikulttuurista. Että vieraat oli tyyliin suuttunu, kun lahjapussin sisältö ei ollut tarpeeksi arvokas. Se kuulosti mun mielestä ihan järkyttävältä! Joskin siinäkin ajattelen, että ensisijaisesti ongelma on siellä kotikasvatuksessa, eikä niinkään siinä lahjapussien antamiskulttuurissa.

  Mutta siis mun pointti oli se, että mun mielestä lastenkin synttäreitä on kiva valmistella samalla pieteetillä kuin muitakin juhlia - itse koen sen mukavaksi puuhaksi ja tykkään luoda juhliin tunnelmaa myös leipomalla tai koristeilla. Enkä sitä ole itse kokenut minään kilpavarusteluna tai paineena toimia niin. Ja mun mielestä ainakin meijän lähipiirin juhlat - niin lasten kuin aikuistenkin synttärit on kaikki olleet omanlaisiaan ja aina järjestäjänsä näköisiä. Siitä olen toki samaa mieltä, että meidänkin juhlissa parasta oli sinne tulleet vieraat, jotka sitten tekivät juhlasta lopulta sen juhlan.

  En myöskään usko, että ihan perus kotiteemasynttärit tai kenenkään äidin itse tekemä kerroskakku varsinaisesti loisi kauheasti eriarvoisuutta. Mä näkisin ehkä enemmänkin ongelmaksi kaikki nää ostetut synttärit, Hoplopit ja teemapuistot sun muut. Jostain oon saanu sellasen kuvan, että kouluikäsillä tällaset kotisynttärit teemoineen on aika out ja pitäs tarjota vaikka mitä elämyksiä. Niissä on mun mielestä suurempi vaara siihen, ettei kaikilla ole varaa. Ja vaikka oiskin, niin silti. Toki niissäkin on tietyt plussapuolensa, kun voi ulkoistaa synttärit muualle kodistaan :D Nyt mun mielestä pääsee kuitenkin vielä aika helpolla, kun tällaset perussynttärit riittää ihan hyvin :)

  Niin ja se mun piti vielä sanoa, että vaikka ite tykkään tehä noita yllämainittuja juhlajuttuja niin se miten muut juhlansa järkkää on mulle oikeestaan ihan sama. Tai että mun mielestä on yhtä kiva mennä toisten juhliin oli siellä teemaa tai ei, ohjelmaa tai ei tai onko pöydässä kaikki ite tehtyä vai valmista. Kaikki kelpaa, kiva vaan päästä juhlimaan :D Ja itsekin oikasen jos siltä tuntuu, esim. kuopuksen ristiäisiin tilattiin kakku valmiina, koska ei vaan jaksanu siinä alkuhässäkässä enää kakkua alkaa väsäämään. Mut yhestä jutusta oon kyllä aika ehdoton ja se on se, että aina kannattaa juhlia :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsis, sori tällaisesta megapitkästä kommentista :D Kerrankin ehdin hetken ajatella (ja kirjoittaa) kun toinen on kerhossa ja toinen nukkuu :D

   Poista
  2. Se sama edelleen14/10/16

   Ps. Teijän tarjottavat näyttää tosi herkullisilta!

   Poista
  3. Pisin blogikommentti IKINÄ!! :D Mahtavaa Sini. Silloin kun tuut kommentoimaan, niin sulla on ASIAA! :D Nyökyttelin lukiessani, just näin, hyviä pointteja <3

   Poista
 4. Minä nauttisin jos saisin ajan kanssa järjestää synttärit.Nyt Fannin juhlat oli ensimmäistä kertaa mahdollisimman helpot tarjottavat ja simppeliä muutenkin.Yleensä olen miettinyt yksityiskohtia enemmän ja suunnitellut mitä Leivon yms.Nyt ei vaan ollut aikaa ja energiaa. Synttäreitä Me järkätään kaks kertaa vuodessa ja ne kaks kertaa on ollu ihana hössöttää :) Luulen kun tytöt kasvaa ja osaa esittää toiveita niin yritän kyllä niitä sitten toteuttaa,että sillon tullaan varmaan näkemään esim prinsessa teemaa jos he sitä haluavat. Samaa mieltä että juhlissa tärkeintä on vieraat ja yhdessä olo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans uskon, että osaksi tykkäisinkin väkertää kaikkea teemajuttua ja tehdä tosi nätiksi kaikki, mutta sitten oon niin realisti ja kun arki on mitä on (plus tässä tietysti samaan viikkoon vielä sairastelut ja muut), niin.. lopputulos sen mukainen. Täältä tää yks tulis varmaan oikein mielellään prinsessasynttäreille. Sen sijaan jos on jotkut hirviö-örkkisynttärit, niin ei varmaan niinkään houkuttaisi... Mut traktorisynttärit!! Hei, prinsessa&traktori -synttärit! Siinäpä täydellinen teema :D Ihana kun olitte mukana <3

   ps. sähän olit leiponut MONTA sorttia!! Mä tein hei vaan kakun itse :)

   Poista
 5. Samaa mieltä! Kiitos, kun vinkkasit postauksesta!

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan