HAAVEILUA ELÄMÄSTÄ RASKAUSAJAN JÄLKEEN

17.4.2017


Tiedän. Hulluahan tämä on. Ensin sitä kuukausikaupalla toivoo, että olisi raskaana, mutta en liene ainut viimeisen kolmanneksen odottaja, joka odottaa jo malttamattomana synnytyksen jälkeistä aikaa. Post partum. Partum. Vauva ulos ja kroppa takaisin omaan käyttöön. Jotta muistaisin sitten olla kiitollinen tuosta yksinäisestä olosta omassa kehossani, niin tässä lista asioita, joita odotan:

1. Liikkuminen

Siis ihan asennon vaihtamisesta Nopsun kanssa touhuiluun ja kauppareissusta jopa lenkkeilyyn. Tällä hetkellä olen niin hitsin rajoittunut tuolla saralla! Ihan erilailla, kuin Nopsua odottaessa. Toivottavasti tosiaan synnytys menee hyvin, koska haluan niin pian kuin mahdollista saada oman liikku.. miseni (?) takaisin.

2. Mahallaan makaaminen

Ihan hirveän simppeli asia, jota on ikävä!

3. Vaatteet

Olen koettanut hankkia tällä kertaa niin vähän raskausajan vaatetta, kuin mahdollista. Tietäen, etten niitä koskaan enää tarvitse ja eipä ne tunnu kovin rahakkaasti kirppareillakaan menevän eteenpäin. Ja sitten kuitenkin on pitänyt hommata ehkä kolmet äitiysfarkut, koska let me just say - jos nainen ottaa kantaakseen 14 lisäkiloa, ei ihan kaikki siitä ole pelkkää mahaa :) Eli ei puhettakaan, että nyt mahtuisin raskauden alkuajan housuihin.

No, tästä tietysti seurauksena se, että aamuisin töihin on tasan kaksi vaihtoehtoa; ne farkut, joihin mahdun, tai legginssit. Yläosissa onneksi on neuletakkien ansiosta vähän vaihtelua. Kotona jalassa on joko ne XL-collegehousut tai nuo kuvassakin näkyvät ohuet kangashousut. Ulkoiluvaatteet on joku yhdistelmä näistä ja takeista ei mikään oikein mene enää päälle. Odotan siis jonniinverran, että voin taas pukeutua "omiin" vaatteisiini. Vaikka siihenkin toki hetki menee vielä, mutta kuitenkin!


4. Ruokavaliorajoitteiden poistuminen

Taaskin, eihän tämä maailman isoin asia ole, mutta silti tuntuu kiusalliselta aina kysellä, että onkos nämä vihannekset pakasteesta ja jos on, niin onko ne kuumennettu? Entäs marjat? Entäs onko tässä kakussa tuorejuustoa ja jos on, niin mitähän merkkiä sattuu olemaan? Mukavaa, kun voi sitten taas syödä oman mielensä mukaan ilman, että tarvitsee murehtia, että tekisi vauvalle jonkun huonon päätöksen. 

5. Salmiakki ja lakritsi

Nam nam nam, kun maistuisi!! Ihan piinallista kieltää tuollainen herkku odottavalta äidiltä. Koko raskauden ajan olen himoinnut turkinpippureita, salmiakkikaloja, lakritsia kaikissa muodoissaan... Jos haluat tehdä mut helposti ja edullisesti iloiseksi raskausajan jälkeen - tuo mulle laku :) 

6. Maali

Se, että koko raskausaika ja synnytys on OHI!! Ja että oon selvinnyt niistä ja ettei mun enää ikinä tarvii tehdä kyseisiä asioita uudelleen. Siis koko toisen lapsen toive lähti liikkeelle noin silloin, kun Nopsu oli vuoden ikäinen ja nimenomaan ajatuksella, että "voisipa saada toisen tämmöisen vuoden ikäisen". En yhtään odottanut uutta raskausaikaa tai synnytystä - en vaan koe kyseisiä asioita erityisen mukavaksi, vaan ennemmin vaan reitiksi, joka on kuljettava lapsen luokse.

Raskaana oleminen ainakin näin loppua kohti on usein epämukavaa ja stressaavaa, puhumattakaan synnytyksestä! Niin ihanaa, että sitten mun ei enää koskaan tarvitse miettiä, että "mitenköhän siitä synnytyksestä selviää, meneeköhän kaikki hyvin, kuinka kamalaa se tällä kertaa on, minne Nopsu menee hoitoon, kauanko pitää olla sairaalassa jamuutsatastressinaihetta"

*

Vielä tässä on semmoiset 5-9 viikkoa aikaa. Se ei kyllä ole paljoa, kun ottaa huomioon, että vielä olisi kolme viikkoa töitäkin ja sen jälkeen rempat ja muutto. Tiedättekö, ajattelin varata kesäkuun alulle vyöhyketerapiaan ajan. Kävin siellä kun toivoimme raskautta ja sattumaa tai ei - se auttoi heti ensimmäisestä kierrosta. Tämä kyseinen hoitaja on erikoistunut raskaus-, synnytys- ja vauva-asioihin.  Hän sanoikin, että ehdottomasti hoidolla voidaan antaa vauhtia synnytyksen alkamiselle ja jopa tehdä synnytyksestä helpompi ja kivuttomampi. Noilla sanoilla minä oli melkolailla myyty varaamaan ajan :) 

Aurinkoista pääsiäismaanantaita! 🐣


2 kommenttia:

 1. Voi että minä muistan miten paljon odotin sitä että saisi taas nukkua mahalla.. Tiedän, ettei mahalla nukkuminen ole hyväksi - mutta en oikein osaa nukkua mitenkään muulla tavalla. Tsemppiä! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai miks ei mahallaan nukkuminen ole hyvä juttu..? Whaat..? Mutta joo, siis ihan vaan se, että voi rojahtaa sängylle mahalleen, AH, aion tehdä sitä vaikka 10 kertaa putkeen noin aluksi :D

   ps. ihana kun aina otat aikaa kommentoida, tulee hyvä mieli <3

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan