LUKIJOIDEN VINKIT VAUVAVUOTEEN + ARVONNAN VOITTAJA

13.4.2017


Valtava kasa mahtavia vinkkejä tuli teiltä siihen, miten vauvavuodesta selvitään, kiitos niistä! Tässä ne nyt kootusti jakoon. Hieman yhdistelin samoja vinkkejä ja kuten huomaatte, nukkumista kannatetaan vahvasti. Niin kannattaa allekirjoittanutkin! Toivottavasti näistä on muillekin hyötyä :)

 • Paras vinkki vauvavuoteen on ettei ressaa turhia! (x2)
 • Paras vinkki on nauttia! Se kuluu niin nopeasti'<3 pian oma vauva onkin jo taapero! (x3)
 • Varaa tarpeeksi niitä rättejä ja muista, niin hyvässä kuin huonossa, että se aika menee loppujen lopuksi tosi nopeasti!
 • Nuku silloin kun voit, siivoamaan ehtii kyllä myöhemminkin. (x3) 
 • Naura vauvan kanssa päivittäin! Ilo tulee aina näkymään lapsen silmissä!
 • Yritä nauttia täysillä, koska sitä pikkuvauva aikaa tulee niin kaipaamaan, sitten kun lapset on isoja :) Ja kannattaa panostaa parisuhteeseen myös, ottaa yhteistä aikaa!
 • Paras vinkki olis luottaa itseensä ja omiin vaistoihinsa eikä stressata liikaa mistään. Asioilla kun on kuitenkin tapana järjestyä.
 • Nuku silloin kun voit (x6)
 • Vinkkini on, että älä nolostele avun pyytämistä. Ystävät ja sukulaiset silittelevät ja vievät vauvaa vaunulenkeille varmasti enemmän kuin mielellään. Sillä välin äidille unta tai aikaa esikoisen kanssa. :)
 • Sinä tunnet lapsesi parhaiten, joten luota vaistoihisi ja riittää, kun teet parhaasi.
 • Hanki termosmuki niin saat juoda kahvisi joskus myös kuumana 😜
 • Nauti pienistä hetkistä pikkuisesi kanssa ja muista ottaa paljon valokuvia :) Aika menee niin nopeasti ettei huomaakkan kun pikku kääröstä on kasvanut taapero :)
 • Vauva välillä mummolaan yökylään kun ei enää rintaruokinnassa, niin saa nukkua välillä kunnolla.
 • Hassuttele, helli, pussaa, naura, nuku, pussaa lisää, rakasta, nauti ❤️ elämän parasta aikaa, vaikka vähön väsyttäiskii. 
 • Paras neuvo on ostaa tarpeeks herkkuja, jollainhan ne yöheräämiset on jaksettava!
 • Järjestä säännöllisesti omaa aikaa niin äidille kuin isällekin, sillä välin toinen lepää.
 • Vinkkinä lapsiarkeen: ota niin rennosti kuin mahdollista. Kaikki menee omalla painollaan!
Ja viimeisenä arvonnan voittanut kommentti: 


"Haha, mä olisin kans ehdottanut noita herkkuja =D Ei vaan, mun vinkki on yritä olla pingottamasta. Voi kyllä olla helpommin sanottu kuin tehty, mutta mä oon joka kerta sortunut vähän siihen, että oon stressannut siisteydestä ja kroppakin olis pitänyt saada päivässä takas kuosiin ja kaiken olis pitänyt olla justiinsa ja vieraille itsetehtyjä leivonnaisia, lista on loputon..."

Onnea nimimerkille Pampales! Saat minulta sähköpostia. 

Mahtava arpatuuri, sillä tämä ehkä on myös kommenteista osuvin. Olen esikoisen kanssa ollut juuri sellainen, että koti on oltava siisti ennenkuin osaa rentoutua ja siihenhän se sitten on mennyt, että kun vauva nukkuu, minä siivoan. Myös tällä kertaa aion enemmän luottaa omiin vaistoihini. Viimeksihän jo alkumetreillä vaisto sanoi, että vauvalla on jotain "vikaa", että se ei nyt ihan vain ole tyytymätön. Kuitenkin ikää tarvittiin viisi kuukautta, ennenkuin päästiin allergiatestiin ja maitoallergia selvisi. Samoin oman jaksamiseni kanssa lupaan tällä kertaa olla paremmin hereillä, ettei pääse voimat loppumaan niin pahasti, kuin ne hetkellisesti viime kerralla teki. Vaikka vauvan vienti mummolaan ei meille ole vaihtoehto, niin taivaalle kiitos tuosta osallistuvasta ja muutenkin parhaasta mahdollisesta vauvan isistä. Yhdessä me kyllä pärjätään. Ja Nopsu siinä päiviä piristämässä :) Tämä tietysti myös herättää kysymyksen, miten nukutaan silloin kun vauva nukkuu, kun kotona on kolmevuotias? :) 

Kuvassa pikkuruinen Nopsu ekalla vaunulenkillään lokakuussa 2013 💛


4 kommenttia:

 1. Ihan huippuja vinkkejä! Mä heitän vielä sekaan vinkin kapaloinnista, se piti meidän Tukkiksen TOSI tyytyväisenä. Kannattaa ainakin koklata (vaikka ei tietty kaikilla toimikaan, mut kuitenki ).

  <3 Ihanaa, että sulla on vaaviloma ihan kohta! Nauti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi että Ps. Ps. Ps. – sanan LOMA käyttäminen tässä yhteydessä on joko ironiaa tai suoranaista kettuilua :D.

   Poista
  2. Hei kapalointi on oli muuten ihan hitti meilläkin! Oikeastaan "opittiin" se vasta kun Nobbe oli 2,5kk iässä viikon sairaalassa ja siellä ne hoitajat pyöräytti vauvan aina tosi tiukkaan kapaloon - ja siihen hän rauhoittui ihan uudella tavalla. Jatkettiin sitten kotonakin. Tosin nyt jos pukkaa jotkut +30 kesähelteet, niin sitten varmaan täytyy kapalointi skipata :)

   Ja toisen äidin käyttämänä en paheksu LOMA-sanan käyttöä, koska kaikki tiedämme siihen sisältyvän ironian, buhaha. Varsinkin kahden lapsen kanssa tulee varmaan olemaan YHTÄ LOMAA :P

   Poista
  3. ps. mikä ihmeen "on oli", siis "oli", ei me enää tota 3,5veetä kapaloida :P

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan