PÄÄSIÄISHERKKUJA

15.4.2017Pääsiäishuomenta! Me saatiin tänne kovasti odotettu tipunen kylään, kun käytiin sisko hakemassa lentokentältä torstaina illalla. Nopsulle tietysti ei ole maailmassa juuri nyt paljon muuta olemassa, kuin Johanna, Johanna ja Johanna. Mutta onhan se selvä, olen jo aiemminkin todennut, että onhan kyseessä selvästi paranneltu versio äidistä (varsinkin tässä tilanteessa); näyttää ja kuulostaa aikalailla samalta, osaa samat jutut, MUTTA jaksaa leikkiä kymmenen kertaa enemmän, pystyy fyysisesti touhuamaan ketterämmin ja niin edelleen. 

Eilen tehtiin illalla ruuaksi aivan ihanaa sitruunarisottoa ja keväistä parsaa. Harmi vaan, että alla olevan kuvan ilme kertoo sen, mitä mieltä Nopsu oli tästä ruuasta. Haarukallistakaan ei mennyt kumpaakaan alas ja kieli piti suunnilleen desinfioida yrityksen jälkeen. Onneksi oli päivältä makaroonilaatikkoa jääkaapissa. Pointsit yrittämisestä. 


Jälkkäriksi tehtiin aivan superöveri Kinder-kakku! Kakku oli ihan älyttömän helppo tehdä, mutta aikaa tähän saa varata reilusti. Täyte on kermavaahtoa, tuorejuustoa ja suklaata, joten jokaisen kerroksen välissä sen täytyi(si) aina antaa tunti jähmettyä jääkaapissa. Ja lopuksi vielä vähintään kolme tuntia. Sanomatta selvää, että eihän meillä aika ja kärsivällisyys riittänyt. Kauhottiin siis tätä "kinder-moussea" kaikki eilen illalla - ja tänään aamulla vähän enemmän kakun muodossa lisää ;)  


Ihanaa, ettei tähän pääsiäiselle oikein ole mitään erityisempiä suunnitelmia ja velvotteita. Tänään ehkä mennään illalla siskon kanssa leffaan ja pieniä pakkailuita on alettu kotona tekemään. Sää ulkona on sanalla sanoen kaksinaamainen. Nytkin aurinko paistaa täydeltä terältä ja antaa uskoa, että siellä on mukavan keväinen sää - eipä ole. Lähes pakkasta on ja tuulen kanssa saa todellakin topata kunnolla vaatetta päälle. 

Pikkuiselle masussa kuuluu ihan hyvää. Hän on nyt viimeisen viikon ajan omaksunut jo kaikkien kunnon lasten tapaan iltariehumiset, eli joka ilta noin 21-22:30 maha pomppii villisti joka suuntaan ja saa pitä ns. paikat tiukkana, ettei tapahdu mitään pisuvahinkoja. Ihan en pysty asennosta sanomaan. Välillä tuntuu, että pää on alaspäin, mutta joskus taas en ole varma. Hikka yleensä tuntuu ihan alhaalla, joten siinä mielessä vissiin lupaavaa. Huomenna on täynnä 32 viikkoa, joten kai tässä voi oikeasti alkaa sanoa, että viimeisiä viikkoja viedään 👏

Ihania pääsiäisvapaita kaikille! 


2 kommenttia:

  1. Hei miten mä oon ihan unohtanut parsat! Tuli himo :D Ja aina nuo ruuat ei voi maistua pikkuisille. Pääasia on, että niitä on tarjolla aina välillä. Minä tein tässä kanakasvis-wokkia villiriisillä ja jännittin kovasti söisikö pojat riisiä jossa on "mustia" jyväsiä joukossa. 5-vuotiaalle maistui mutta pienempi herra piti suunsa supussa koko ruokailun. Heh. Ihanaa pääsiäisviikonlopun jatkoa teidän poppoolle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parsat oli kyllä hurjan hyviä! Varsinkin sitruunalla ja voisulalla terästettyinä. Jep, lasten kanssa uudet ruokajutut on aina vähän arvoitus, mutta hyvä, että niitä on tarjolla. Ja ONHAN se nyt epäilyttävää, että riisissä on mustia pisteitä! ;)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan