Miten sujuu kuntoprojektin kanssa?

4.3.2018YHTEISTYÖSSÄ FIT TAMMISTO

Vuodenvaihteessa päätin, että nyt kun synnytyksestä on kulunut puoli vuotta, eikä vaaka vieläkään siirry pienempien lukujen suuntaan, on aika ryhtyä toimeen. Olin täysin kyllästynyt pursuamaan yli treenihousujen vyötäröistä, jaksamaan huonosti ja käyttämään pari kokoa totuttua suurempia vaatteita. Aseiksi "ylipainoa" ja huonoa kuntoa vastaan otin nyt rakkaaksi jo tulleen salini Fit Tammiston sekä Fitmama-dieetin. Sanotaan, että laihduttamisessa 80% on ruokavaliota ja 20% treeniä. Omalla kohdallani treenillä on ollut ihan valtava vaikutus, josta vain osa on fyysistä. Olen nauttinut niin valtavasti salilla käymisestä. Juoksumatolla hölkätessä voi kuunnella suosikkibiisejä ja vain fiilistellä kaikkea mukavaa. Kerrankin sallittua olla "tekemättä mitään" ja antaa ajatuksien lennellä. Kertaakaan ei ole tarvinnut pakottaa tai tsempata itseään lähtemään salille - se on aina ollut kivaa. 

Salilla on tullutkin käytyä 3-5 kertaa viikossa. Alkuvuodesta mukana oli hot jooga, jossa kävin suunnilleen kerran viikossa. Sali on minulle kuitenkin se juttu tällä hetkellä. Siellä minulla on vahva ja pystyvä olo. En ole mikään supertreenaaja ja se on ihan ok. Fit Tammisto painottaakin aina sitä, että sali on kaikille avoin. Vaikka ei olisi koskaan mitään liikuntaa harrastanut, voi Fit Tammistoon reilusti mennä tutustumaan salin ja treenin maailmaan. Samaan aikaan sinne ovat tervetulleita pullealihaksiset ammattitreenaajat. Mielestäni on tosi tärkeä juttu madaltaa liikunnan ja kuntoilun kynnystä myös ihan vasta-alkajille. 
Ruokavaliossa olen noudattanut syksyllä ostamaani FitFarmin Fitmama-dieettiä. Se on todella järkevä, perustuu puhtaan, terveellisen ruuan syömiseen ja vaihtoehtoja aterioihin on niin paljon, että kyllästyä ei oikein voi. Eikä nälkäisenä tarvitse olla. Pieniä muokkauksia itse olen tehnyt, kuten siirtänyt iltaruualta vähän hiilihydraatteja iltapalalle sekä käytän sokeroimattoman mehukeiton sijaan sokerilla makeutettua, koska en halua syödä makeutusaineita. Okei, myönnetään, joskus teen poikkeuksia, kuten uuden Valion appelsiini-suklaa-proteiinivanukkaan kanssa. Se vaan on niin hyvää ja kätevä mukaan otettava välipala. 

Noin kahden viikon välein pidän vapaapäivän, jolloin voin syödä mitä vain. Eilen oli juuri tällainen päivä. Söin aika monta palasta suklaakakkua, pienen pussin karkkia sekä lounaaksi riisipuuroa ja iltaruuaksi pizzaa. Nämä vapaapäivät periaatteessa kai ehkä buustaavat aineenvaihduntaa, en tiedä, itselle ne ovat tärkeitä sen takia, että vapaapäivän jälkeen jaksaa taas palata dieettiin ja syödä rajoitettuja ruokia sen muutaman viikon eteenpäin. Niin, ostan myös joskus kauppareissulla muutaman lakritsipalan ja napsin ne kotimatkalla. Tämmöiset pienet joustot mielestäni on vain päälle ja jaksamiselle hyväksi. 

No, mitä tuloksia sitten on näkynyt? Kahdessa kuukaudessa vaaka on tullut alaspäin viisi kiloa. Todella mahtava juttu! Mittoja otan vyötäröltä, ylälantiolta (pömppismahan kohdalta) ja lantiosta (eli hanurin ympärys). Vyötäröltä on senttejä lähtenyt kahdessa kuukaudessa 4cm, ylälantiolta 7cm ja lantion ympäryksestä 4cm. Eikös olekin aina hieno juttu?? 

Tavoitteisiin nähden ollaan vähän yli puolen välin. Minulla on tavoitepaino 66-68, miten nyt siihen välille sopivasti tuntuu pääsevän ja paino asettuvan. Mitat ovat hieman tärkeämmät, koska eihän sitä vaa'an lukemaa käytännössä koskaan tarvitse. Jos saisi vielä muutamat sentit ympäriinsä pois, niin olisi tosi hyvä. Sitten mahtuisi taas yläosasta 38 koon vaatteisiin ja alaosasta 40 kokoon. 

Huhtikuun loppuun joka tapauksessa lopetan dieetin, koska onhan tämä ihan älyttömän rasittavaa tehdä monet ruuat perheelle! Kaipaan myös muutamia ruokia, kuten sushia, maapähkinävoita, smoothieita, tuorepuuroja ja mustikkapiirakkaa :) Hyvällä ystävälläni on itseasiassa yhtä aikaa käynnissä painonpudotusprojekti ja onkin hauska saada sieltä tukea, tsemppiä ja huumoria. Ollaan päätetty, että kun toukokuussa molempien projektit on saatu päätökseen, lähdetään käymään Tallinnassa päiväristeilyllä ja otetaan lasilliset skumppaa :) Haluatteko, että palaan vielä projektin kulkuun ja kuulumisiin tässä matkan varrella, tai työn päätteeksi? 

Olen itse tähän kuntoprojektiin todella tyytyväinen! Ihanaa nähdä tuloksia ja tuntea itsensä kevyemmäksi ja vahvemmaksi 💪💞


7 kommenttia:

 1. Vau miten nopea muutos! Tästä sai kyllä taas virtaa yrittää itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos onnistuin olemaan inspiraatioksi :) Mä luulen, että näin nopea muutos on mahdollista sillä, että nämä kilot eivät minulla ole vuosikausia olleet, vaan ovat nimenomaan raskauskiloja. Kroppa ehkä jotenkin muistaa vielä sen oman tutun olotilan vähän kevyempänä ja vahvempana ja osaa pyrkiä sitä kohti. Kun vaan vähän auttaa :D

   Poista
 2. Sä näytät niin hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ihana piristys aamuun, kun vaaka näytti tällä kertaa pientä plussaa :D

   Poista
 3. Hyvältä näyttää! Ja hienosti oot saanut tuloksia aikaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Motivaatio on kyllä nyt ollut hyvä ja tulokset tietenkin aina palkitsee ja ilahduttaa :) Samoin kuin kivat kommentit :)

   Poista
 4. Vautsi! Hyvä sinä :D Minäkin tykkään myös kuntosalilla treenaamisesta kun sitä voi tehdä oman kunnon ja tahdin mukaisesti.

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan